Duminică, în curtea instituției de învățământ a fost dat startul noului an școlar. Prof. Alexandru Stoica, a salutat părinții, elevii și dascălii prezenți, asigurându-i de respectul și sprijinul conducerii.
[eadvert]
Anul școlar a început mai devreme pentru cei 742 de elevi de la Liceul Don Orione din Oradea. Festivitatea de deschidere a noului an școlar a avut loc duminică, după amiază, și a adunat laolaltă copii, părinți, bunici și profesori.
Directorul liceului, profesorul Alexandru Stoica, spune că și în acest an, alături de întregul colectiv de cadre didactice, instituția de învățământ face un parteneriat cu părinții și elevii pentru învățare, seriozitate, concentrare, disciplină, respect, colaborare, atenție, încredere, grijă, apreciere, comunicare, creativitate, recunoștință și iubire. Liceul Don Orione este singura școală din România care, de 28 de ani, începe noul an școlar în zi de duminică. Ce stă la baza acestui obicei, ne spune directorul Alexandru Stoica.
„Ziua de duminică este o zi de sărbătoare, este o zi în care ne-am gândit să începem anul școlar pentru că părinții sunt acasă, nu sunt la serviciu. În acest context, pot să-și ia copiii de mânuță și să vină la școală. Nu au nevoie de o zi liberă sau de o oră- două ca să vină la deschidere. Iar duminica cred că este ziua cea mai bună pentru deschiderea tuturor școlilor, nu doar a Liceului Don Orione”, este de părere prof. Alexandru Stoica.
Liceul Don Orione începe noul an școla cu 742 de elevi, începând de la grădiniță și terminând cu clasele de liceu – de la 3 la 18 ani. Aceștia au fost întâmpinați cu bucurie și iubire, dar și cu săli de clase renovate și cu un corp nou de clădire.
„Gândurile mele se îndreaptă spre elevi, spre dascăli, spre părinți. M-aș bucura dacă reușim – și reușim la Don Orione, să facem o echipă pentru binele tuturor copiilor pentru că, așa cum am spus și în deschidere, ei sunt viitorul acestei societăți. Iar bazele trebuie să le punem noi. Dacă facem acest lucru, vom avea bătrâneți liniștite, dacă nu, chiar avem o problemă. Noi i-am așteptat pe copii cu un corp de clădire nou, făcut pe fonduri europene. Sunt opt săli de clasă, sunt laboratoare, este o aulă, toate noi – nouțe. Copiii chiar au rămas surprinși când au intrat în ele și sunt convins că le vor păstra cu maximă responsabilitate și seriozitate și cu mult bun – simț”, a spus prof. Stoica.
Profesoara Monica Bene spune că a început noul an cu emoție, bucurie și nerăbdare. „Va fi un an plin cu de toate: cu evaluări naționale, cu admitere în clasa a V-a dar, cu ajutorul bunului Dumnezeu, o să trecem cu bine peste toate”, a spus Monica Bene.
După discursuri, elevii şi părinţii au intrat în şcoală, elevii au primit manualele, iar cei din clasele pregătitoare, a V-a şi a IX-a au făcut cunoştinţă cu noua lor şcoală.
Citiți principiile noastre de moderare aici!