La finalul anului trecut, o firmă din Ilfov care asigură dirigenția de șantier pentru lucrări din întreaga țară reclama o țeapă primită la Primăria Oradea, de la Fundația pentru Protejarea Monumentelor Istorice, mai exact de la directoarea Angela Lupșea.
[eadvert]
Administratorul Nicu Frangulea a relatat pentru Bihon.ro că directoarea a refuzat să achite serviciile de dirigenție de șantier contractate pentru reabilitare a două imobile monument din Oradea – cele de pe Iuliu Maniu 44 și Mihai Pavel 8.
Firma avea contracte de dirigenție de șantier pentru pasajul Madach Imre, în valoare de 26.503 lei cu TVA, pentru casa de pe Ep. Mihai Pavel 8, în valoare de 17.950 lei fără TVA respectiv pentru „Reabilitare fațadă stradală și acoperiș, imobil str. Iuliu Maniu, 44” – 17.950 lei fără TVA.
Fundația a transmis către firmă decizia de reziliere a contractului la o zi după ce era programată recepția finală a lucrărilor. Către Bihon.ro, Fundația a transmis că „pe parcursul derulării contractului, în afara numeroaselor întârzieri în executarea obligațiilor ce reveneau prestatorului, s-au constatat grave deficiențe și lipsuri în ceea ce privește serviciile la ambele obiective str. Iuliu Maniu nr. 44 și Mihai Pavel nr 8”, apreciind că vina revine prestatorului și „nerealizarea este din culpa exclusivă a acestuia”.
La momentul relatării pățaniei cu Primăria Oradea, administratorul a insistat că mai deranjant decât paguba materială este modul de lucru și a și spus că va dona o parte din sumele pe care le va putea recupera. Disputa a rămas în aer, până zilele trecute.
„Vă informăm că în urmă cu câteva zile, fără să facem vreun demers suplimentar, Fundația ne-a trimis pe mail niște procese verbale de recepție a serviciilor prin care ne-a anunțat că acceptă parțial serviciile (60% la 2 din contracte – cele finalizate + 30% din cel nefinalizat). Vineri le-am făcut factura parțialș și astăzi au achitat. În concluzie, un eventual debit de plata ar mai rămane de circa 15-20.000 lei la care studiem și posibilitatea să renunțăm deoarece nu avem timp de astfel de conflicte.
Asa cum am promis, 10% din valoarea fără TVA a încasărilor intenționăm să o donăm unei fundatii sau unei cauze sociale din Oradea (2,949.10 lei)”, ne-a scris administratorul firmei. Acesta a optat pentru Fundația Mihai Neșu, cea care are în lucru un amplu proiect – Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități neuromotorii Sfântul Nectarie.
Trimite articolul
XAcesata persoana “de import” numita Lupsea distruge familii. Cica are si pregatire juridica dar habar nu are de legi. Atat ca e sprijinita. Si in acest caz “juridicu” a atentionat-o ca a gresit din nou si si-a indreptat gresala. Dar sunt multi oradeni care nu au puterea financiara sa lupte cu intreg aparatul administrativ care se comporta ca o casta!