Bolojan a vorbit și despre efectele subvențiilor asupra bugetelor orașelor, dar și despre cum unii politicieni își mint electoratul și fac promisiuni care sunt imposibil de ținut, în timpul campaniilor.
„În competiția politică se fac sondaje de opinie, se constată care sunt opțiunile electorilor și de obicei candidații le spun uneori oamenilor ce vor să audă. Asta este foarte riscant când ai șanse să câștigi. Dacă n-ai nicio șansă să câștigi, poți să spui orice pentru că nu va trebui să pui lucrurile în practică”, a mărturisit Ilie Bolojan, la Digi24.
Politicienii au nevoie de autoritate
El a explicat care este strategia pe care a adoptat-o, în competițiile electorale.
„În fiecare an fac o analiză a ceea ce am promis și caut ca la final de mandat să realizez ceea ce am promis. Cu 2-3 luni de zile înainte, trimit un pliant, am trimis în fiecare ciclu electoral, cu pliantul vechi din urmă cu patru ani și cu se s-a făcut. Dacă îi minți pe oameni, nu mai ai autoritate, nu mai ai credibilitate. Ori autoritatea și credibilitatea nu sunt o chestiune electorală, sunt o problemă de capacitate, de a executa, de a livra. Un om fără autoritate nu îl mai ascultă nimeni, nu mai livrează, nu mai face proiecte, stă degeaba pe o funcție, nu mai face nimic. Și în lumea politică, ca în lumea managerială, ca într-o companie, comunitate, ONG, autoritatea este o chestiune importantă, este bine să nu o pierzi”, a declarat președintele CJ Bihor. El a adăugat că se referă la “autoritatea bazată pe încredere, pe promisiuni, nu autoritate dictatorială, vorbesc de respect, ți-ai angajat niște lucruri, le-ai făcut”.
Măsurile sociale nu sunt soluția
Ilie Bolojan susține că banii trebuie luați din social și investiți, pentru a rezolva problemele pe termen lung.
„Ideea asta, de gratuități – la termoficare, la transportul în comun, la parcări – e un furt al căciulii noastre, pentru că în fapt, gândiți-vă că noi dăm niște subvenții enorme la aceste sisteme, care, de fapt, sunt tot lucruri pe care cetățenii nu le văd. În condițiile în care ai câteva sute de milioane de euro subveniție, de exemplu, la termoficare, știți ce înseamnă asta într-un oraș? Înseamnă un pasaj suprateran de 4 benzi, înseamnă 7 milioane de euro, poate 10 milioane de euro acum, cu prețurile acestea mărite. Dacă ai 200 de milioane subvenție la termoficare înseamnă în fiecare an 20 de intersecții care nu sunt descongestionate”, a exemplificat Ilie Bolojan.
În problema termoficării, el consideră că populația trebuie să plătească un preț pentru căldură cît mai apropiat de prețul de producție, pentru ca economiile făcute din subvenții să fie investite în modernizarea sistemului de termoficare. Însă, efectele unor astfel de măsuri se văd în ani de zile, în care e nevoie de muncă și perseverență. „În primul rând, trebuie aduse prețurile pe care le plătește populația la prețuri cât mai apropiate de prețurile de producție și de distribuție, iar subvenția economisită trebuie luată din zona de social și dusă în investiții în dezvoltare în rețea. Dacă ții foarte mulți bani în social, să știți că socialul actual nu rezolvă socialul viitor. Dacă nu duci banii din termoficare să repari conductele, să le înlocuiești, să modernizezi centrala termică, vei ajunge într-un timp de 5 ani, 3 ani, 2 ani – depinde de ce iarnă este și cât de degradate sunt conductele – la spargeri în cascadă, la pierderi enorme și vei ajunge pur și simplu la un crah, la o cădere într-o iarnă, ceea ce va genera o criză socială enormă. Orașele mari, care n-au făcut nimic în acest sens, sunt predispuse la așa ceva”, a avertizat fostul edil.[eadvert]
„Prin urmare, ceea ce am făcut eu a fost să iau niște măsuri dureroase câțiva ani de zile, pentru care mi-am încasat suficiente înjurături, ca să aducem prețurile cât mai aproape de prețurile de piață, iar subvențiile care n-ai mai fost date să fie duse cofinanțare pentru înocuirea centralei. La Oradea avem o centrală nouă aeroderivată, cu rentabilitate foarte mare, prețul de producție cred că este cel mai mic din România. Aceste procese într-un mare oraș înseamnă ani de zile, 5 ani, 10 ani. Dacă le spunem oamenilor că dacă ne votează pe noi, de mâine va fi lapte și miere, îi mințim”, a explicat fostul primar al Oradei.
“Nu există parcări gratuite!”
