UPDATE – Executantul demolării nu are asigurare
Potrivit unei informări a Prefecturii Bihor, lucrările au fost amânate deoarece executantul acestora nu deține asigurare pentru demolarea cu explozivi.
Riscuri mari
Deoarece turnul de răcire al CET 2 Oradea se află în imediata apropiere a Centurii Oradea și a Stației Electrica 110/20 kV CET 2 Oradea, prin care se asigură alimentarea cu energie electrică a cartierului Nufărul și a comunei Oșorhei, s-au efectuat verificări suplimentare pentru lucrările de demolare.
În acest sens a fost format un grup de lucru alcătuit de prefectul Dumitru Țiplea și reprezentanții IPJ Bihor, ISU Crișana și Electrica Oradea. „S-a constatat faptul că executantul operațiunii nu deținea asigurare pentru lucrarea de demolare cu
explozivi a Turnului nr.2”, transmite Prefectura. La solicitarea prefectului Dumitru Țiplea, executantul a fost notificat printr-o adresă oficială cu privire la faptul că, în lipsa comunicării unei dovezi privind încheierea unei asigurări, operațiunea de demolare nu va avea acordul Electrica Oradea, având în vedere pagubele considerabile care pot fi cauzate cu ocazia executării lucrărilor.
„În cursul dimineții de vineri, 07 februarie, s-a confirmat faptul că executantul lucrării nu a identificat un asigurător în România care să asigure operațiunea de implozie, urmând să facă diligențe pentru a găsi un asigurător extern. În consecință, lucrările de demolare cu explozivi a Turnului de răcire nr.2 din incitanta CET II Oradea au fost amânate”, transmite Prefectura Bihor.
Va fi o implozie controlată a Turnului de răcire nr.2. Informația este transmisă de Prefectura Bihor. Aceasta după ce în ședința de joi a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) directorul Electrica, Ionel Boja, a atras atenția asupra pericolului ca zona de sud a Oradiei să rămână fără curent electric, dacă demolarea nu ține cont de Stația 110/20 kV a sucursalei Electrica Oradea. Aceasta se află în imediata apropiere a turnului CET, ce va fi demolat. Într-un final, se pare că s-au găsit soluții ca orădenii să nu rămână fără energie electrică.
“Sucursala de Distribuție a Energiei Electrice Oradea a identificat soluțiile tehnice care permit deconectarea din exploatare temporară a linilor electrice aferente Stației 110/20 kV CET 2 Oradea aflată în imediata apropiere, pe durata executării lucrărilor de demolare. De precizat că executantul lucrării va comunica dovada încheierii unei asigurări, înainte de începerea operațiunilor. Pentru a asigura efectuarea lucrărilor în condiții de siguranță, vor fi prezente efective ale Poliției Rutiere și ale ISU Crișana. Circulația rutieră în zonă va fi întreruptă doar pe durata efectivă a imploziei”, transmite Instituția Prefectului.
Peste 13.500 de bihoreni fără curent
În altă ordine de idei, directorul Boja informase, miercuri, în CJSU, că peste 13.500 de consumatori casnici din județ au fost afectați de întreruperea curentului electric, în urma furtunilor care au avut loc în data de 4 și 5 februarie. Până miercuri, 5 februarie, ora 23.00, cele 30 de echipe Electrica din teren remediaseră alimentarea cu curent electric în majoritatea localităților afectate, cu excepția localității Termezeu și a două cătune din zona Munteni, unde accesul a fost foarte dificil, dar care urmau să se remedieze în cursul zilei de joi, transmite Prefectura.
Trimite articolul
XCe barabati stiu doar sa demoleze nu cumva sa vină cineva să îl pună pe picioare ca aia care l-au construit înainte de 89 au fost idioți si l-au facut degeaba si vine marele ctitor cu a lui condamnat si jos cu el
-
Cam era degeaba. Sa-l puna pe picoare ca sa ce? CET 1 furnizeaza tot agentult termic de care are nevoie orasul si imprejurimile, la ce este nevoie de inca un CET? Gandim totusi putin?
-
Cer 1 nu poate asigura tot agentul la oras,cred ca glumiti!
-
De exemplu ca sa-l puna pe picioare ca sa produca pentru economia romineasca, Stupidule. Tu nu intelegi ca nu e nevoie sa furnizeze agent termic daca nu e nevoie de el sau mai mult decat este necesar! Si mai stii ca Romanica ta sublima a devenit recent importator net de energie electrica? Dar la faptul ca romania are aceeasi capacitate electrica instalata ca in urma cu 30 de ani sau nici macar atata, dar bazat in cea mai mare parte tot pe infrastructura construita inainte de ’89, asta in timp ce in China capacitatea instalata a crescut cu 500% in aceeasi perioada de timp, nu prea te-ai gandit putin, presupun ?! Si mai e aspectul moral al celor ce s-au angajat pe bani sa distruga literalmente rezultatul muncii altora, noii barbati autentici de caracter ai romaniii actuale, niste natarai dedicati. Eu admit ca am si eu mentalitate de mercenar si sunt dispus sa vand multe lucruri, inclusiv pe maica-ta, dar tara nu o vand, pe nimic, si nici nu ma angajez sa o demolez pentru nimic nici aurolac de sunt.
-