Acestea sunt condiţiile în care un absolvent al Universităţii Oradea a fost declarat inginerul mecanic al anului 2016 în Dubai. Pentru Opera House Water Feature project, o fântână unică în lume. 5.000 de litri de apă descărcaţi la o înălțime de 6 metri într-o aliniere perfectă într-o secundă.
Trei oraşe se mândresc cu inginerul mecanic al anul 2016: Hunedoara, Oradea şi Cluj-Napoca. Ce au în comun fântâna din faţa Operei Dubai, Aquaparkul Nymphaea şi Aeroportul Oradea? Un nume: Alin Olimpiu Epure, inginerul mecanic al anului 2016 în Dubai, în cadrul unei firme care are 40.000 de angajaţi în toată lumea.
El este originar din Hunedoara, a absolvit iniţial Administraţie publică la Oradea, apoi Inginerie. A urmat un master în Inginerie la Cluj-Napoca, dar la Oradea a şi lucrat în cadrul mai multor firme.
Inginerul îi e recunoscător învățământului superior românesc pentru nivelul înalt de instruire pe care i l-a furnizat și care îi permite acum să se adapteze înaltelor standarde profesionale existente într-unul dintre acele locuri ale lumii în care exigența este la ea acasă.
„Când spunem Opera House Water Feature project, vorbim de 5.000 l de apă care la fiecare secundă se ridică la 6 metri înălţime; sunt în jur de 600 de jeturi de apă, 60 de panouri electrice, 30.000 m de cabluri, 1.124 de lumini submersibile care îşi schimbă culoarea, 500 metri de oțel și cupru, țevi inox pentru aer, 300 metri de conducte PVC pentru debitul de apă, retur apă și canalizare, două receptoare de aer, două compresoare de aer și două unități de filtrare a aerului, două pompe de recirculare, două sisteme de filtrare, două sisteme O-zonare și două sisteme de bromurare, 3 panouri de control”, a explicat Alin Epure pentru b1.ro.
Inginerul român a spus că după ce a primit acest premiu se simte împlinit, gata să facă faţă oricăror provocări, oriunde în lume, adăugând că trebuie să muncească mai mult decât în România. Ideea artistică din spatele proiectului a fost să înconjoare Opera cu apă, astfel încât să creeze senzaţia că aceasta e plutitoare. Negrul pavelelor creează o impresie profundă dată de mişcarea apei şi de cascade, generând maree.
Citiți principiile noastre de moderare aici!