Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea din Oradea în calitate de coordonator inter-regional, în parteneriat cu: Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între femei şi bărbaţi; Universitatea de Vest din Timişoara; Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad; Universitatea de Nord Baia Mare; Universitatea “Eftimie Murgu” Reşiţa; Fundaţia “Academia Comercială Satu Mare”; Societatea Ştiinţifică de Management din România, în cadrul proiectului: Antreprenoriatul şi egalitatea de şanse. Un model inter-regional de şcoală antreprenorială pentru femei, proiect finanţat din Fondul Social European – “Investeşte în oameni!”, Contract nr. POSDRU/9/3.1/S/5, Perioada de implementare: 05.01.2009 – 05.01.2011, Valoare: 12.500.104 lei, anunţă: demararea parteneriatului cu Asociaţia Femeilor Antreprenor din România (AFAR) pentru implementarea proiectului AntrES
Acordul de parteneriat semnat între Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea din Oradea şi Asociaţia Femeilor Antreprenor din România (AFAR) are drept obiective:
-
Colaborarea pentru buna implementare a proiectului Antreprenoriatul şi egalitatea de şanse. Un model inter-regional de şcoală antreprenorială pentru femei (AntrES), în vederea stimulării antreprenoriatului feminin în Vestul României.
-
Asigurarea unui cadru corespunzător dialogului între Părţi, care va permite dezvoltarea unor relaţii şi colaborări viitoare în domeniul economic şi universitar.
-
Promovarea reciprocă a celor două entităţi, pentru a incuraja astfel dezvoltarea economică durabilă pe graniţa de Vest şi Nord-Vest a României.
Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea din Oradea va invita Asociaţia Femeilor Antreprenor din România (AFAR) să delege reprezentante care vor participa ca şi invitaţi de onoare în cadrul seminariilor ce vor avea loc in perioada iulie 2009 – septembrie 2009, bilunar, în zilele de Sâmbătă.
Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea din Oradea colaborează împreună cu Asociaţia Femeilor Antreprenor din România (AFAR) la realizarea de lucrări ştiinţifice în domeniul antreprenoriatului feminin şi antreprenoriatului pe graniţa de Vest a României, precum şi a impactului antreprenoriatului feminin asupra dezvoltării economice în zona de implementare AntrES.
Asociaţia Femeilor Antreprenor din România (AFAR) furnizează Facultăţii de Ştiinţe Economice, Universitatea din Oradea detalii şi date de contact despre membrele acesteia în vederea cooptării acestora ca şi grupuri ţintă în cadrul proiectului AntrES.
Asociaţia Femeilor Antreprenor din România (AFAR) va fi partenerul oficial al Facultăţii de Ştiinţe Economice, Universitatea din Oradea, în cadrulor Galei antreprenoriatului feminin, organizată la nivel inter-regional, la Oradea în februarie 2010, precum şi în cadrelor Galelor antreprenoriatului feminin, organizate la nivel local în fiecare din judeţele: Maramureş, Satu Mare, Arad, Timiş, Caraş Severin, gale ce se vor desfăşura in august 2010.
Primul eveniment la care cele două entităţi partenere au participat împreună a fost Conferinţa Anuala a Coaliţiei Asociaţiilor Femeilor de Afaceri din România, desfăşurată la Ocna Sibiului, în perioada 11-13 iunie 2009, Conferinţă în cadrul căreia proiectul Antreprenoriatul şi egalitatea de şanse. Un model inter-regional de şcoală antreprenorială pentru femei (ANTRES), a fost prezentat în plen şi discutat în cadrul atelierelor de lucru, bucurându-se de aprecierea audienţei şi de intenţia asociaţiilor membre CAFA de a-l replica în alte regiuni de dezvoltare ale ţării.
Pentru informaţii suplimentare proiect: www.antres.ro
Manager de proiect: prof. univ. dr. Anca Dodescu
Preşedinte AFAR: ing. Maria Grapini.
Date de contact AFAR: str. Jiul, nr. 2, Timişoara, Telefon: 0256- 490 227
Fax: 0256- 490 226
Citiți principiile noastre de moderare aici!