Denumit sugestiv Drumul Crucii – Cu moartea pe moarte călcând, evenimentul a ajuns în acest an la cea de-a doisprezecea ediție și ilustrează Drumului Crucii, parcurs de Domnul Iisus Hristos înainte de moartea Lui.
Dramatizarea este realizată de un grup de 70 de actori amatori din mai multe confesiuni religioase, ca o încercare de a demonstra că în creştinism nu sunt graniţe.
Pentru al doilea an consecutiv, publicul orădean a avut ocazia de a asista la controversatul spectacol stradal „Drumul Crucii – cu moartea pe moarte călcând”, ce reface marşul suferinţelor îndurate de Iisus Hristos pe drumul spre Golgota, unde a fost crucificat.
„Eu cred că nu suntem mai mult decât un țepuș în fața unui mare tăvălug care se cheamă consumism și vrem să le spunem românilor că cea mai importantă sărbătoare a noastră, moartea și învierea lui Iisus Hristos, trebuie să fie prezentă tot timpul în inimile noastre. Așa că, în Săptămâna Mare, mărșăluim pe străzile și în orașele României spunându-le oamenilor că noi suntem creștini, că noi credem în învierea morților și în Iisus Hristos”, a explicat Dan Leș, inițiatorul acestui proiect.
Spectacolul, unul extrem de crud şi violent, a debutat pe strada Republicii, intersecţie cu Aurel Lazăr, cu scena judecăţii, şi a continuat pe podul Sf. Ladislau, apogeul evenimentului desfăşurându-se pe platoul din Piața Unirii, unde a fost redată răstignirea Mântuitorului, cu toate că nici momentele biciuirii publice n-au putut fi trecute cu vederea.
Personajele istorice: Isus, Maria – mama lui Isus, cei doi tâlhari, Baraba, mironosițele, Pilat din Pont, centurionii romani, au purtat costume de epocă lucrate de un artist din Timișoara, sau unele comandate chiar de la Roma.
„Faceți-i loc lui Dumnezeu în inima voastră și fie ca aceste sărbători să aducă o reîmprospătare în ceea ce înseamna Dumnezeu pentru voi, credința și viața trăită cu frica lui Dumnezeu. Copilași, aţi văzut aceste scene violente şi, poate, părinţii voştri s-au îngrijorat pentru voi. Să ştiţi că s-au întâmplat cu adevărat. Așa violențe au fost împotriva Fiului Lui Dumnezeu (…). A îndurat aceste suferințe de dragul vostru, ca nici unul dintre noi să nu pierim în focul cel veșnic, ci ca toți să avem viață veșnică”, a încheiat misionarul Alin Pădureanu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!