Sovata, Băile Herculane, Călimănești, Buziaș, Covasna, Eforie Nord, Băile Felix, Geoagiu Băi, Băile 1 Mai, Moneasa, Neptun, Ocna Șugatag, Olănești, Saturn, Slănic Prahova, Băile Tinca, Turda, Băile Tușnad, Vatra Dornei și Căciulata sunt stațiunile în care se pot trata bihorenii cu biletele de tratament oferite de Casa Județeană de Pensii (CJP) Bihor.
Bazele TBRCM
Institiția reamintește bihorenilor că Societatea de Tratament Balnear și Recuperare a Capacității de Muncă TBRCM SA aflată în proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice, asigură servicii de tratament balnear, cazare și masă pentru beneficiarii de bilete de tratament și pune la dispoziția tuturor celor interesați un număr de 3.154 locuri de cazare/serie în cele 13 complexe balneare deținute, după cum urmează: Amara – 488 locuri de cazare, Bala – 206, Bizușa – 74, Buziaș – 200, Covasna – 302, Geoagiu Băi – 252, Lacu Sărat – 164, Moneasa – 204, Nicolina – 150, Olănești -258, Pucioasa – 230, Sărata Monteoru – 166, Băile 1 Mai – 460.
Seria a 14-a
CJP Bihor informează că pentru seria a 14 – a, cu începere din 12 septembrie 2020, mai sunt disponibile bilete de tratament în următoarele stațiuni: Băile 1 Mai – Hotel Ceres – 68 bilete, Buziaș – Hotel Silvana – două bilete, Covasna – Hotel Dacia – două bilete, Geoagiu Băi – Hotel Ceres – două bilete, Moneasa – Hotel Codru Moma – șase bilete.
[eadvert]
De asemenea, pentru seria 13 mai sunt disponibile un număr de 57 bilete la Băile 1 Mai – Hotel Ceres și trei la Moneasa – Hotel Codru Moma.
Biletele de tratament se eliberează conform Criteriilor de acordare a biletelor de tratament balnear aprobate prin Ordinul nr. 347/05.02.2020 al presedintelui Casei Naționale de Pensii Publice, în baza cererii depuse. Acestea se pot ridica de la sediul instituţiei, zilnic, conform programului de lucru, până în data de 02.09.2020 după cum urmează: luni- joi, între orele 8:00 – 16:00, vineri între orele 8:00 – 13:00.
Redistribuirea biletelor de tratament neridicate până în 02.09.2020 va avea loc începând cu data de 03.09.2020 ora 8:00.
Programare
„Beneficiarii de bilete de tratament trebuie să știe ca au obligația de a se adresa unității balneare fie telefonic sau prin email, în vederea obținerii unei programări pentru efectuarea procedurilor. Având în vedere că Societatea de Tratament Balnear și Recuperare a Capacității de Muncă a reluat activitatea începând cu data de 24.06.2020, reiterăm informațiile conform cărora au fost întreprinse acțiuni de prevenire a contaminării cu noul coronavirus pentru perioada în care se desfășoară activități specifice, cu scopul de a proteja clienții și personalul care activează în bazele de tratament balnear”, transmite Andaluzia Coraș, directorul executiv al CJP Bihor.
Totodată, se aduce la cunoștința tuturor beneficiarilor că în toate unitățile hoteliere au fost implementate măsurile necesare pentru ca facilitățile oferite să fie complet operaționale. Circuitele funcționale din bazele de tratament au fost create pentru a oferi asiguraților servicii în condiții de maximă siguranță. Aceste măsuri duc la creșterea numărului de zile de intrare a clienților cu până la 5 – 8 zile.
Persoanele încadrate în grad de handicap grav respectiv pensionarii de invaliditate gradul I, pot beneficia de bilet de tratament balnear doar dacă sunt însoţite. Prin excepţie, aceste categorii de persoane pot beneficia de bilete de tratament fără a fi însoțiți, în baza declaraţiei pe proprie răspundere din care să reiasă că se pot descurca singuri (fără însoţitor).
Biletele de tratament se eliberează personal titularului sau unei alte persoane desemnate prin procură autentificată la notarul public din care să rezulte că mandatarul este împuternicit să îl ridice.
Citiți principiile noastre de moderare aici!