Vineri, la Căminul cultural Oşorhei, în prezenţa şefului Consiliului Judeţean Cornel Popa, a deputaţilor Lucia Varga, Szabo Odon şi a senatorului Florian Bodog a avut loc deschiderea oficială a sărbătorii.
Model de funcţionare
„Vin cu drag la Oşorhei, fiindcă aici există un model de funcţionare a administraţiei publice locale. Aici există un consiliu care lucrează în folosul cetăţenilor, indiferent de religie, de etnie. Acesta este meritul primarului, un om care a înţeles că performanţa trebuie premiată- un lucru pe care puţină lume o face. Recunoştinţa noastră se îndreaptă spre cei care se ocupă din punct de vedere spiritual de comunitate, spre dascăli, dar trebuie să ne uităm atent şi spre viitorul comunităţii- spre aceşti copii care fac performanţă”, a spus Lucia Varga. În aceeaşi notă a vorbit şi deputatul Szabo Odon care subliniat că în contextul în care „în viaţa de zi cu zi căutăm modele este foarte important să le şi prezentăm, să arătăm modelele din comunitatea noastră”.
Parlamentarul UDMR a mai subliniat apoi că „zilele comunei pot fi un prilej, în mod excepţional, de a discuta unii cu alţii, fiindcă de multe ori fugim unii pe lângă alţii preocupaţi de cele zilnice. Cred că aceast este foarte important, în contextul în care citisem undeva că în comunităţile în care există comunicare, încrâncenările sunt proporţional mai mici cu timpul alocat pentru dialog”. Parlamentarul a folosit prilejul şi pentru a arunca o mică săgeată spre primarul Ilie Bolojan care ar dori să transforme Oşorheiul într-un cartier orădean. „Vă felicit că aveţi încredere în voi înşive! Că vă faceţi treaba şi că nu reacţionaţi chiar dacă e ispititor să o facă alţii pentru voi. Sper să nu luaţi în serios astfel de propuneri. Fie şi doar pentru că atunci nu ar mai fi Zilele comunei Oşorhei!”, a spus Szabo Odon. Şeful CJ Cornel Popa a dorit să fie scurt în discursul său. Acesta a ţinut să felicite administraţia din Oşorhei pentru activitate şi a ţinut să spună că de-acum încolo au multe de făcut împreună.
Au fost premiaţi apoi dascălii care au format generaţii după generaţii în comună, oameni spre care se îndreaptă întreaga recunoştinţă a comunităţii: soţii Petre şi Maria Tuns şi Bodor Magdalena. Pe scenă au urcat şi copiii de aur ai comunei, copii cu medii de la 9,85 în sus. Alesia Macovei, Mădălina Ţicărat Tătar Rebecai sunt doar câţiva dintre aceştia. A urmat apoi o serie de inaugurări a unor obiective ce ţin mai mult de viaţa socială şi spirituală a comunităţii. A fost inaugurat un spaţiu social la Caritas Catolica Oşorhei, Capela din satul Fughiu- unde vor sluji reprezentanţii a şase culte, dar şi casa parohială.
Meciurile de fotbal, concursul de atelaje şi două concursuri destinate celui mai frumos cal, respectiv celui mai tare cal, concursul de gătit şi concertele susţinute de ansamblurile folclorice „Florile Bihorului”, Bihorul” şi „Crişana”, soliştii: Romina Nemeş, Florica Duma, Cornel Borza şi Corina Szatmari, Mohacsi Brigitta, Căuş Anca, Kristoff Katalin es Milan (din Ungaria), dar şi de vedete precum Proconsul şi Whats-up au întregit atmosfera de sărbătoare. Jb-V.B.
Citiți principiile noastre de moderare aici!