Bolojan a precizat că activitatea CJ Bihor s-a canalizat pe patru direcții: eficientizarea activității în Consiliul Județean Bihor și în instituțiile subordonate, încheierea unor parteneriate pentru dezvoltare, continuarea, deblocarea și relansarea proiectelor preluate de la fosta administrație și inițierea unor proiecte noi cu fonduri europene, în infrastructură, turism, mediu și cultură.
5 milioane de euro economie, din reorganizări
Călin Gal, vicepreședintele CJ Bihor, a declarat că reorganizarea instituției a adus sume importante la buget, care au putut fi folosite în investiții. El a explicat că din 2.634 de angajați, câți erau acum un an în CJ și în instituțiile subordonate, în momentul de față sunt 2.094 de persoane angajate. „La baza oricărei investiții sau dezvoltări stau bugete solide, bine racordate la realitate. Am avut două obiective în primă fază: deblocarea unor sume prin reorganizările făcute și redirecționarea acestora în zona de dezvoltare. Până la 30 septembrie, economiile din reorganizarea activității au fost de 5,15 milioane de euro. Bugetul de dezvoltare este anul acesta de 286 de milioane de lei, dublu față de anul 2020, când a fost de 153 de milioane de lei. Pe execuția bugetară pe care am făcut-o până la data de 30 septembrie, am ajuns la un procent de 68-70% realizări pe diferite componente ale acestui buget”, a declarat Călin Gal, vicepreședintele CJ Bihor. El a adăugat că luna viitoare vor începe să gândească bugetul pe anul 2022 și că planificarea lui va fi corelată cu resursele pe care instituția le are la dispoziție.
Valorificarea turismului pentru resuscitarea satelor
Vicepreședintele Mircea Mălan a făcut o trecere în revistă a măsurilor prin care CJ Bihor intenționează să facă satele din Bihor mai atractive pentru locuitori, astfel încât aceștia să aleagă să își construiască o viață acolo, în loc să migreze spre orașele mari sau în afara țării. „O administrație publică responsabilă nu poate să rămână indiferentă față de realitatea exodului din mediul rural, mai ales într-un județ în care există un mare potential turistic. Putem crea condiții mai bune de trai în mediul rural, să îi ajutăm pe bihoreni să își găseească un rost în satul bihorean. Consiliul Județean Bihor a încheiat mai multe protocoale cu ANANP și cu mai multe primării din județul Bihor. Pregătim mai multe proiecte care vor fi depuse în decembrie, cu ajutorul cărora vrem să dezvoltăm zona de infrastructură turistică a județului nostru și să asigurăm protejarea florei și faunei din ariile protejate. Nu ne vom opri la aceste proiecte. Vrem ca în următoarea perioadă să ne asumăm realizarea unor proiecte în turism, în agricultură și sprijinirea oamenilor care locuiesc în zona rurală. Evident că nu putem vorbi de un turism de calitate, dacă nu avem un județ curat. Avem multe proiecte pe infrastructură care vizează acest lucru”, a declarant în conferința de presă Mircea Mălan, vicepreședinte al CJ Bihor.
Infrastructură și fonduri europene
Președintele CJ Bihor a subliniat importanța proiectelor de infrastructură și a accesării de fonduri europene pentru dezvoltarea județeului. „Ne propunem să accesăm fondurile europene care ne stau la dispozție. În acest sens, cel mai important proiect pe care l-am început, în parteneriat cu primăriile din Arad și Oradea și Consiliul Județean Arad, este Drumul Expres Oradea – Arad, un proiect aflat în derulare. Ne propunem ca anul viitor să finalizăm toată documentația tehnică, pentru a lansa licitația pentru execuția lucrărilor. Pe teritoriul județului Bihor, drumul expres are o lungime de aproximativ 60 de kilometri, iar valoarea estimată a acestui tronson este de 650 de milioane de euro. Un alt pachet de proiecte cu fonduri europene sunt centurile, atât cele din zona metropolitană Oradea, unde se lucrează, iar la finalul acestei luni vom avea finalizat proiectul tehnic, precum și cele trei centuri importante: Aleșd, Beiuș și Sânmartin. Aceste trei proiecte, derulate cu CNAIR, vor fi finanțate prin Programul Operațional Infrastructură Mare, iar valoarea cumulată se ridică la peste 130 de milioane de euro. Pentru dezvoltarea infrastructurii la Aeroportul Oradea sunt în lucru două proiecte, cu o valoare estimată la 36 de milioane de euro”, a declarat Bolojan.