El a vorbit și despre modelul copiat de Oradea în privința parcărilor, un model care nu a fost popular, însă unul performant. Bolojan a explicat că sistemul de parcare din Oradea este copiat după unul din Austria în care “jumătate de oră nu plătești nimic, vii, ți-ai rezolvat problema, ai plecat, lași locul. În condițiile în care stai mai mult, plătești tot mai mult, în creștere, în așa fel încât să nu fii stimulat să-ți uiți mașina acolo. Acel loc de parcare liber este un serviciu pe care o primărie trebuie să-l ofere cetățenilor, dar pentru asta trebuie plătit.”
„Nu există parcări gratuite! Dacă te duci lângă o instituție publică și parcarea este gratuită, toți cei care lucrează la instituția respectivă vor ocupa dimineața, de la 7:30 – 8:00, locurile de parcare și când vin cetățenii să-și rezolve problemele la instituția publică respectivă, n-au unde parca! Se învârt, caută, înnebunesc. În loc ca instituția să existe pentru oameni!”, a subliniat liberalul.
Succes, doar cu majoritate
În intervenția avută duminică seara la Digi, Ilie Bolojan a declarat că pentru ca un primar să performeze are nevoie de o majoritate în Consiliul Local.
„Ca primar, nu poți să performezi fără să ai un sprijin în Consiliul Local. Prin urmare, dacă ai fi un primar independent, nu poți să faci un transfer între voturile tale și voturile la Consiliu, de aceea a candida pe lista unui partid și cu o echipă în spate care să-ți valideze și să-ți voteze ideile în Consiliu este foarte important. Faptul că am avut echipe puternice de consilieri municipali și județeni în spate, ale PNL, m-a ajutat să am o echipă, o majoritate, care a susținut proiectele pe care le-am avut”, a declarat Ilie Bolojan.
Întrebat în cât timp vom avea o “țară ca afară”, politicianul liberal a spus că e nevoie de ani de zile pentru a aduce schimbări într-o comunitate.
„Nu poți să dai un termen. Nu există termene în care să rezolvi niște lucruri”, a precizat președintele CJ Bihor.
Acesta a dat ca exemplu orașul belgian Bruges, pe care l-a studiat atunci când a decis că dorește să facă centrul Oradei mai prietenos pentru locuitori. El a spus că autoritățile din Bruges au avut nevoie de patruzeci de ani pentru a scoate mașinile din centrul orașului.
„În dezvoltare, în schimbarea stării unei comunități, nu poți să faci aceste lucruri într-un an, doi, îți trebuie ani de zile de constanță, îți trebuie, deci, mandate – nu neapărat aceeași persoană să ocupe mandatul, dar trebuie să existe o gândire coerentă, care să continue. Cu cât ai stabilitate în guvernare, cu cât măsurile guvernării respective sunt mai curajoase și mai corecte pentru cetățeni, cu atât viitorul sună mai bine într-un termen mai scurt”, a explicat Ilie Bolojan.
Trimite articolul
XBolojan poate conduce Romania, Europa si intregul Univers, numai sa-l aiba si pe Birta mana dreapta. Sa puna taxe si sa faca demolari in tot Universul. Noh ala ar fi lucru nu mizilicuri.
-
Pe vremea când avea copiii mici nu era această gândire,, Bolojan &Co la putere”.
Mâinile bune sunt cele care protejează, cu măsură în progres. -
ce imi place cum o da cu mersul elefantului , da ne-am inspirat dintr-un burg nemtesc cand am bagat 100 mil coco in centrala pe gaz , doar ca acel burg are 11 mii locuitori , asa , ca nu e bine cu subventii , ca dreapta , ca aia , ca spargem tot orasul pentru transportul in comun , da ar trebui sa fie mai scump ca masina , ca deh ..sa dai banii la primarile , bah ala!, era vorba de puteai sa faci pe termal la un pret verde de 20% , ereai si independent de centru , dezvoltai cum se face ‘durabil’ , si cu o gramada de avantaje inclusiv politice , da esti sarachie la duhule , bai ala!
-
De unde scoti tu atat termal, sa incalzesti un oras intreg?Termal…Pe care planeta?
-
Ce poate sa faca presedintele in ziua de azi in Romania. Nu are aproape nici un drept. Nu poate da legi, nu poate sa propuna nimic, nu poate schimba unele persoane din anumite posturi. Presedinte e doar o marioneta la noi. E ceva de genul el spune el aude.
-
Da oare nu presedintele abroga o lege?…degeaba parlamentul da o lege daca presedintele trimite legea inapoi din diferite motive…cum sa nu aiba presedintele niciun cuvant?…pai nu el a ales premier dupa bunul plac?…la vrut pe Orban de 2 ori,la pus,la vrut pe Cîţu?…la pu…la vrut pe Ciuca de 2 ori?…la pus…ce tot vb?
