Iluminatul a fost executat de firma Luxten și a costat 101.000,13 lei. Suma respectivă urmează a fi plătită în rate de către Primăria Oradea în baza contractului de lucrări încheiat cu firma Luxten.
[eadvert]
Palatul Apollo se află în reabilitare din 2017, iar lucrările de reabilitare sunt executate de Constructorul Sălard, valoarea investiției fiind de 2.885.543,83 lei fără TVA.
Palatul Apollo iese de sub schele! A fost dezvelită parțial fațada dinspre Republicii
Investiție de 2.8 milioane lei
Palatul Apollo se află în reabilitare din 2017, iar lucrările de reabilitare sunt executate de Constructorul Sălard, valoarea investiției fiind de 2.885.543,83 lei fără TVA.
Palatul este situat în zona centrală a municipiului Oradea, pe str. Republicii nr.12-12A, având două faţade, una spre str. Republicii, cea mai bogat decorată şi cealaltă spre str. Mihai Eminescu, mai simplă. Faţadele au elemente preluate din stilurile Empire sau Biedermeier, manieră ornamentală întâlnită în aceeaşi perioadă la Viena, Berlin sau Budapesta.
„În cadrul intervenției, la clădire au fost propuse lucrări la acoperiș și fațadă: s-au înlocuit șorturile din tablă zincată cu tabla nouă; s-au remediat problemele de etanșeitate; s-a înlocuit astereala în zonele cu învelitoare din tablă și plăci din fibrociment; s-a revizuit învelitoarea din tablă din curtea interioară, din țiglă profilată, s-au revizuit coșurile de fum etc”, transmite municipalitatea, printr-un comunicat de presă.
Fațade reabilitate
„În ceea ce privește reabilitarea fațadelor, s-au înlăturat porțiunile degradate ale tencuielilor de pe fațade; au fost retencuite porțiunile decopertate ale fațadelor; iar întreaga suprafață parietală supusă reabilitării s-a curățat prin periere și s-a zugrăvit cu vopsele pe baza de dispersie silicatică pentru acoperiri ale fațadelor; au fost efectuate lucrări de reabilitare a tâmplăriei din lemn precum și lucrări de consolidare la balcon; au fost efectuate reparații la profile, scafe și cornișă precum și zugrăveli exterioare la fațade, inclusiv ale ornamentelor”, se mai arată în comunicat.
În timp ce în vara anului trecut constructorul a finalizat reabilitarea fațadei spre strada Republicii, la începutul acestei veri s-au finalizat și lucrările la fațada spre str. Mihai Eminescu.
„Totodată, a fost finalizată și fațada aferentă casei scării, iar momentan se lucrează la reabilitarea curții interioare, ultimul nivel din curtea interioară a fațadei fiind de asemenea finalizat în totalitate”, se mai precizează în comunicat.
Trimite articolul
XSa vezi ce o sa creasca acum nivelul de trai!
-
funny, dar fizica ti-ar da dreptate chiar daca tu esti ironic.
-
si mai funny: in tarile un pic mai avansate, iluminatul “ornamental” este intreptat in jos, pentru a evita o chestie numita “light pollution” (poluare luminoasa). Afecteaza multe lumina asta excesiva indreptata spre cer, de la sanatate pana la astronomie. La noi, mii de becuri spoturi toate indreptate in sus, ca asa e la aia mai ramasi in urma un pic, trebuie musai “sa se vada”, “sa vada vecinii”, aka “sa moara dusmanii mei”. Mai avem enorm de mult pana sa iesim din evul mediu, chiar daca avem multe beculete pe pereti.
-
is curios cum se rezolva problema cu iluminatul de sus in jos, pt ca nu vrei sa fii orbit cand te uiti la cladiri pe republicii.
-
Altii pot, noi suntem orbiti. Inca 50-100 de ani, si poate poate ajungem si noi la nivelul acela.
PS: luminile nu sunt indreptate spre ochii turistilor (saracii turisti, cate mai trebuie sa sufere ei, cand sunt atat de importanti) ci spre perete, dar in jos. Gandeste-te ca asa contribui practic si la iluminatul strazii, lumina reflectadu-se de pe pereti nu spre cer, ci spre strada, dar nu e lumina de far (deci nu va orbi nimeni) ci e o lumina difuza, a peretelui luminat. -
suna bine
-
-
-
Ok, e clar ca Oradea bate la top 3 orașe din țară (pentru turiști cel puțin). Trebuie neapărat o campanie de marketing serioasa
-
pacat ca nu bate la top nivel de rai/ cost of living. Pentru turisti e minunat, dar mai suntem si astia fraieri care nu suntem turisti.
-
perfect adevarat!!!!!!!!!!!! turistii stau 1-3-5 zile, dar noi 365… si degeaba e frumos, daca este “ne-confortabil” si “ne-viabil”
-
-
Numarul de turisti creste de la an la an in Oradea ceea ce nu neaparat este bine pentru locuitorii orasului. Cu timpul preturile din centru la terase, baruri, cluburi vor creste mult. Nu vom mai avea loc de iesit in oras din cauza turistului pentru care o cafea de 6 euro si o bere de 8 euro o sa fie ok. Mai putin noua, celor care locuim in Oradea.
-
sa fie destui dar nu prea multi
-
Vin alegeri în oraș și avem becul fruntaş.
stiau ungurii astia sa construiasca pe vremuri, nu gluma .
-
Da știau să construiască dar noi nu stim sa renovam ,in galeria de poze ,ultima poza ne arata de ce nu ar trebui iluminata fatada clădiri (pare sa fie renovare la norma).Firma de constructi probabil au angajat zilieri nu mesteri priceputi.
Lipsesc turistii cu desavarsire! Nu ca nu lipseau big time insinte de covid 19! Dar daca nu sunteti de acord cu v-am scris va rog sa ne scrieti niste statistici legate de “puhoiul” de turisti care au venit in Oradea in ultimii 3 ani. Asta ca sa le analizam impreuna comparativ chiar….asa un pic. In rest almanahe va urez!
-
👍🤣