Şcoala s-a desfăşurat pe două nivele tehnice, respectiv Nivel TSA 1 – diploma finală atestând capacitatea cursantului de a parcurge autonom peşteri de gradul III, şi Nivel TSA 2 – diploma finală atestând capacitatea cursantului de a conduce o echipă într-o tură subterană în peşteri de gradul II.
Bucurându-se de o vreme bună, cei 51 de cursanţi care au intrat în şcoală în acest an au beneficiat de instruirea asigurată de iniţiatori, monitori şi instructori atestaţi ai Şcolii Române de Speologie şi ai Şcolii Franceze de Speologie. Pentru nivelul TSA1 s-au putut înscrie împătimiţi ai subteranului cu vârsta minimă 14 ani, pentru stagiarii sub 18 ani fiind nevoie de acordul scris şi legalizat la notariat al părinţilor. Au fost 36 de stagiari pentru acest nivel, de la mic la mare, la cursuri prezentându-se şi în familie, cum a fost cazul tată-fiu respectiv Vancea Calin şi Vancea Vlad, sau familia Borodan, mama Ioana şi fetele Teodora, Ana Maria şi Elena. Toţi cei 36 de cursanţi au absolvit cu brio şcoala. Din cei 15 cursanţi TSA2, doar 13 au reuşit să obţină diploma de absolvire a stagiului.
La finalul şcolii, sâmbătă seara a avut loc o mică petrecere, după nouă zile de teorie şi practică în care s-au legat prietenii. Duminică, după acordarea diplomelor, strângerea corturilor a lăsat o umbră de tristeţe în poieniţa de la Căput, cu speranţa unei noi tabere în care absolvenţii să îşi poată testa cunoştinţele nou dobândite.
Citiți principiile noastre de moderare aici!