Scriitorul şi eseistul Ioan F. Pop şi-a lansat joi seara, în Sala Mare a Primăriei Oradea volumele „Sfântul Augustin – morfologia unei paradigme” şi „Jurnal aproape închipuit”, ambele apărute la Editura Dacia în acest an.
Idei
„Primul volum are la bază o teză de doctorat în filozofie susţinut la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, iar al doilea este un jurnal scris la Roma şi Paris, cu ocazia unor stagii de cercetare”, ne-a mărturisit autorul.
Despre volumele lansate a vorbit episcopul greco-catolic de Oradea Virgil Bercea şi universitarii clujeni Vasile Muscă şi Blaga Mihoc, ambii profesori la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi Marius David Cruceru, profesor la Universitatea Emanuel din Oradea.
În opinia profesorului Vasile Muscă „Jurnal aproape închipuit” este „un jurnal de idei care prezintă nu atât trăiri directe, cât consideraţii culturale pe marginea întâmplărilor petrecute în cele două călătorii, prima în anul 2005 la Roma, iar a doua, în anul 2007, la Paris”. „Sfântul Augustin – morfologia unei paradigme” este lucrarea de doctorat a autorului şi a fost coordonată de profesorul Vasile Muscă.
„«Sfântul Augustin – morfologia unei paradigme» este o cercetare asupra Sfântului Augustin din punct de vedere al idealului aideic, noutatea pe care o aduce opera lui Augustin în filozofie. Noul ideal de cultură al epocii creştine”, a mai spus profesorul Muscă.
Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Caritas Eparhial şi Primăria Oradea. ACEO a sprijinit şi tipărirea volumului „Jurnal aproape închipuit”.
Crina Dobocan
Citiți principiile noastre de moderare aici!