-
Ca fapt difers, presedintele poate refuza doar o data o lege, a doua oara e obligat prin lege sa o semneze. Vai multe ai spus, ca el desemneaza prim ministrul, si apoi potopul.
-
Când era prefect Dl. Mihaiu, multe aberații s-au suspendat.
-
Presedintele e obligat sa semnee orice lege i se baga sub nas, doar o data o poate refuza, a doua oara e obligat sa o semneze. La fel e si cu numirile procurorilor sau a altor persoane in functii cheie. Deci e doar de forma pe scaun
-
Zeul meu. Sper sa ajunga sa conduca tara cu o mana de fier. Avem nevoie de un stapan absolut.
-
Viziunea trebuie sã fie socialã, pentru cã, om.
-
vrei sa zici laba ruginita!
Da sa mărești taxe în contextul unei pandemi într-o criza majora politica și economica cum se numește și în contextul nivelului de salarii la 90 la suta din populatie.
Voi liberali calculați tot la nivelul veniturilor voastre ști doar sa taxați sa mințiți la greu sa faceți coaliții rușinoase sa lingeți unde ați flegmat la greu cu muci, în frunte cu maritul și prea luminatul Klaus 6 case făcute din salariul de profesor primar si meditații,asta sunteți voi mai rai ca PSD ca USR ca UDMR la un loc niște gunoaie politice mincinoase
Desigur, scumpirea an de an e mult mai buna si minunata.
Vi se par taxele de anul asta mari?
Sa le vedeti pe cele de speste un an, sau pe cele de peste cinci ani. O sa vi se para minuscule astea de acum.
Doar sa-l lasati pe imbecilul chel si echipa sa-si faca numarul.
PS: draga imbecil chel, de cand ti-ai bagat tu coada in modul cum functioneaza OTL, eu unul am renuntat complet la el. Asta ca sa stii ce manager minunat esti.
Și Ceaușescu și a propus un obiectiv plătirea datoriei externe a tarii pentru a o industrializa dar cu co consecințe Supra populației! Istoria mia aduc aminte în ani 90 se uita repede ziceau oamenii și sa dovedit în cel mai frumos oraș al României cum este văzut astăzi oradea! Și încă ceva în orice regim comunist se propune munca ca baza a societății și nu calitatea vieții oamenilor altfel spus statul este baza care știe ce face și nu drepturile omului!
BRAVISIMO
Cum rămâne cu cei care datorită acestor meșrejugite, doar vorbe, vor murii cu 5- 10 ani mai devreme. Trebuia să fi în primul rând un primar pentru toți orădenii (Nu doar pentru unii orădeni), ulterior pentru Oradea. Deoarece ai fost ales datorită voturilor orădenilor. Ne place unora să credem că votul a fost dat de cetățenii orașului, nu de ORAS, cum a fost dat la sectorul 1. Adică trebuie vorbit despre calitatea vieții, dar cu buzunarele goale, datori pe la bănci nu se prea poate vorbi despre asta. Dar bineânțeles asta nu conferă VIZIBILITATE; NOTORIETATE:
-
Primarul nu trebuie sa aibe grija buzunarului tău. Pt asta fă gură la patron nu la primar!
Nu rezonez cu dl. Bolojan aproape pe niciun subiect discutat in interviu, este si normal este un om de dreapta, insa sa nu uite ca cetatenii atat cu vederi de dreapta cat si cei cu vederi social-democrate l-au votat masiv. Un singur lucru este adevarat, totul este pe bani, insa de aceea a fost primar si acum mai mare peste judet ca sa gaseasca solutii viabile pentru toata lumea.
Da bă țăran nesimțit, tu ne poți fura căciula?bineînțeles că da!
Să faci vreo 2 milioane de euro din tranzacții de certificate, să nu dai explicații unde s-au dus, cum se cheamă?! În rest e bine, știm, cei ce vor și pot să știe, cum funcționează propaganda. Dânsul are numai merite, dânsul e integru, dânsul e un exemplu.
-
Dânsul e ales.
Dar tichetele de parcare gratuite din dispozitia primarului care au fost eliberate cu sutele in perioada cind ati condus Primaria Oradea si astfel prejudiciul adus orasului a fost destul de mare.Deci cine are memoria scurta,noroc ca registrele au fost xeroxate.
Ilie Bolojan: „Ideea asta de gratuități – la termoficare, la transportul în comun, la parcări – e un furt al căciulii noastre.
