Fie că apare în urma unei naşteri, a unui efort fizic ridicat, ca simptom a diferitelor boli ale aparatului genital feminin, a obezităţii sau ca urmare a apariţiei menopauzei, incontinenţa urinară reprezintă una dintre cele mai frecvente afecţiuni cu care se confruntă femeile. Una din trei femei are această problemă, deşi majoritatea refuză să vorbească despre ea.
Obişnuiţi să faceţi drumuri dese la toaleta, chiar daca beţi cantităti mici de apă? Dincolo de faptul că este uşor jenant şi pierdeţi foarte mult timp, mai ales când sunteţi la birou, incontinenţa urinară nu este deloc un lucru normal. Numărul normal de micţiuni este de până la şase-opt în 24 de ore (o dată noaptea şi restul în timpul zilei). Prima senzaţie de a urina apare când în vezică se acumulează aproximativ 300 ml de urină.
Dacă aveţi probleme cu vezica urinară şi mergeţi chiar şi de 10 ori la toaletă într-o singură zi, ar fi bine să incepeţi să luaţi măsuri şi să trataţi incontinenţa urinară. Pierderea urinei nu este niciodata normala, chiar dacă este vorba de cantităţi foarte mici!
Prolapsul genital este o condiţie în care organe precum uterul, vezica urinară, rectul sau chiar vaginul cad din poziţia lor normală, putând ajunge, fără tratament, chiar şi în orificiul vaginal. Aceste organe sunt susţinute de un aparat complex de muşchi şi ligamente care slăbesc sau se deteriorează ducând la instabilitatea susţinerii lor. Factorii principali de risc sunt: naşterea, menopauza şi histerectomia. Alţi factori pot fi: obezitatea, activitatea fizică intensă, vârsta înaintată. Ca simptome, puteţi simţi presiune în vagin sau pelvis, infecţii dese ale aparatului urinar, durere în timpul actului sexual, dificultatea golirii intestinale sau a vezicii urinare, pierdere involuntara de urina sau caderea colului uterin sau a vaginului.
Din fericire acum puteţi trata aceaste afecţiuni printr-o metodă nouă, cu laser, stimulând formarea colagenului din propriul organism, fără nici un risc, fără spitalizare, fără incizie, fără anestezie, fără durere, fără medicaţie ulterioară, la preţuri rezonabile, cu mult sub cele din alte ţări. Aplicarea acestei metode este făcută în Oradea de către conf. univ. dr. Petru Chitulea, special pregătit pentru utilizarea acestei tehnici laser – terapie. Confom dailyrecord.co.uk, bandeletele şi meshele (plasele) care se folosesc acum pentru tratarea colapsului sau incontinenţei sunt interzise în Scoţia, Marea Britanie şi Irlanda. Pentru mai multe informaţii cu privire la tratament sau pentru programarea unei consulaţii puteţi suna la telefon 0359- 433.423.
Este important de ştiut că aceste probleme nu se vindecă de la sine, ci se agravează în timp dacă nu le trataţi. Această formă de tratament are acelaşi grad de reuşită ca şi intervenţiile chirurgicale.
Citiți principiile noastre de moderare aici!