Zeci de persoane, voluntari, medici, oameni de presă s-au adunat în curtea spitalului COVID din Oradea, chiar în zona prin care sunt primite urgențele. Aceasta pentru a aduce o raza de speranță în rândul pacienților și medicilor din unitatea spitalicească, pentru a le aduce mulțumire și a le oferi încredere și speranță.
[eadvert]
Inimă din brăduți în fața Spitalului Covid. O fetiță de 10 ani, surpriza acțiunii
„O inimă pentru sănătatea ta”, a fost denumirea simbolică a acțiunii dominate de transmiterea unui mesaj de optimism, dar și de prudență. Eforturile cadrelor medicale în lupta cu virusul nu au fost în zadar. Peste 14.000 de bihoreni au fost vindecați. Dar peste 400 au pierdut lupta cu COVID. Pentru acești din urmă, participanții la evenimentul dedicat medicilor și asistenților s-a ținut un moment de reculegere. Simbolic, o coroană în memoria celor care au pierdut lupta pentru viața a fost depusă de Miruna Szilagyi. Cu inocența copilăriei, fetița din Biharia care are doar 7 anișori, a perceput ce efort depun medicii pentru a-i face bine pe cei bolnavi dar faptul că cei bolnavi duc o luptă să se facă bine.
„Eu am făcut brăduţul ăsta pentru oamenii bolnavi. Eu cred că o să se bucure. Eu cred că o să simtă magia Crăciunului”, a spus micuța.
La rândul său, cu eleganța care l-a consacrat, Liviu Lupea, comandantul Ordinul Templierilor din Oradea a explicat că a țint să susțină această acțiune „pentru crearea unui ambient de suflet pentru cei care îngrijesc bolnavii. Știm câtă trudă și cât interes depun, câte probleme își fac că să servească această nobilă cauza”.
Acțiunea realizată de Camelia Pășcui, președintele Asociației Sănătatea Ta, cu sprjinul Cavalerilor Templieri din Oradea, dar și a prietenilor Cameliei de pe facebook a fost gândită să contureze o inimă formată din 105 brazi, mesajul fiind acela de recunoștință și mulțumire pentru efortul susținut depus în luptapentru viață. Brazii au fost donaţi, după eveniment, către secţiile care tratează pacienţi infectaţi cu Sars-Cov-2 din tot judeţul, astfel încât să facă simțit spiritul Crăciunului, cu tot ceea ce înseamnă asta, inclusiv minunile de Crăciun, să decoreze zonele de lucru ale cadrelor medicale şi unităţile de primire a pacienţilor, așa cum a asigurat, de-altfel și directorul de îngrijiri medicale al Spitalului Municipal, Călin Barabaș, prezent la eveniment.
O altă parte dintre brăduți au ajuns apoi la Centrul Judeţean de Comandă şi Coordonare a Intervenţiei de la ISU.
„Dumnezeu să-i odihnească pe cei pentru care nu am putut face mai mult, iar colegilor noștri să le dea putere să poată lupta mai departe. După cum v-am zis, azi (luni n.r), ca o întâmplare fericită, Comisia Europeană a reușit să acrediteze vaccinul. Cu siguranță, din 27 decembrie va începe vaccinarea cadrelor medicale. Așteptăm acest vaccin, așteptăm pentru colegii noștri, așteptăm ca acesta să ajungă la toată lumea și să terminăm această bătălie uriașă “, a spus Călin Barabaş, directorul de îngrijiri medicale al Spitalului Municipal.
„Au făcut sacrificii uriașe pe parcursul întregului an, din dorința de a ajuta cât mai multe persoane, din dorința de a scădea mortalitatea. Dar în același timp acești oameni și alții care nu sunt azi la lucru sunt convinși că e doar o etapă, din fericire Bihorul a reușit să se regrupeze rapid și să se situeze undeva pe podiumul județelor care au avut o strategie și în momentul de față Bihorul este județul cu cel mai mare număr de paturi ATI, 65 de paturi, ceea ce reprezintă 5% din numărul de paturi din țară, ceea ce o foarte mare realizare. Pentru ca această luptă să nu fie în zadar, așa cum spunea și domnul director, trebuie să conștientizăm că acest SARS COV 2 nu e o boală obișnuită și că prevenția e ceea ce ne face să limităm deja numărul foarte mare de pacienți și numărul foarte mare de pacienți care rămân cu sechele pulmonare și care vor avea mai departe nevoie de îngrijiri mare parte din noi, cadrele medicale am fost, la rândul nsotru, infectate și sigur că simbolul Crăciunului este un simbol de speranța și credem că împreună vom reuși să trecem peste momentele dificile”, a spus dr. Alin Suciu.
„Lucrez aici din septembrie, a fost o perioadă foarte grea , am văzut un număr foarte mare de cazuri … A trebuit, de multe ori, să ne adaptăm pe parcurs, că să facem față anumitor provocări. Acțiunea de azi e un lucru pozitiv pentru spital și pentru ceea ce înseamnă luptă împotriva SARS COV 2”, a spus medicul rezident Nicolau Teodor.
Deja consacrații luptători în cosmtume de cosmonauți, medicii și asistentele din Spitalul Municipal au fost întâmpinați cu aplauze de cei prezenți, în speranța că le vor aduce un zâmbet intuit sub viziere și de a le transmite din forța și energia lor după ce au trecut printr-o perioadă extenuantă.
Trimite articolul
XCe tara de cretini. Asa o scarba imi provoaca prostia asta colectiva fara sfarsit.
-
Ai dreptate.
Calaii impodobeau brazii in timp de bolnavii mureau in spital. Toata lumea vorbeste de medicii care omoara “nevoit”, mai cu seama de cei 70 ani +-
Mulțumim domnilor doctori, lips este o statuie. Vor afla ca Dumnezeu nu bate cu bâta,
-
si propaganda ta zilnica ti-a fost distribuita de mass-media
Eroii pulii doar pt ca-si fac meseria pentru care sint platiti!!! Daca -s eroi atunci toate caseritele din magazine -s eroi si dobitocii care freca menta agresind batrinii si copii pentru masca . Ce usor dati voi titlu de erou !!!!
Ii omorati cu protocoale medicale impuse de marii moralisti europeni si americani. Sunteti niste complici ordinari la toata aceasta mascarada care are o rata de mortalitate de 0,08% pe plan mondial, adica mai mica decat a virusului sezonier. Jegurile naibii ce sunteti, umpleti buzunarele spitatlelor cu banii primiti pentru fiecare tratat sau decedat. Subit, nu se mai moare de nimic altceva decat de covid in lumea asta si pentru asta sunteti eroi. Sunteti niste lepre ordinare care faceti jocurile altor ticalosi mai mari ca voi. Toti ar trebui sa ajungeti la puscarie.
Eroii |>/_//_¡¡.!!!