Fiecare primăvară înseamnă pentru români aceeași tradiție pe toate planurile dar mai cu seamă grija pentru protecția sănătății planetei. În acest sens, în spirit de voluntariat, care te face mai bogat, românii salută venirea primăverii prin participarea la acțiuni concrete care implică mediul înconjurător. Grija pentru tot ce “crește și sporește în izvorniță” ca și respectul pentru viitoarele generații au însemnat punctul de plecare într-o acțiune de voluntariat inițiată de Administrația Parcului Natural Apuseni (reprezentanți, Cosmin Birău, Florin Coraș și Florin Vălean, agenți de teren, rangeri), în colaborare cu Ocolul silvic Sudrigiu, Primăria Orașului Nucet (Centrul Național de Informare și Promovare turistică, responsabil, Brîndaș Samuel), Școala Gimnazială Nr.1 Nucet (reprezentant, prof., Delia Cadar), Școala Gimnazială “Georgiu Popa” Câmpani (reprezentanți, prof., Denisa Lucuța și Corina Petruse), Școala Gimnazială Nr.1 Lunca ( reprezentanți, prof., Damaris Brîndaș-Cozma și Petronela Heredea).
Sub sloganul “Împreună reîmpădurim Parcul Natural Apuseni, 45 de elevi ai celor trei școli alături de angajați ai Administrației Parcului Natural Apuseni, cu sprijinul Ocolului Silvic Sudrigiu au plantat aproape 400 puieți din specia molid în zona cunoscută ca Șaua Ponița, la cumpăna dintre Valea Luncsoara si Valea Cobleș. De apreciat aportul organizatorilor, implicarea în acțiune a elevilor și profesorilor în vederea conștientizării privind păstrarea și conservarea pădurilor în scopul dezvoltării durabile a comunităților locale.
A fost o zi împlinită, rodnică, acțiunea contribuind semnificativ la întărirea spiritului moral-civic, a conștientizării valorii muncii, adeverindu-se încă o dată valabilitatea proverbului-Omul sfințește locul-.
Profesor: Petronela Heredea
Citiți principiile noastre de moderare aici!