Astfel, în perioada 25 – 26 februarie, echipajele de intervenţie ale ISU Crișana au fost solicitate şi au intervenit pentru stingerea a patru incendii de vegetaţie uscată ce au avut loc în municipiulla terenuri situate în localitățile Cohani, Vâlcelele, Cenaloș și Salonta.
Au ars aproape 13 hectare de vegetaţie uscată, proprietate a cetăţenilor. Cauza probabilă a incendiilor este utilizarea focului în spaţii deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor.
Măsuri de prevenire
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor reaminteşte cetăţenilor faptul că, „în cazul incendiilor de vegetaţie uscată, pericolul mare îl reprezintă nerespectarea distanţelor de siguranţă faţă de locuinţe, anexe gospodăreşti, depozite de furaje, păduri, plantaţii, reţele electrice, reţele de telefonie, sonde, conducte ce transportă gaze şi lichide combustibile, căi de circulaţie, fapt ce, în unele situaţii, a generat pe lângă pagube materiale şi efecte cum ar fi scoaterea din funcţiune a instalaţiilor electrice, de telefonie ori a afectat desfăşurarea în bune condiţii, a circulaţiei rutiere, periclitând siguranţa participanţilor la trafic. Pentru preîntâmpinarea unor astfel de evenimente, instituţia noastră atrage atenția atât cetăţenilor, cât și reprezentanților instituţiilor şi operatorilor economici, asupra obligativităţii respectării prevederilor legislaţiei în vigoare”, se arată în comunicatul transmis de căpitan ISU Crișana, Camelia Roșca.
Citiți principiile noastre de moderare aici!