Dar scumpirile abuzive trasnite cu 100% peste noapte ce este decat talharie asupra cetatenilor, cum poti sa sustii ca politruc ca aceste preturi sunt corecte, aceste dublari de preturi sunt abuzive si nejustificate, ele se datoreaza incompetentei politrucilor alesi si guvernantilor incompetenti care in prostia si idiotenia lor maresc preturile dupa bunul lor plac si al firmelor din domeniu care aveau profituri mari si pana acum, dar acum vor avea profituri uriase fara sa faca nimic in plus.
-
Terminati cu prostiile astea, scumpirea agentului termic a avut loc in toata Europa(inclusiv toata Romania) pentru ca s-a scumpit gazul. Nu a scumpit abuziv si peste noapte Primaria Oradea costul gigacaloriei, nu mai mintiti cu nerusinare.
-
Omule. Nu ptimarul a scumpit gazele naturale. Numai oameni cu capul băgat in nisip poate spune asemenea aberatii. Cresterea preturilor la energie este in toate țările europei si nu numai.
Oare cand va exploda mamaluga dna la Oradea? Asa e iti furi palaria si gur daca sunt programe sociale ! Si tu si cloaca ta de hoti nu ati mai avea de unde fura asa e mare adevar!
Vad ca mai nou nemernicul chel si gasca are un text ceva de genul: oradenii vor sa fie totul gratis. Si-a pus si catelul bihorel (ala cu mustata de star porn gay din anii ’80) sa scrie un articolas jalnic pe aceeasi tema.
Nu mai piticot chel! Nu vrem gratis. Dar nici sa scumpiti totul de la an la an nu e ok! Pricepi? Stiu ca nu esti prea inteligent, dar incearca sa pricepi. Poate inti explica vreun consilier, desi ma indoiesc, aia sunt chiar mai limitati decat tine.
Alo Alo Alo
Trezirea lume, a inceput deja Marea Resetare a omenirii, Marea Cipare A Omeniri cu cipuri moleculare
A inceput deja Marea Profetie nu putem cumpara sau vinde fara acest vaccin sau merge in Lotus Center
Nu a zis nimeni ca vrea gratis, dar oradea e cea mai scumpa din tara la tot, doar la salarii suntem printre codasii Romaniei, e normal ca bolojan si birta nu au datorii la ce preturi avem la parcari, impozite, termoficare, etc
-
Oradea nu este cea mai scumpa din tata, terminati cu minciunile astea.
-
Andrei Amariței, mai taci din gură . Nu știi nimic altceva decât să-ti lingi în cur foștii colegi, ești chiar penibil, iar orasul ăsta are nevoie de o schimbare iar o vinitură nu are cum să înțeleagă anumite lucruri, mai bine ai pleca de unde ai venit.
-
Obsesia asta cu linsul poate sa vina doar de la lingai de prima clasa.
Mintiti cu nerusinare peste tot ca niste imbecili.
Adevaratii penbibili sunteti voi cu minciunile voastre.
Alta obsesia este cea cu viniturile. Incept sa cred ca voi sunteti adevaratele vinituri, cei care saboteaza interesul si viitorului nostru al tuturor pentru interesul de partid, niste bocitori care doar stiu sa stea cu mana intinsa si sa se planga “ca se face” si ca “nimic nu este bine”. Nu este nevoie de nici o schimbare in Oradea, orasul urmeaza singura directie pozitiva care poate fi urmata in tara asta. Daca ar exista aceasi strategie si interes la nivel guvernamental altfel ar arata Romania.-
Sa inteleg ca esti politruc? Unde ai mai vazut in Romania parcare cu 8 lei pe ora? Gigacaloria daca nu e cea mai scumpa e printre primele oricum, la salarii cauta sa vezi ca suntem pe ultimile 3 locuri, asa ca nu mai vorbii tu prostii si nu tot apara partidul, clar sunt mai buni decat mang si compania, dar la asemenea taxe si impozite e si normal sa faca ceva
-
Şoldovean…
-
-
-
Bolovane pune parcarea 10 Lei ora, când le dai oamenilor din parcurile industriale mai mult de 2000 de lei!
Boule
-
Nu minti tu! Cel mai scump bilet de bus si tramvai. In top 3 la impozite pe locuinte in Romania. Cele mai scumpe parcari din Romania. Bai Andrei, ia are si citeste statisticile sunt oficiale! Nu mai fi un magraon ca Bolojan!
Pai la fel gandeau si comunistii de a lui Ceusescu si saraceau populatia pana cand malaiul a explodat. Lingaiilor cu firmele de casa abonate la banii publici ai merge bine afacerea asa ca lor ai doare in cot de noile preturi la energie din anul viitor. Multumim bolovanului&co pentru zgarcenia la compsensarea pretului la incalzire si multumim guvernului liberal de pretul curentului de 1,5 ron/kw din ianuarie 2022. Avem resrurse de gaz suficient, hidrocentrale dar tot o triplam pretul energiei la nivelul UE, mai si importam la pret triplu. Cunostintele din Ungaria platesc cu 60% mai putin la gaz si curent, pretul energiei electrice in Ungaria este de 45 de bani/kw.
