Innotech Student se numește apelul de proiecte prin care studenții sunt încurajați să urmeze drumul antreprenoriatului și să creeze la rândul lor locuri de muncă. Ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș, a încheiat seria celor patru consultări online referitoare la apelul Innotech Student ce este finanțat prin Programul Operațional Capital Uman, consultări la care au participat organizațiile studențești, universități, dar și potențiali aplicanți. Potrivit acestuia, discuțiile s-au axat pe îmbunătățirea ghidului solicitantului aflat în consultare publică între 24 aprilie și 4 mai, dar și pe mecanismul de acordare a grantului pentru grupul țintă.
„Am avut patru runde de discuții și negocieri cu asociațiile studențești din toată țara pentru îmbunătățirea ghidului aflat în dezbatere publică, până când am fost convinși că lansăm un apel care să corespundă nevoilor reale. Pentru că banii europeni trebuie investiți, nu cheltuiți!
Mă uit cu drag la tinerii studenți și la entuziasmul pe care îl au, la maturitatea cu care tratează problemele în ziua de astăzi. Recunosc, mi se face dor de catedră, de cursurile pe care le țineam față în față. Dar până atunci, mă bucur să văd că #RomâniaViitorului este pe mâini bune!”, a scris Marcel Boloș pe pagina sa de Facebook
Cu o valoare totală de 20 milioane euro, apelul de proiecte Innotech Student le va permite beneficiarilor să realizeze proiecte ce vor fi finanțate cu 40.000 – 100.000 euro pentru mici afaceri și va fi lansat pe 1 iunie 2020. Valoarea maximă a unui proiect nu poate depăși 20 milioane euro.
Beneficiari
Apelul de proiecte este menit să încurajeze și să susțină antreprenoriatul în rândul studenților și să le permită acestora să performeze în domeniile în care studiază prin experiență practică, dar și să își dezvolte aptitudinile antreprenoriale, inclusiv prin întreprinderea simulată în sectoarele economice cu potențial competitiv. Grupul țintă eligibil este format din studenți, doctoranzi și cercetători post-doctorat. Fiecare proiect va presupune formarea a cel puțin 300 studenți care vor beneficia de sprijin pentru dezvoltarea competențelor lor antreprenoriale.
După perioada depunerii proiectelor, va urma cea a pregătirii studenților, a întăririi abilităților lor antreprenoriale, a elaborării planurilor de afaceri și a selectării celor mai bune dintre ele. Studenții ale căror planuri de afaceri vor fi selectate pentru a fi finațate vor putea urma programe de internship în companii cu activități cât mai apropiate planurilor de afaceri propuse. În această etapă vor fi acordate subvențiile. După aceasta, timp de un an de zile studenții vor deveni antreprenori și vor beneficia de sprijinul administratorilor de schemă, iar pentru următoarele șase luni tinerii antreprenori vor fi monitorizați, iar afacerile înființate de ei trebuie să se autosusțină pe piață.
Ajutorul de minimis urmează fie acordat în funcție de numărul de locuri de muncă ce vor fi create, de la 40.000 de euro pentru două locuri de muncă create, la 100.000 de euro pentru minim cinci locuri de muncă create.
Solicitanți eligibili în cadrul acestui apel de proiecte sunt: Instituţii de învăţământ superior publice şi private, acreditate; Şcoli doctorale şi graduale cu personalitate juridică, inclusiv parteneriate intre acestea și sectorul privat/ centre de CDI; Institute/centre de cercetare acreditate, inclusiv institute de cercetare ale Academiei Române; Academia Română; Asociaţii profesionale; Camere de comerţ şi industrie; Instituții și organizații membre ale Pactelor Regionale și Parteneriatelor Locale pentru Ocupare și Incluziune Socială; Furnizori de formare profesională continuă autorizaţi, publici şi privaţi; Organizaţii sindicale şi patronate; Membri ai Comitetelor Sectoriale şi Comitete Sectoriale cu personalitate juridică; ONG-uri; Parteneriate între categoriile mai sus menționate.
Trimite articolul
XBani cheltuiti degeaba, lasati studentii sa invete si dupa aia sa faca afaceri, nu aveti ce face cu banii.
Le spală creierul din facultate ca apoi să devină sclavii perfecți.
–
SI UNDE E SPRIJINUL STUDENTILOR (?????) DACA Solicitanți eligibili în cadrul acestui apel de proiecte sunt: Instituţii de învăţământ superior publice şi private, acreditate; Şcoli doctorale şi graduale cu personalitate juridică, inclusiv parteneriate intre acestea și sectorul privat/ centre de CDI; Institute/centre de cercetare acreditate, inclusiv institute de cercetare ale Academiei Române; Academia Română; Asociaţii profesionale; Camere de comerţ şi industrie; Instituții și organizații membre ale Pactelor Regionale și Parteneriatelor Locale pentru Ocupare și Incluziune Socială; Furnizori de formare profesională continuă autorizaţi, publici şi privaţi; Organizaţii sindicale şi patronate; Membri ai Comitetelor Sectoriale şi Comitete Sectoriale cu personalitate juridică; ONG-uri; Parteneriate între categoriile mai sus menționate. AICI E DOAR SPRIJINUL PROFESORILOR !!!