Părculețul de pe strada Morii reprezintă o promisiune a Primăriei Oradea care, iată, a fost pusă în practică. Este a patra amenajare de tip recreativ care apare în cartierul Nufărul, din 2008 încoace. Amplasat pe malul Peței, dar și de ambele laturi ale străzii Meiului, Parcul Salca este un parc în toată puterea cuvântului, fiind asaltat de orădeni, până la apariția restricțiilor cauzate de controversata pandemie de Covid-19. Seleuș, Adona și, de acum, Morii, pot fi încadrate mai degrabă la categoria spații recreative mai mici – părculețe – însă la fel de binevenite pentru orădenii care locuiesc în blocurile riverane și nu numai.
Toate aceste amenajări de spații verzi au înlocuit bălării, terenuri care zăceau neîngrijite sau cimitire căzute în uitare – vezi cazul Parcului Seleuș, din spatele Lotus Center.
Părculețul de pe strada Morii apare lângă o parcare recent amenajată de Primărie în două etape, destinată riveranilor. Locurile de parcare de domiciliu au răsărit pe un teren ce înainte fusese desfundat, ducând noroi în casele riveranilor, obligați să-și parcheze mașinile pe unde apucau.
Aflat în curs de finalizare, parcul de pe strada Morii este amplasat în spatele centrului comercial Selgros, de-a lungul prelungirii străzii Morii. Accesul în parc se va putea face din două direcții: din prelungirea străzii Morii, respectiv direct pe trotuar, de pe strada Morii. Dinspre blocuri, va mai trebui construit un podeț, probabil la pachet cu sacrificarea unui corcoduș, din suita de arbori crescuți în râpa ce mărginește parcul deja împrejmuit. Parcul Morii are o suprafață de 1.853 mp, ordinul de începere a lucrărilor fiind dat în 13 noiembrie 2020, transmite Primăria Oradea.
Iluminat, irigat, multifuncțional
Au fost realizate un loc de joacă pentru copii, alei, un teren de baschet și zone verzi, cu arboret. Ieri, au fost au fost amplasate băncile cu spătar și mesele din beton pe marginea aleilor, acestea din urmă fiind produse de un furnizor de mobilier stradal, din Bulgaria. Parcul este gândit pentru a satisface atât nevoile celor mici, respectiv destinderea celor mai în vârstă, dar și nevoile orădenilor care vor să se relaxeze activ, practicând un sport. Terenul de sport are suprafața din asfalt, este dotat cu panouri de baschet, fiind imprejmuit. S-au montat și rastele pentru biciclete, pentru cei care ajung în parc pe două roți. Spațiul verde este dotat cu sistem de iluminat public, dar și cu un sistem de irigații automatizat.
Lucrările au fost efectuate de către asocierea SC Trebor Drum Construct Srl și Edildrum Construct Srl, iar prețul contractului este de 590.000 de lei, fără TVA.
În cursul anului trecut, în apropierea noului spațiu verde, Primăria Oradea a amenajat pe o suprafață de 1.083 mp și 23 de locuri de parcare, cu dimensiunea de 5×2,5 m, pentru finalizarea parcărilor de domiciliu de care se folosesc riveranii.
Start la pietonala Libertății; pietrarii italieni, între carantină și șantiere
Trimite articolul
XTot o balarie e si parcul asta. Important e ca au mai bagat hotii de la Penelepra niste morman in buzunar pentru un spatiu la fel de inutil ca si balonul de pe umerii lui Ilie Tete d’oeuf ( cap de ou in franceza ).
-
Lovit în foale anon dã franjoale.
-
mai natangule, de ce te dai in spectacol zilnic, asa vrei sa-ti arati prostia? esti un nebun de legat.Pieri drace!
În pandemie nu ai voie în otc dar noi inauguram parcul și ne așteptăm să nu meargă lumea în acest parc???
Parca suntem turci!
În pandemie nu ai voie în parc dar noi inauguram parcul și ne așteptăm să nu meargă lumea în acest parc???
Parca suntem turci!
Balarii🤣🤣🤣🤣🤣. Cat fotbal am.jucat unii acolo, altii nu au facut scoala.