Primăria a finalizat licitaţia pentru achiziţionarea lucrărilor de „Reabilitare – Pasaj Vulturul Negru, respectiv pentru Lotul 1 – „Reabilitarea Pasajului Vulturul Negru (sistem de canalizare şi pavaj interior) şi iluminat arhitectural în vederea unei optime exploatări turistice şi a înscrierii acestui monument în circuitul european al Secessionului”, proiect revizuit şi Lotul 2 – Reabilitarea Pasajului Vulturul Negru – Pavaj Curtea interioară, transmite municipalitatea. Ieri s-a semnat contractul cu câştigătorul lucrării, asocierea Drumuri Orăşeneşti SA şi Porfido Ed Arte Consorzio Stabile Del Trentino iar lucrările vor începe săptămâna viitoare.
Şantier peste şantier
În Pasajul Vulturul Negru se desfăşoară, acum, lucrări de refacere a zugrăvelilor şi a cupolei de sticlă, care ocupa mare parte din căile de acces. De săptămâna viitoare vor începe şi lucrările prinse în noile contracte de lucrări, la pavaj. Conform viceprimarului Mircea Mălan, primul pas va fi înlăturarea actualului pavaj de pe întreaga suprafaţă. „În paralel, se va lucra la inftrastructură pe porţiunea care iniţial nu a fost prinsă în proiect, în suprafaţă de 120 mp. Acolo se vor întinde reţelele şi se va turna şapa de beton”, spune viceprimarul.
Următoarea lucrare la pavaj este acoperirea canalului tehnic existent astfel încă acesta va putea fi vizitat doar la capete şi nu pe întraga sa lungime. Constructorul Sălard, firma care lucrează la refacerea pereţilor şi a cupolei, se va retrage de pe amplasament pe măsură ce i se solicită, pentru montarea pietrei, inclusiv a bordurilor perimetrale. „Pe durata lucrărilor nu se va închide pe zone extinse şi nici pe intervale de timp mari”, dă asigurări edilul.
Termenul de finalizare asumat prin contract este 15 iunie. 30 iunie, de altfel, este termenul până la care, dacă nu e gata pavajul, oraşul trebuie să returneze Uniunii Europene întreaga alocare pentru proiect, de 2,9 milioane de euro.
Licitaţie cu contestaţie retrasă
Refacerea pavajului din Pasajul Vulturul Negru, după ce firma Marcosnt a dat chix cu această lucrare, a revenit asocierii care a montat şi piatra din Piaţa Unirii. Procedura de atribuire a fost cererea de ofertă. Valoarea estimată a fost de 1.667.468 lei (fără TVA), din care Lotul 1 – 1.239.090 lei din care lucrări diverse şi neprevăzute în cuantum de 110.371 lei fără TVA (9,778%) şi Lotul 2 – 428.378 lei din care lucrări diverse şi neprevăzute în cuantum de 31.623 lei, fără TVA (7,970%).
Depunerea şi deschiderea ofertelor s-a făcut în data de 26 ianuarie 2016. Criteriul de atribuire a fost preţul cel mai scăzut.
Cele trei oferte primite au fost:
-Asocierea Abed Nego Com ARL şi Marmorex Stone SRL, care a ofertat pentru lotul 1 – 1.079.251, 82 lei (fără TVA) şi pentru Lotul 2 – 374.341,82 lei (fără TVA)
-Euras SRL, care a ofertat pentru Lotul 1 – 787.904,92 lei (fără TVA) şi pentru Lotul 2 – 349.994,68 lei (fără TVA)
– Asocierea S.C Drumuri Oraşeneşti SA şi Porfido Ed Arte Consorzio Stabile Del Trentino, care a ofertat pentru Lotul 1 – 1.239.082,95 lei (fără TVA) şi pentru Lotul 2 – 428.370,98 lei (fără TVA).
Primele două oferte au fost declarate neconforme aşa că, implicit, oferta cu preţul cel mai scăzut adică ultima rămasă în cursă, a fost declarată cea a asocierii.
Iniţial, câştigătorul licitaţiei a fost contestat, dar apoi această contestaţie a fost retrasă.
Astfel, valoarea ofertei declarate câştigătoare pentru Lotul 1 este de 1.239.082,95 lei (fără TVA), iar pentru Lotul 2 este de 428.370,98 lei (fără TVA).
Citiți principiile noastre de moderare aici!