-
Abia astept sa iasa postacii de pe Bihon, eBihoreanu si Facebook la protest ca sa il dati jos pe Bolojan. Ce distractie va fi.
Singura solutie pentru marirea slariilor in Oradea ar fi supraimpozitarea celor cu salarii mici, mimime si mici, ca oamenii sa fie obligati sa-si caute locuri de munca mai bine platite. Trebuie pus biciul pe putorile din oras sa munceasca cat mai mult
sub mareata ta conducere, n-ai putea tu, bai, mare Kondukator, sa nu mai incepi o suta de santiere si sa ne faci viata un calvar?
parcarea din centru nici amu nu-i gata, fmmtii, banii din dealul ciuperca si alte mizerii, cine a platit dalele sparte in centru, toate penalitatile din banii cui pt. santierele neterminate la timp. tot orasul e plin de jeguri, perimetrele lor nu sunt delimitate, noroaie, disconfort, mai tenpmea de MEGALOMAN!
BO()LE, daca nu ar fi gratuitati, majoritatea pensionarilor ar trebui sa se impuste din cauza ta!
fmmtii de arogant sprancenat!
Bolojan ne crede prosti si arunca cu miciuni ieftine, nimeni nu a cerut gratuitate la termoficare ci compensare ca in orasele ca Timisoara, Brasov si Cluj. Rusine sati fie demagogule !
-
Pai pe aceeași gândire, cei care se încălzesc in regim individual, cu centrale de apartament (gaz, peleti, lemne, curent, etc..), ei de ce sa nu beneficieze de compensare?
Eu de ce trebuie sa achit costul REAL al gigacaloriei, indiferent cum e produsa?
Aceasta nu e discriminare?
-
Ca in Timisoara? Mare mancator de rahat mai esti. Sistemul de termoficare din Timisoara este la pamant si are datorii istorice, primarul lor a cerut neputincios ajutorul Guvernului ca sa nu ramana timisorenii fara incalzire iarna aceasta.
Da stiu, ati cerut miloaga mai mare. Doar asta stiti sa cereti si sa va plangeti.
Subventia care o da primaria Oradea este mai mult decat suficienta in special in contextul in care o buna parte din populatia orasului nu beneficiaza de aceasta dar este platita si din taxele si impozitele lor.-
As vrea sa te vad cu o pensie minuscula sau cu cativa copii mici si bolnavi pe-acasa cum ai mentine “directia pozitiva de dezvoltare” …mare idiot poti fi
-
De cãciulã fug din Vest în Vest, tinerii şi forţa de muncã din parcurile industriale.
-
Nu ne furăm căciula. Dar, rămânem de căruță.😀
P.S. Te înşeli dacă crezi că părăsesc România, doar tinerii şi forța de muncă slab calificată.
Părăsesc România , într-o veselie, atât intelectuali, mici întreprinzători,cât şi lucrători calificați în diverse domenii de activitate.
Am cunoscut şi oameni ajunşi în pragul pensiei, care care au vândut tot ce aveau in România, şi-au luat bănuții şi s-au mutat in alte țări. Măcar pe ultima sută de metri au reuşit să iasă din “mocirlă”.
Trebuie să fim vigilenți.
Din România scapă cine poate.😃
Nebunule chel, iar ai platit la Digi să-ți ia interviu, pt. asta sunt bani nu? Mai ai firma aia din București care îți măsoară audiența pe toată media românească și care e platita de primarie, megalomanule cretin? Nu te vezi că esti un grețos mincinos care are paranoia la ultimul stadiu, tarane penelist!
