„Bună. Bine ai venit! Eu sunt fagul. Mă bucur de întâlnire. Am 25 de ani, dar pot trăi… ani. Am 20 m, dar pot atinge… m. Filtrez… CO2, elimin oxigen”.
Așa a gândit Teodor Suciu, directorul Direcției Silvice Bihor, dialogul dintre copacii din pădurea din Băile Felix și copii. Totul se va realiza prin scanarea unor coduri QR cu telefonul mobil.
[eadvert]
Directorul Teodor Suciu spune că ideea amenajării unui traseu recreativ-educativ, unde arborii vor dialoga cu cei interesați să afle informații despre pădure, i-a venit în urma multiplelor interacțiuni cu tineri turiști, cu copii, în trupul de pădure din Băile Felix. ,,Cred că acest proiect oferă celor mici oportunitatea de a găsi informații despre pădure. Trebuie să recunoaștem că acestei generații îi place mai puțin să citească, dar e o generație cu extraordinare abilități și apetențe pentru device-uri, pentru telefoane. Și atunci am zis să îmbinăm utilul cu plăcutul, copiii să poată avea un dialog interactiv cu pădurea. După fag, va urma de exemplu un stejar, care va vorbi despre el, despre speciile din jur. Vor fi 10 asemenea stații, pe un traseu de 3 kilometri. Într-o altă stație se va vorbi despre nevertebrate. Dialogul va putea fi selectat în trei limbi”, a explicat șeful DS Bihor.
Întrebat dacă a văzut undeva un astfel de traseu, directorul Teodor Suciu a spus că a decis să concretizeze această idee în urmă cu câteva luni, când o studentă din Ungaria, care își făcea lucrarea de masterat, a cerut permisiunea de a realiza un studiu în pădure. Inițial, proiectul trebuia să fie gata în 15 martie, dar șeful DS Bihor spune că dorește și realizarea unor panouri informative, astfel că traseul va deveni operațional cel târziu la data de 15 aprilie.
Trimite articolul
XWow, super-minunat-excelent ! Sa nu uitati sa puneti paznici la panouri :-)))
Si mai ramane sa va ocupati si de statiunea aia care arata ca in 1900toamna, mizerabil !
Bravo, alo, dau căldură, kilowat peste mãsurã.
Bine ca ati publicat stirea. Acum Bolojan o sa-i taie.