Inaugurată în 2011, piramida din Primăria Oradea ar urma să intre în reparații capitale . Amenajarea celebră inclusiv la nivel național ca soluție de amenajare a unui spațiu pentru primirea publicului într-o clădire istorică și-a dovedit, în anii din urmă, limitările – pe durata verii, centrul de primire a publicului devine o seră incinsă iar atunci când plouă, apa se infiltează pe lângă rosturi.
[eadvert]
Sunt de pomină improvizațiile cu plasă verde amplasată peste sticlă, în încercarea de a face suportabilă atmosfera în „sera” administrativă.
Direcția care administrează clădirea Primăriei și-a pus în bugetul din acest an 398 mii lei pentru înlocuirea sticlei, lucrare care ar trebui terminată anul acesta, spune directorul Mircea Oaie.
„Sticla și-a pierdut din caracteristicile pe care le avea când a fost montată, în privința protecției UV. În timp, noi am pus folii de protecție dar s-au exfoliat și arătau și urât. Am încercat să folosim plasă verde pentru umbrire, dar și așa a arătat sub orice critică. Au început să se degradeze și chederele de cauciuc”, mai spune el, argumentând pentru schimbarea sticlei.
De altfel, o furtună puternică din anii trecuți a smuls țigle din acoperiș și le-a proiectat pe piramidă, spărgând foaia exterioară de sticlă în mai multe locuri.
Ulterior aprobării bugetului, Primăria ar urma să liciteze lucrarea, astfel încât execuția să fie gata până la finalul acestui an.
Trimite articolul
XSã desfiinţãm taxa la ghişeu.
Rolul unei piramide e ca sa fie mormantul faraonului. Sa inteleg cand moare Bolojan va fi inmormantat in piramida?
-
Da, xxx, cum de te-ai prins?! Ca noi restul suntem sclavi. Esti ceva preot egiptean si nu stim?
-
Pai oradenii suntem un fel de sclavi, buni numai sa platim dar sa nu simtim nimic dezvoltarea
-
-
faraon nou piramida noua ,cel vechi a fost al fostului faraon, cel nou va fi al noului faraon Birta, asa se procedeaza la faraoni 🙂
-
Numai daca reface din beton!
Simbol free mason piramida aista.
-
O sa fie imbalsamat ca si Lenin , sub sticla din podea
O dată la 10-12 ani, cam asta e durata lucrărilor minunatei administrații, pe când expiră garanția trebuie refăcute.
-
Pe vremuri rezistau 50 de ani, inclusiv tevile din pamant, acum dupa 5-10 ani trebuiesc refacute, si in teorie avem materiale si tehnologie mai buna. Noi nu progresam, noi regresam. Absolut toate lucrarile in oras in max 10 ani au fost refacute sau nu erau bine dmensionate si trebuiau refacute.
-
Calitatea materialelor e aleasă de “meseriași”. Calitatea lucrărilor e rezultatul “meseriașilor”. Material prost și mâna de lucru proastă înseamnă lucrare scumpă.
-
Astia ce-l lingeti in cur pe Bolovan, faceti un calcul la 500-1 miliard de euro bagati in oras pt atragerea turistilor, faceti un calcul la 200mii turisti cam 2-3 % ajung in bugetul orasului, sa lase 100 euro per persoana aia insemna aprox 600mii euro fie 1 mil euro pe an. Ce afacerea pulii e asta la 1 miliar d euro ai profit de 1 mil euro pe an. Univ din cluj aduce vreo 700mil lei pe an in oras, si noi nu punem accent numai pe turism, altceva nu vrem, si firme de mana a doua si atreia ce dau salarii minime. Clujul are venituri de 3 ori mai mari la buget pe cap de locuitor ca Oradea. Noi ne scaldam in salariul minim, si bagam bani doar in betoane. Dar maimutele care aproba orice betonare nu ai ce sa le faci asta vor, betoane, pt ca majoritatea sunt veniti de la coada vacii,exact ca faraonul Bolovan
Adu betonu Marisca vine faraonul Bolovanu.
Ce este necesar în porfir.
Devoltarea orasului nu va fi o devoltare adevarata daca nu se va investi MASIV in IT, electronice, electrotehnice, prod. medicale.
Turismul nu va aduce venituri importante!!!
Cu banii cheltuiti pe tot felul de betonari puteau fi adusi eci de specialisti bine platiti! Oradea are potential uman, dar este risipit.
Inteleg asfaltari, ceva infrastructura, dar de ce distrugeri de proprietati?
Beneficiile in EDUCATIE vor fi de 10 ori mai mari, dar buneinteles ca e nevoie de timp! Actualii diriguitori au ramas cu sechele comuniste!