Baieti, s-au facut si grsseli(ca in orice administratie) dar in 12 ani a schimbaf fata orasului! Tin mimte si acum, mergeam cu tramvaiu si ingheta mana pe bara iarna. Acum ai tramvaie noi, romanesti, cu afisaj electronic in statii, stii la minut cat mai dureaza. Infrastructura-sunt cel putin 6 semi inele facute, regional, pe zone de oras-de unde poti iesi cam oriunde. Deja devine aglomerat, avantajul era, daca ramanea altcineva in locu lui, ca orasul nu se dezvolta si nici trafic nu era. Prostilor! Soseaua Deva-Oradea, e in constructie de orin 2004-a promis ca de 1 decembrie se va circula pe ea(in campanie), la 1 dec se circula fara semafoare, fara gropi. Faceai si cate 3 ore pe 90 de km, doar oentru ca era spart si nu se lucra si se circula pe o banda. A venit la CJ, primele lucruri: a dat afara o gramada de asistwnti sociali(sa ne intelegem, erau mai multi angajati care aveau grija de copii decat copiii insisi), mi se pare ca raportul era de 1.2angajati/1 copil. Sigur, proteste, alea alea, normal, ca oamenii aveau un job caldut. Tot felu de departamente si reviste sustinute cu bani de CJ, i-a scapat pe majoritatea de batai de cap. Eu nu sunt intelectual, dar ca sa cheltui cateva sute de mii de euro anual+masini+autocar ca sa scoata o revosta vanduta in 1000 de exemplare, e cam mult. Sigur, cultura trebuie sustinuta, e clar ca nu poti cuantifica in profit, dar nici bataie de joc. Unu avea un s klass, aialalti isi cumparasera autocar cu, cred 400.000 euro, etc. Adica astea sunt chestii pe care oroce cetatean camd le vede ii vine sa-i injure. La fel, tranportul in comun. Inaimte transportul local era falimentar, sustinut masiv de buget, ca altfel mumu. Nu stiu acum, dar au fost ani in care a iesit pe profit. Nu mai vorbim de parcurile industriale, care efectiv sug toata populatia apta de munca din zona. Da, sunt joburi de 1500lei, sunt si joburi fara calificare de 4500 de lei. Nu toti suntem la fel, eu sunt bolnav dupa bani si bag suplimemtare, colegul nu, prefeta 1800 si acasa cu familia. Astia de prin comentarii sunt o gramada care au fost atinsi de el, intr-un fel sau altul, postaci, plm. In Bihor, poate sa candideze pentru ce vrea muschiu lui si iese cu peste 70%. La el nu se pune problema de a avea nevoie sa isi faca campanie electorala, numele e suficient. Am scris astea asa, ca nu toata lumea e din Bihor si poate se indoieste de el vazand comentariile. Repet, ultimu mandat de orimar la castigat cu 73%, mi se pare. La CJ nu a avut rival, doar niste dinozauri comunisti care de 30 de ani sunt in politica, dar daca ii pui sa numeasca concret ce anume au facut in astia 30 de ani, pauza.
-
Ei da, fiecare vede și crede ce vrea, farmecul democrației. Dar, într-o societate ce tolerează greu alte opinii, nu mă mai miră nimic. Problema cu dânsul e asumarea meritelor, evidențierea succeselor și ignorarea eșecurilor, nu puține. Fața “nouă” a orașului se datorează proprietarilor de clădiri, pe care nu îi pomenește nimeni în pozele bine țintite ale soției primarului, angajată la Oradea Heritage. Centura e meritul guvernului, probabil făcută ca un exercițiu de imagine la intrarea în țară. Tramvaiele noi, paradoxal blamate de dânsul în campania din 2008, sunt o normalitate în orice oraș ce se respectă din țară, însă doar la noi vin în medie la 15 minute de dragul “eficientizării”. Eficientizare întâlnită de la groparii ADP, prea puțini, până la barzii Familiei, doar că acolo au rămas doar lingăii, de la Sereș la Pricăjan. Că tot suntem la capitolul rămâneri, ar fi bine dacă în articolele propagandistice s-ar pomeni și câți a angajat după ce a dat afară o grămadă, pe considerente politice. Propagandă care dacă ar fi obiectivă l-ar întreba cum de a uitat să depună actele la timp pentru recuperarea prejudiciului Ciuperca, cum de nu se descotorosește de Abed Nego, cea implicată în cel puțin două controverse, Ciuperca și linia Aradului-Cantemir, o nimica toată de vreo 60 de milioane, dusă acum la județ pentru centrul tehnologic. Nu mai pun tranzacțiile obscure cu certificatele de carbon, profit ce nu se știe unde și cum s-a împărțit. Și multe altele! Desigur, când ai o armată de propagandiști în spate, fără formă și fără fond, devii întradevăr cel mai cel lider din cel mai cel oraș. Uite că nu e așa, obișnuiește-te cu contrariul!
-
“Problema cu dânsul e asumarea meritelor, evidențierea succeselor și ignorarea eșecurilor, nu puține”
Fara suparare, dar minti.
Puteti sa il urati cat vreti sau il faceti in fel si chip dar Bolojan este unul dintre putinii politicieni romani coerenti in explimare si care cunoaste cu adevarat toate proiectele si problemele intampinate de acestea.
