[eadvert]
Aleșii județeni vor vota joi, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Bihor, mai multe proiecte care presupun asocierea cu 13 localități din județ, în scopul realizării unor centre de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Cele 13 localități sunt: Lăzăreni, Chișlaz, Aușeu, Sălard, Borș, Nojorid, Copăcel, Vașcău, Buntești, Balc, Paleu, Cociuba Mare, Drăgănești.
În ședința ordinară din luna iulie, consilierii județeni au votat documentația tehnică pentru construcția a 16 platforme pentru colectarea deșeurilor, în localitățile: Beiuș, Marghita, Salonta, Aleșd, Valea lui Mihai și Săcueni, urmate de altele în comunele Sântandrei, Tinca, Ceica, Oșorhei, Tileagd, Vadu Crișului, Bratca, Popești, Sânmartin și Sânnicolau Român.
„Vom depune proiectele pentru a fi finanțate din fonduri europene, pe Programul Operațional Infrastructură Mare. Credem că e un proiect important, care, alături de sistemul deja existent, va face ca în Bihor colectarea deșeurilor să fie mai bună, iar depozitările ilegale să nu mai aibă nicio justificare, din moment ce oamenii vor putea duce orice fel de deșeuri la o platformă”, a declarat atunci Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.
Instituția pe care acesta o conduce și-a asumat, prin Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor, realizarea unui total de 32 de platforme pentru colectarea selectivă prin aport voluntar. „În fiecare centru vor fi amplasate containere pentru colectarea separată a următoarelor tipuri de deșeuri: materiale textile, bunuri reutilizabile, metalice, obiecte de uz casnic, sticlă, electrice/electrocasnice/electronice, materiale plastice, hârtie/carton, lemn/mobilier, vegetale, resturi din construcții și deșeuri care au un conținut periculos”, a transmis CJ Bihor, printr-un comunicat de presă. CJ Bihor va finanța construirea și dotarea platformelor, iar primăriile vor asigura condițiile necesare exploatării centrelor de colectare separată a deșeurilor și vor crea regulamentul prin care acestea vor putea deservi și alte unități administrativ-teritoriale. Fiecare cetățean va putea depozita deșeuri, cu titlu gratuit, pe o perioadă de minimum 3 ani.
Citiți principiile noastre de moderare aici!