Evenimentul se află în plină desfăşurare şi va fi deschis oficial azi de către primarul de Ineu. „Simpozionul va oferi vizitatorilor o spectaculoasă imagine „live” de creare de sculpturi monumentale, posibilitatea de a urmări câtiva artişti profesionişti internaţionali la locul de muncă, posibilitatea de a participa la prelegeri publice şi prezentări spontane ale artiştilor internaţionali participanţi la simpoziom. De asemenea, simpozionul va oferi posibilitatea artiştilor de a împărtăşi experienţe, concepte şi informaţii despre activitatea lor şi să contribuie la o moştenire artistică permanentă în Transilvania”, spune Lucian Coroiu, organizator al evenimentului.
Participanţi
Wolfgang Stubner este de profesie inginer în construcţii industriale. El şi-a dedicat viaţa artei sale. În 1991 şi-a inaugurat propriu său atelier de sculptură „Atelier im Skulpturenpark” la Bruchmuhle lângă Berlin unde îşi expune permanent lucrările . A efectuat numeroase călătorii de studii în mai toate ţările Europei, dar şi în Asia, Africa, America, Noua Zeelandă şi Australia. Maurizio Perron studiază arta de la opt ani cu profesorul de sculptură Franco Alessandria, iar la 11 ani începe să studieze cu sculptorul Guido Ronchail. A fost directorul sumpozioanelor de sculptură „Arta în lemn” şi „Arta în gheaţă”.
În the 2006 a fost scenograful care a gândit „Spectacolul Zăpezii” din cadrul Jocurilor Olimpice de la Torin, proiect la care a colaborat cu Yoko Ono, Arata Isozaki, Normann Foster, Jeaume Plensa, kiki Smith, Lebbens Woods, Paolo Pivi, Cliostraat, Patrick Buchen, Daniel Buren. A participat la mai mult de 80 de simpozioane internaţionale de sculptură, în 15 ţări, pe patru continente. Piotr Zbrozek este absolvent al Academiei de Arte Frumoase din Cracovia. El sculptează în lemn, bronz, piatră, gheaţă, zăpadă şi a fost premiat şi pentru schiţele sale. Utilizează tehnici tradiţionale şi sculptează icoane pentru biserici. Tanja Roder a participat la peste 50 de expoziţii şi 45 de simpozioane de sculptură în Germania, Austria, Elveţia , Belgia, Luxemburg, Italia, Franţa, Noua zeelandă, Canada, Rusia, Argentina, Siria, Cipru şi Finlanda. Hans Kohnen are expoziţii permanente înspaţii publice la : Maastricht, Sibbe, Mayen, Petrona, San Ippolito, Tokyo, a făcut studii pentru a restaura monumente din patrimoniul UNESCO, a participat cu lucrări la Jocurile Olimpice de Iarnă în Salt Lake City.
O prezenţă exotică la simpozionul de la Ineu este Zenichi Zokoyama, absolvent al Universităţii de Arte din Tokyo, dar şi a Şcolii naţionale Superioare de arte Frumoase din Paris. Din Germania au fost nominalizaţi şi Guenter Heinz şi Hermann Gschaider. Din România este prezent un artist mai puţin cunoscut în ţară, dar foarte cunoascut afară: Cosmin Hiristea. Cu acesta s-au consultat organizatorii în vederea lansării invitaţiilor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!