Cat despre esecurile “nu putine” ma gandesc ca aici se incheie pledoaria, plus exemplu clasic Ciuperca, sa nu uitam. Daca toti politicienii romani ar avea asa multe esecuri in urma atator proiecte tara noastra ar fi la alt nivel azi.“Fața “nouă” a orașului se datorează proprietarilor de clădiri, pe care nu îi pomenește nimeni în pozele bine țintite ale soției primarului, angajată la Oradea Heritage.”
Cladirile din centru sunt renovate pentru ca Primaria Oradea s-a luptata pentru asta. Daca era dupa majoritatea proprietarilor si acum ne cadea tencuiala in cap si cladirile erau acoperite cu panza ca in Bucuresti. Deci nu vad ce merit au prorietarii ca au fost obligati sa faca ceva absolut normal. Intr-o tara civilizata nu se ajungea cu acele cladiri in paragina in primul rand.
“Centura e meritul guvernului, probabil făcută ca un exercițiu de imagine la intrarea în țară.”
In stadiul in care este acum centura este meritul Primariei Oradea care a facut proiectele si a atras finantarea pentru largirea si construtia a pasajelor, daca era dupa guvern centura arata si acum ca si atunci cand a fost prima data construita: un drum judetean ingust si cu o banda pe sens.
“Tramvaiele noi, paradoxal blamate de dânsul în campania din 2008, sunt o normalitate în orice oraș ce se respectă din țară”
Buna scuza asta. Pai bucurestenii nu au tramvaie noi de exemplu. Sa nu mai zic ca achizitia de tramvaie noi a inceput in 2008 cu modelele Siemens atunci cand nu prea pupai asa ceva in majoritatea oraselor din Romania.
“Că tot suntem la capitolul rămâneri, ar fi bine dacă în articolele propagandistice s-ar pomeni și câți a angajat după ce a dat afară o grămadă, pe considerente politice.”
A angajat cati a permis legea si acolo unde era cu adevarat necesar.
Cunosc angajati de la CJ si alte institutii subordonate si acum se munceste cu adevarat acolo, nu mai este o vacanta perpetua ca si pe timpul cand era echipa magica UDMR cu PSD la judet. Nu mai vezi bugetari care sa vina din Marghita la Oradea la cumparaturi “in interes de serviciu” dar ei faceau de fapt cumparaturi personale si stateau la inghetata pe Republicii. Gata cu distractia.“Propagandă care dacă ar fi obiectivă l-ar întreba cum de a uitat să depună actele la timp pentru recuperarea prejudiciului Ciuperca”
Venerabilul deal Ciuperca, arma chiora nr 1 a postacilor de partid din Bihor, un subiect cu interes si relevanta ZERO cand vine vorba de alegerile locale. Dar ce sa facei, nu prea aveti altceva.
“Și multe altele!”
Da sigur, fara numar.
-
Aaa, ok, te iau aleatoriu. Tramvaiele din 2008 sunt cumpărate de vechea administrație. Centura a fost ideată de vechea administrație. Proiectul încălzirii pe apă termală a fost conceput de vechea administrație, l-am pomenit pentru că e mai actual ca oricând. Ești satisfăcut la capitolul asumări? Trecem la altceva, da, proprietarilor li s-a pus sula în coastă prin supraimpozitare. Faină dubla balanță devreme ce clădirile în care primăria deține majoritatea spațiilor, Ullmann de exemplu, zac în paragină. A da, Ciuperca zici? Promit să nu mai pomenesc, dă-i în colo de plus două milioane! Linia Aradului-Cantemir? 60 milioane? Abed Nego? Certificate carbon? Ocolești elegant, dar na, spre deosebire de tine eu n-am timp de postări, închei aici.
-
>Aaa, ok, te iau aleatoriuEști satisfăcut la capitolul asumări?Trecem la altceva, da, proprietarilor li s-a pus sula în coastă prin supraimpozitare.A da, Ciuperca zici? Promit să nu mai pomenescOcolești elegant, dar na, spre deosebire de tine eu n-am timp de postări, închei aici.<
Nu ai spus nimic oricum.
Si in mod evident ai timp, dar OK, "fa-te ca lucrezi".
-
-
E bine ca suntem doi sugaci, care i-o sug lui Bolojan, nu sunt singurul ce suge, acum esti cu mine Andrei. Sa o sugem in ciuda postacilor
-
suge-o linistit cui vrei domnule ghei. sunteti 2 sugaci tu si cu tata-tau, 2 auristi spurcati
-
-
-
D–le Bolojan; ce bine ar fii fost ca, să nu vorbiți de gratuități! Vă poate fi rușine; ani de zile nepotul lui Malan ,colegul dumneavoastră de breaslă îl ține cu reducere la încălzire, sub pretextul că nu lucrează, dar din anul 2000 el face trafic de mașini, ce sa mai zic , parcă dv ați dat o lege în Oradea că nu poți să deții decât un loc de parcare pe familie! De ce el poate să dețină două locuri din care unul gratuit. Prin fals ce-i din primărie ia dat la mâna că a deținut un garaj. Fals că el în urmă cu doi ani a intrat abuziv într-un garaj ,deoarece proprietarul a decedat. Asta se poate doar la nomenclatura locală . O mizerie de administrație.
