Anul 2019 a fost un an peste aşteptări pentru Aquaparkul Nymphaea din Oradea, potrivit directorului general al Administraţiei Domeniului Public (ADP) Oradea, Liviu Andrica. Cea mai importantă sursă de venituri pentru ADP este Aquaparkul Nymphaea, care în 10 septembrie 2019 a împlinit trei ani de funcţionare.
În anul trecut, complexul de agrement a avut aproape 355.000 de vizitatori, peste 50% dintre aceştia provenind din judeţul Cluj. Recordul de vizitatori a fost înregistrat în luna august, peste 78.000, dar şi în perioada Sărbătorilor de Iarnă, când timp de zece zile, în perioada 25 decembrie 2019 – 5 ianuarie 2020, complexul a funcţionat cu casa închisă.
Vector de imagine
Liviu Andrica susţine că Aquaparkul Nymphaea este primul din ţară şi din Europa, în funcţie de rezultatele financiare. În Europa, doar 6% din aquaparkuri sunt pe profit, Nymphaea aflându-se printre ele, celalalte fiind fiind subvenţionate.
„Anul 2019 a fost un an plin pentru ADP Oradea. Mă refer atât la activităţile pe care le-am desfăşurat, cât şi la rezultatele pe care le-am obţinut. Rezultatele economico – financiare sunt cele mai bune de la înfiinţarea societăţii. La aquapark, faţă de anul trecut, veniturile noastre au crescut cu peste 26%. Profitul pentru aquapark a ajuns în 2019 la 2,5 milioane de euro. Cifra de afaceri este de peste 5 milioane de euro. Ne străduim în fiecare lună să aducem ceva nou, dar în primul rând să îmbunătăţim condiţiile pe care le oferim”, a subliniat directorul general al ADP Oradea.
Vânzarea biletelor online este o activitate importantă în aquapark. „Mai mult de jumătate dintre bilete sunt vândute online, ceea ce înseamnă că am scăzut presiunea pe casierie. Noi nu vindem mai multe locuri în aquapark, decât este capacitatea stabilită. Au fost oameni care s-au întors acasă, venind a doua zi şi bucurându-se de condiţii civilizate pentru a se relaxa”, a precizat Andrica.
Acesta şi-a pigmentat declaraţiile cu un exemplu de bişniţar, care vindea în parcarea aquaparkului bilete la preţ dublu, ca pe vremuri la cinematorgraf. Directorul ADP spune că nu se va mai întâmpla.
Acesta a punctat şi minusurile complexului. Ele sunt legate de alimentaţia publică pe timpul verii, spunând că este greu cu personalul, dar promite că va rezolva şi această problemă.
Planuri
Pe viitor, peste un an şi jumătate, după terminarea perioadei de graţie de cinci ani în care nu se poate modifica proiectul finanţat cu fonduri europene, Liviu Andrica a informat că se doreşte construcţia unui bazin de înot legat de construcţia aquaparkului. „Am observat că sunt mulţi doritori de înot. Pentru ei vom construi acest bazin cu acoperiş retractabil pe timpul verii”, a explicat şeful ADP Oradea.
Alte proiecte legate de aquapark în 2020 se referă la achiziţionarea unui aspirator automat pentru bazine şi a două staţii pentru încărcat maşini electrice. În prezent, capacitatea Aquaparkului Nymphaea este de 1.050 de locuri. „Aquaparkul Nymphaea este un vector de imagine pentru Oradea”, este de părere Liviu Andrica.
Trimite articolul
Xcand o sa fie gata si NOVOTEL o sa rupa tot! bravo, mai faceti si din iosia ceva frumos
-
Si la Iosia se va amenaja complet, doar ca va fi un concept ceva mai diferit.
la cat e de scump nu e greu sa faci incasari record …
Daca facem bani din strand, putem reduce impozitele. Daca tot i-am ejectat pe oradeni din strandul lor municipal.
Cu gandirea asta, putem transforma Oradea in bordel. Vor creste si mai mult incasarile. Asta in timp ce oradenii o vor duce tot mai rau.
-
Subscriu!
Oradea ar trebui sa fie capitala inotului,a sariturilor si poloului pe apa din Romania.In Oradea ar trebui sa fie minim un bazin de inot de 30 m lungime,in fiecare cartier.Orele de inot sa fie introduse obligatoriu,nu optional ,incepand cu scoala primara si terminand cu liceul!
Uitati-va la cea facut Ungaria din aceste sporturi(si nu numai).
Viitorul copiilor nostri sta si in asta,sugerez administratiei locale sa investeasca in directia asta.
daca s-ar investi si in curatenie (merg oamenii cu picioarele prin apa pe culoar, …)
daca oamenii nu ar sta la rand si sa iasa, as merge si eu, poate multi altii ca si mine,
inca merg din aceasta cauza in Ungaria ca e mai civilizat si curat.
daca ar fi mai cum trebuie Aquapark Oradea, ar fi si mai mare profitul.
D-ne ajuta!
-
Daca esti fraier te duci la strand in ungaria si te costa mai mult si nu e cu nimic mai bun nici mai curat.
-
comentezi si tu doar de dragul de a comenta… se vede ca nu ai fost in viata a la un strand termal in Ungaria
-
nu inteleg de ce tin terenul ala viran de linga aquapark si baza Dinamo nefolosit daca le merge treaba atit de bine? Pe locul ala ar mai incapea doua bazine
daca are atata profit nu se gandesc sa dea oradenilor reducere de 50% din biletul de intrare???? in alte tari se practica acest lucru…
Se incaseaza sume nesimtite. Nu mi se pare normal sa platim acelasi pret pe intrare ca si oradeni/localnici, avand in vedere taxele si impozitele aberant de mari care cresc anual.
Pe acest motiv, prefer sa merg in Ungaria la aquapark decat sa mai dau bani la mine in oras.
Ii frumos dar asta nu scrieți că toată lumea îi nemulțumita de faptul că stai pe scaune la spa? Ca la cinema ? Au pus 3 rânduri de scaune că la film sa va fie rușine !!!! La spa trebuie șezlonguri unde mai vedeți voi in Europa Aqua park fără șezlonguri !!! Cu 3-4 rânduri de scaune că la noi !!!!