[eadvert]
Cei trei au amintit și parteneriatul cu Consiliile Județene Alba și Cluj pentru dezvoltarea infrastructurii și promovarea turismului în Munții Apuseni, parteneriatul cu Primăria Oradea pentru fuziunea muzeelor, organizarea în comun a unor evenimente culturale și proiecte de dezvoltare, parteneriatul cu Transgaz, pentru extinderea magistralelor de gaz Huedin – Aleșd și Ștei – Deva, înființarea companiei aeriane „Air Oradea” și contractul pentru realizarea terminalului Cargo la Aeroportul Oradea, o investiție privată de 32 de milioane de euro.
Trimite articolul
XCea mai buna e aia cu protejarea florei si faunei. Sa nu uitam ca un ONG din Bihor a demonstrat dispretul pe care Bolojan si Malan il au fata de natura. Niste mincinosi ordinari amandoi. Vor bani ca sa ii aleaga lumea, sa arate ca au facut ceva. Ei nu fac nimic. Mint de ingheata apele iar voi o adunatura de prosti ii si credeti. Noapte buna
-
Si tu esti un șocat.
Un prost cu … cabina!
Mămica ta mai bibe facea un avort spontan decat sa te scape de sub cur si sa faci ochi, iar ulterior sa mai si vorbesti, sa scrii si sa consumi oxigenul atat de cautat in lumea asta.
Un ratat, asta esti.
Du-te unde merge zapada primavara!
Si vezi ca se asteapta cate 6 -7 zile ca sa iti vina randul la inhumare la Rulikovski.
Asta asa, ptr. informare, gunoi si jegos ordinar ce te gasesti.-
ai drepate, sunt un ratat, socat si prost cu cabina. Nu consum oxigenul atat de cautat in lumea asta pentru ca nu respir din butelie. Sunt vaccinat, spre doesebire de tine, si il respir pe cel 21% din aerul ambiental. Merg si unde merge zapada primavara, imi place sa ma plimb de-a lungul raului. Sa nu uit, da ai dreptate, sunt si gunoi si jegos ordinar.
Du-te si te vaccineaza si nu mai manca parizer ca face rau la creier, dupa cum vad. Pa pa
-
-
cel mai prost se pare ca esti tu cu ideile tale tampite, sa-ti fie rusine obraznicule ce esti.
Cum naiba s-a ajuns la un pret de peste 10 milioane de euro/km de drum expres in zona de campie, este un pret exorbitant de mare prin care se cheltuie bani prin umflarea pretului, in zona de campie pretul la 1 km de autostrada este in jur de 3-5 milioane euro/km de autostrada.
chelul castiga alegerile cu 70%…
Unde am mai auzit eu procentul asta de 70%….
Ah gata, stiu: 70% nevaccinati in oradea…
Asta explica multe, mai ales in ceea ce priveste coeficientul de inteligenta a majoritatii celor care il voteaza …
Uimitoare realizari intr-un an: betoane, betoane, tot betoane, viitoare betoane, posibile betoane, data afara multi, salarii tot mici.
Curse la aeroport cate vrei si unde vrei, inclusiv in jurul lunii…
etc.etc.
Uraaa, dezvoltare si taxe mari.
