Agenţia Naţională pentru Locuinţe a postat joi pe SEAP anunţul de licitaţie pentru contractul de execuţie „Locuinţe pentru tineri destinate închirierii tip ANL”. Amplasamentul e în municipiul Oradea pe strada Balogh Istvan, situată la intersecţia dintre Calea Sîntandrei şi Calea Aradului. Valoarea estimativă a contractului este de 19.800.000 lei, informează municipalitatea.
Primăria Municipiului Oradea mulţumeşte Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului condus de Eduard Hellvig şi secretarului de stat Marcel Boloş pentru sprijinul oferit în aprobarea acestui proiect important pentru municipiul nostru.
„Consider că municipiului Oradea i s-a făcut, acum, dreptate, deoarece după atâţia ani de aşteptări s-au iniţiat procedurile pentru realizarea unui număr de 132 de apartamente acolo. Municipiul a înregistrat o nevoie reală de cereri de locuinţe şi discutăm aici în special de familiile de tineri. Din perspectiva Ministerului Dezvoltării, pe termen lung vor fi prioritare municipiile reşedinţă de judeţ, întrucât aici e o nevoie reală de locunţe şi, în acest sens, acestea trebuie sprijinite. Desigur, şi celelalte municipii reprezintă prioritate pentru România, însă programele pentru construcţii de locuinţe trebuie prioritizate la nivelul ţării pentru a rezolva problemele de locuinţe pentru tinerii căsătoriţi, familiile de tineri intelectuali şi în general, cazurile sociale care se înregistrează aici”, consideră Marcel Boloş, secretar de stat în ministerul de resort.
Structura celor 132 unităţi locative de tip ANL va fi: 36 apartamente cu o cameră, 90 apartamente cu două camere şi şase apartamente cu trei camere. Acest ansamblu ANL va cuprinde şase tronsoane de blocuri cuplate două câte două, proiectant este Aedilis Proiect SRL din Baia Mare. „Cei care se vor prezenta la licitaţia din Bucureşti trebuie să aibă la dosar o hârtie de la Primăria Oradea cum că au vizualizat amplasamentul. E o condiţie de participare la licitaţie”, ne-a informat Anca Sas, purtătorul de cuvânt al Primăriei.
Conform proiectului de arhitectură, regimul de înălţime al construcţiilor este de S+P+3+M , „fiecare tronson având câte 22 apartamente”. Ca finisaje exterioare sunt propuse tencuiala decorativă în relief – albă şi sable, placaj cu cărămidă aparentă, învelitoare din ţiglă metalică maron, tâmplărie PVC /aluminiu, cu geam termopan clar 4x16x4 mm pe alb, pazia – intrados din lambriuri PVC albe şi balustrade ţeavă metalică vopsite alb.
Hidrofoare şi instalaţii pe gaz
La capitolul instalaţii sanitare, alimentarea cu apă şi canalizarea blocurilor se va realiza prin racordarea la reţeaua existentă în zonă. „Deoarece presiunea în conducta publică este de 20 metri apă, mai mică decât presiunea necesară de 25 metri apă, este nevoie de o staţie de hidrofor ce se va amplasa la parterul fiecărui bloc, având un rezervor tampon de 2000 litri”, se arată în proiectul de arhitectură.
Blocurile sunt prevăzute cu centrale termice proprii, amplasate la parterul fiecărui bloc, cu funcţionare pe gaze naturale.
Citiți principiile noastre de moderare aici!