Satu Mare: centura noua, poduri noi peste Somes, curse multe pe aeroport, parcuri industriale noi…
Salarii mai mari ca la Oradea, taxe mult mai mici.
Voi stiti cine e primarul orasului Satu Mare?
Nici eu nu stiu, pentru ca nu i se face atata reclama ca acestui scarbos chel…
-
Un fel de Rai Satu Mare asta.
Parca vad exodul, toti o sa va mutati in Satu Mare.
Bine nu prea sunt salarii mai mari acolo, mai degraba sunt mai mici decat in Oradea, dar ce conteaza detaliile.-
Ai dreptate, ce conteaza detaliile cand esti in gasca din pmo.
-
La ce eforturi depui e clar cine e postac.
-
@Da nu mai pot de efor ca si postacul florin si cu tine.
-
-
Dar ce pula mea ai aici in Oradea mancator de cacat galben Bolovanist? Ce dracu are Oradea mai, eu m-am mutat la Bucuresti, dar in mediul privat nu e vazuta bine ca oras sa vii sa investesti, ca nu sunt bani si e saracie. Pt mancatrii de bani de la buget ca tine e bine. Dar mai termina cu linsul Andrei ca esti penibil.
-
Bolojan========mare BOU!!!
Nu vrea nimeni sa fie gratis, dar nici de 3 ori mai scumpa ca si in Bucuresti !!!
-
Bucuresti, sigur ca da, un exemplu de urmat.
https://forum.softpedia.com/topic/1202725-cat-mai-rabdam-lipsa-apei-calde-si-a-incalzirii-centralizate/
Mincinos manipulator, cine a spus de gratuitate, nu vrem gratis, vrem si noi subventie ca restul tarii. Bine ca faci iar imprumuturi de zeci de milioane euro pt betoanele tale, si cei 30mii euro anual pt firma care iti masoara imaginea si popularitatea si inti face reclama pe la Tv
Sunt atatea gratuitati. Pensionarii ggratis pe transport si jumatate la strand. Pensionarii speciali, parlamentarii, militarii etc. Toti sa plateasca.
Omul este de o ipocrizie fantastică. Nu a făcut nimic să accelereze anveloparea blocurilor, dimpotrivă a tot băgat strâmbe, a refuzat să împrumute asociațiile de proprietari pentru a depune avansul, a alocat fonduri minuscule pentru proiectele de anvelopare, mai mult a trucat licitațiile micșorând sumele astfel încât firmele evitau sa participe pentru că ieșeau în pierdere. În alte orașe sunt sute, mii și zeci de mii de blocuri anvelopate din fonduri europene, acolo primăriile au plătit 85% din costurile de anvelopare, iar ca rezultat costul întreținerii pe timp de iarnă a fost redus cu 30%,. În Oradea… ghetouri. Așa zisa asociație de promovare a turismului, patronata de nevasta actualului primar, primește anual fonduri de milioane de euro de la primărie pentru campanii de marketing in favoarea PNL si a lui Bolojan, care mai de care mai ridicole. Vă mai aduceti aminte – Cea mai frumoasă centură din tara? Cel mai modern transport in comun din România ? Rosturile de dilatație de la poduri sunt un coșmar, sa nu mai zic de gurile de canal care apar pe mijlocul drumului, in care îți trăncăne bucșele. Dimineața aștepți 15 minute la tramvai, autobuzele circula cum vor ele, că de… economie de salarii. O soluție – zic și eu – când îl întâlniți pe strada, nu-l mai pupați si nu mai săriți să-i strângeți mana, arătați-i degetul. Ciocoii să primească exact ce merită.
Pe moasa-ta nu-s gratuite! Dar inainte sa ajungi tu dictator la primarie cum erau gratuite ? In Austria te lasa jumatate de ora, dar in Oradea stau la panda ca hotii! Pana te duci la capatul parcarii la tabla pe care scrie tariful sa vezi numarul de tel si sa dai sms, gaozarii de la parcari ti-au si dat amenda!
idea asta cu 10 la suta impozit pe veni facturi cu 19 la suta (TVA) MAI MARI PLUS IMPOZIT PE APARTAMENT ESTE UN JAF AL CETATEANULUI
Ce comentarii și ce oameni de căcat! Nimic nu va convine inculților, mergeti dracu la Moldova ca acolo e bine, sau în Olt