Manifestarea, ajunsă la a XXIII-a ediţie, va cuprinde simpozioane, mese rotunde, ateliere, conferinţe şi lansări de carte care vor dezbate probleme fundamentale din cercetarea ştiinţifică contemporană.
Saptamana Stiintifica a Universităţii va fi deschisă oficial astăzi, de la ora 10:00, în Aula Magna, în prezenţa invitaţilor şi a oficialităţilor locale.
,,Saptamana Stiintifica a Universităţii din Oradea a devenit o manifestare reprezentativă pentru învământul universitar orădean. Faptul că a ajuns la a XXIII-a ediţie arată seriozitate şi consecvenţă în organizarea acestui eveniment ştiinţific de o mare importanţă pentru Universitatea noastră. Simpozionul s-a născut odată cu Universitatea. Ştiim foarte bine că noi ca popor avem multe calităţi, dar şi defecte. Unul dintre ele e că nu putem duce la bun sfârşit ceea ce începem şi de calitate. Dar iată că Universitatea din Oradea a reuşit un lucru pozitiv. Ne-am gândit la această săptămână ca la o manifestare etalon a activităţii ştiinţifice şi a relaţiilor internaţionale din cadrul Universităţii. Rigorile legislative, impuse în momentul de faţă, ne obligă să ridicăm standardele cercetării ştiinţifice şi, foarte important, să avem cât mai numeroşi invitaţi din ţară sau din străinătate. Este barometrul care ne arată unde este plasată UO din perspectiva cercetării ştiinţifice’’, a declarat prorectorul Sorin Şipoş.
Sute de lucrări
În cadrul acestei Săptămâni Ştiinţifice, facultăţile, departamentele şi centrele de cercetare ale Universităţii din Oradea şi-au propus să organizeze 27 de evenimente ştiinţifice, din care 15 sunt sesiuni naţionale cu participare internaţională, nouă sunt conferinţe internaţionale, iar restul, conferinţe ale unor personalităţi de prestigiu din ţară şi din străinătate. Sute de lucrări vor fi prezentate în cele şapte zile de sesiuni de comunicări.
Daniel David, vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior, este unul dintre invitaţii acestui simpozion. Acesta va vorbi la Oradea despre barierele şi oportunităţile cercetării româneşti.
Citiți principiile noastre de moderare aici!