-
nah prin termenul de comparatie pe care l-ai ales…demonstrezi ca esti foarte prost…. adica nu voi erati aia care se bateau cu curul de pamant ca a fost ales cu 70% din voturile a doar 30% din populatia totala a orasului si vezi doamne nu reprezinta optiunea majoritatii?? vezi nenica ca nu iti ies calculele pe invers si te faci de caca
-
Si nu tu ziceai (latrai) ca 70% e &)% si dac e din 30 %?
Iar proasta e ma-ta ca nu a stiut sa-l invete pe taica-tau( si el prost) sa foloseasca prezervativul.-
vai de natia ta de frustrat handicapat
-
“vai de natia ta”
vai de limbajul tau de manelist
-
-
-
Ce aduce? Lipsã de spitale, fie ele şi modulare. Blocuri, blocuri, locuri, locuri,
In primul an a distrus cultura , a concediat si a tuns iarba din santurile de pe drum. Nici un investitor, nici o firma adusa in Bihor. Si proiecte de betonari cam atat.
Bolojane, te mai voteaza Satana!
Nimic de parcuri industriale si atragere de locuri de munca????!!!!
-
Doar bani pentru betoane. Atat stie taranoiul venit din noroi.
“Pe teritoriul județului Bihor, drumul expres are o lungime de aproximativ 60 de kilometri, iar valoarea estimată a acestui tronson este de 650 de milioane de euro. ”
Drumul expres probabil va avea 6 benzi, altfel nu-mi explic costul megapiperat.
„O administrație publică responsabilă nu poate să rămână indiferentă față de realitatea exodului din mediul rural, mai ales într-un județ în care există un mare potential turistic.”
Cu salarii inime pe economie nu cred ca este realizabil. Pentru dezvoltarea potentialului turistic va fi porfir si in provincie?
“Pregătim mai multe proiecte care vor fi depuse în decembrie, cu ajutorul cărora vrem să dezvoltăm zona de infrastructură turistică a județului nostru și să asigurăm protejarea florei și faunei din ariile protejate.”
Asta e maxima. Flora fauna si arii protejate din gura betonatorului si drujbistului?!
-
cred ca nu ne-a zis că-l face pasarelă Expresu’cap coada.
Groparul activitatilor culturale in Oradea.
-
Da.
Ca pina a aparut Boloan erati multi in salile de teatru, la filarmonica sau la colocvii literale!!
Du-te mă, in pu&a mea!!
Se vede cat sunt de interesati oradenii si bihorenii de a invata dupa setea lor de cunoastere.
Parintii isi sfatuiesc copii sa invete la Universitatea din Oradea cunoscuta si sub denumirea de Sorbonica.
Sa nu cumva sa se duca la Cluj, Timisoara sau Bucuresti ori Iasi.
Ca e mai bine aci.
Cheltuieli mai mici, acceptarea si inscrierea doar prin depunere de dosar, cunostinte intre profesorii de pe plan local, deci nu picam examene, etc….
Clar ca parintii sunt niste intelectuali eruditi care isi ghideaza copii catre domeniile in care pot excela. Si ii indeamna sa absoarba totceea ce tine de domeniul cultural.
Asa ii gasesti pe toti numai pelaeveninentele organizate in Cetate (cu mancare si bautura), la cele din Parcul Balcescu ( ziua palincasilor, targul mesterilor populari, ziua vinului), etc…
Plin de tineri in cautarea frumosului, a culturii.
Cand e vernisajul unei expozitii stau organizatorii in usa si asteapta sa intre cineva, exact cum stau turcii in fata msgazinului de haine in Bazarul din Instambul. Sa traga de tine sa intri sa cumperi de la el ceva.
Asta e setea de cultura a orasenilor nostri de azi.
Egal cu nivelul burtii broastei.
Ma lasi!?-
“Du-te mă, in pu&a mea!!”
Da, tu pari intr-adevar un individ plin de cultura.
Emani cultura prin toti porii.
Nu e de mirare ca esti fanul chelului
-