20 dintre sesizări s-au dovedit a fi nereale în sensul că faptele reclamate nu s-au dovedit a fi „elemente constitutive ale vreunei infracţiuni ori contravenţii”, a informat Alina Dinu, de la Centrul Judeţean de Comunicare Bihor.
În afara cazului persoanei care a votat într-o secţie din Oradea şi a fotografiat cu telefonul mobil buletinul de vot, în cabina de votare (şi care a fost ulterior amendat cu 1.000 lei), la ora 16:04, dispecerul special de la STS desemnat pentru a răspunde prin 112 doar la sesizările despre infracţiuni electorale, s-a anunţat că la Gurbeşti, un individ ar fi aruncat pe stradă afişe electorale. Poliţiştii din Spinuş deplasaţi la faţa locului au aflat că persoana în cauză este un localnic de 49 de ani, pe care l-au amendat pentru fapta comisă.
Un alt apel la 112 s-a sfârşit cu amendarea apelantului, care a dat informaţii false. Astfel, un bărbat de 44 de ani din Săcădat a sunat de două ori la 112 anuţând că prietena lui nu a primit unul din buletinele de vot. Poliţiştii au verificat sesizarea, dar au descoperit că informaţiile reclamate nu sunt reale, iar cetăţeanul a fost amendat cu 500 lei, pentru apel nefondat.
Alte patru sesizări făcute la 112 incriminau faptul că la patru secţii de votare din Oradea şi din Ineu de Criş, Cusuiş şi Gepiu, s-au desprins facsimilele de pe ştampilele de vot. După cercetări, cele patru ştampile au fost indisponibilizate.
O.S.
Citiți principiile noastre de moderare aici!