Proiectul este derulat prin Programul Operational Regional, Axa 13 „Îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici și mijlocii din România”, având o valoare de 7.222.658,56 lei.
[eadvert]
Valoarea acestui contract depășește cu mult bugetul de venituri proprii al orașului Ştei pentru un an. Practic, acum încep lucrările de execuție la Ștrandul Orașului Ștei, un obiectiv mult aşteptat de localnici, după ce proiectul a fost depus în 2016. „Pentru Lotul I Ștrand din cadrul Centrului Multifuncţional recreativ, contractul de execuţie a fost semnat la 05.04.2021. Antrerior, în 26.03.2021, a fost semnat contractul de execuţie pentru Lotul II – Reabilitare Strada Lioarei, contribuția orașului nostru fiind de 2%. Implementarea proiectului are ca obiective pentru Lotul I Ștrand: reabilitarea integrală a bazinelor exterioare existente; împrejmuirea terenului; refacerea integrală a traseelor pietonale cu pavaje din piatră; realizarea unui nou sistem de iluminat exterior, pe bază de stâlpi fotovoltaici cu baterii. Totodată se va realiza un nou sistem modern de echipamente și instalații care să asigure buna funcționare a obiectivului în parametrii tehnici și care să fie eficient din punct de vedere al costurilor de operare și mentenanță. Proiectul prevede şi realizarea unui corp de clădire cu spații multifuncționale, grupuri sanitare, inclusiv pentru grupurile de persoane vulnerabile); vestiare de schimb; un cabinet medical de prim ajutor și un bazin acoperit de dimensiuni mici”, explică primarul Şteiului, Iulian Balaj. Zona de recreere va fi dotată, tot în cadrul proiectului, cu mobilier urban modern și de calitate, spaţiul verde va fi amenajat cu material dendrologic și sistem de irigații, sunt prevăzute locuri de joacă pentru copii și fitness în aer liber, amenajarea unui teren de volei exterior, dotarea și amenajarea spațiului pentru a stimula egalitatea de șanse și de a înlătura discriminarea.
În cadrul Lotului II – Strada Lioarei, se va reabilita Strada Lioarei împreună cu trotuarul, creându-se totodată și o zonă de parcare. Cu câteva luni înainte, Şteiul a primit statut de staţiune balneoclimaterică de interes local, ceea ce înseamnă că se deschid noi oportunităţi de finanţare prin fonduri europene, pentru a dezvolta potenţialul turistic al oraşului. La finele lunii ianuarie, Primăria Ştei a anunţat că „am reușit să punem în producție forajul de apă geotermală F3010H în regim artezian, ca urmare a faptului că din 2019 Şteiul a obținut Licența de dare în adminstrare pentru explorare nr. 21.825/2019, aprobată de președintele ANRM București prin ordinul nr 225/16.05.2019, pentru Perimetrul Geotermal Ştei, ȋn care sunt incluse forajele F3010H (zona Stației Meteo Ștei) şi F3002H (zona Colegiului Național Avram Iancu Ștei). Anul acesta, orașul Ștei va depune documentația pentru obţinerea licenţei de exploatare pentru perimetrul care include cele douǎ foraje, acesta fiind ultimul demers ȋn scopul valorificǎrii rezervei de apǎ geotermalǎ din punct de vedere termic şi curativ, în limita parametrilor celor două foraje”, a fost mesajul primarului Iulian Balaj.
Trimite articolul
XDar pietonala aia stearpă, așa va rămâne? Stearpă? Nu tu bănci pe mijloc sau ceva ronduri, copăcei, un mic parc de flori? Înțeleg, că de o parte și de alta se mai pot juca copii, plimba cu bicicleta, alerga, dar pe mijloc, chiar așa, fără nici un gust, fără nici un dram de creativitate? Doar beton și pavele trântite așa, la plezneală dintr-un colț în celălalt? Vai și amar. Lucrare de mântuială!
tot orasul ala e o paragina dar ei isi fac strand,orasul mumie,orasul fantomelor,nici satana nu vrea sa stea pe acolo,fug tinerii de zona aia ca de dracu ca nu au nici o oportunitate,si un cocalar realizeaza ca nu are nici o sansa sa traiasca in mizeria aia de oras,dar hei,acum au un strand!!
Desi proiecte de genul sunt binevenite in general, uneori trebuie sa realizam ca anumite zone sunt moarte si nu pot fi resuscitate. Orasul Stei nu va exista in vreo 20 de ani, fiindca nu mai sta nimeni pe acolo. Totul e in paragina, case goale, etc
E si prea departe de Oradea, etc…ca sa fie un loc bun pentru navetistii din clasa mijlocie.
E gata. Mai bine faci un incentive sa ii muti pe oamenii aia in Oradea sau ceva de genul si dupa puneti lacatul acestui “oras”