Micul Prinţ şi lumea lui a ajuns pe scenă, datorită- micilor beiuşeni-mari actori. Din pasiune, dăruire lumea Micului Prinţ de Saint- Exupery a prins viaţă pe scena beiuşeană. Actorii beiuşeni sunt conduşi cu suflet, inimă, şi pricepere în acest demers de Ana Florea.
O lume fantastică
„Spectacolul nostru a fost construit în jurul unei idei: aceea a copilăriei pierdute. Mesajul textului e unul clar şi anume acela că în momentul în care încetezi să visezi, în care renunţi la copilărie sufletul moare. Am încercat să construim o lume fantastică, un proiect care încă mai poate să sufere modificări pentru că noi suntem într-o continua căutare. Încerc să îi provoc pe copiii şi tinerii aceştia să îşi testeze limitele imaginaţiei, dacă imaginaţia are aşa ceva, să găsească soluţii, să descopere, să încerce, să gândească scenic.Provocarea însă nu le este adresată numai lor”, spune Ana Florea.
Sala plină, mulţi, foarte mulţi tineri- care au avut a după-amiază de sâmbătă de câştigat. La prima vedere piesa nu este deloc uşor de „digerat”, ascunde multe subtilităţi ce te aruncă parcă în viaţa de zi cu zi, în propriile frământări şi nelinişti, în lăuntricul suferinţelor şi posibilelor neînţelegeri.O punere în scenă de excepţie, o ieşire din anost, cotidian şi firesc, la fel ca şi şarpele boa care a înghiţit un elefant…..poate ca şi leitmotiv al întregii noastre existenţe efemere.
Spectacolul este produsul final al unor ateliere de teatru dedicate actorilor amatori, organizate prin proiectul Re-open Theatre, finanțat prin programul Bursa Talentelor al Fundației Comunitare Oradea.
Proiectul Re-open Theatre a fost idea unor tineri pasionați de teatru, care și-au propus să îmbogățească viaţa culturală din Beiuș.
Timp de două luni au organizat ateliere de teatru, în urma cărora au fost selectați copiii și tinerii care au pus bazele unei trupe de teatru de amatori, trupă care va fi în distribuția spectacolului Micul Prinț. Echipa este formată din elevi de la Colegiul Național Samuil Vulcan şi Liceul Vocațional Pedagogic N. Bolcaș, cadre didactice şi studenți care și-au îndreptat pașii spre teatru din dorința de a-i cunoaște misterele, din curiozitate și din dragoste față de această artă.
„Proiectul își propune să redeschidă teatrul şi apetitul pentru teatru în Beiuș, să pună bazele unei trupe de teatru de amatori și, deasemenea, să educe, prin artă, tinerele generații, stimulând imaginaţia, creativitatea şi inventivitatea, depăşind inhibiţiile şi oferind ocazia descoperirii vocaţiei artistice ȋn rândul tinerilor”, spune Ana Florea, omul care a repus bazele teatrului la Beiuş. In ciuda tradiţiei şi potenţialului, oferta culturală propusă ȋn prezent publicului din Beiuş este săracă, fiind limitată la anumite tipuri de activităţi câmpeneşti. Provocarea tinerilor este mare!
Activitățile din cadrul atelierelor de teatru organizate prin proiectul Re-open Theatre se doresc a fi o viitoare constantă culturală capabilă să genereze o punte de legatură între tineri și artă. Așadar, ”Micul Prinț” reprezintă doar începutul unui șir de spectacole viitoare, ce vor fi aduse în fața publicului beiușean. Sper că ne-am ridicat la înălţimea aşteptărilor publicului şi a celor care au avut încredere şi au susținut proiectul nostru, adică Fundaţia Comunitara Oradea”, a spus Ana Florea.
Distribuţia:
-Sali Lezeu
-Flavia Martin
-Cezar Kovacs
-Ştefania Szatmari
-Denis Goarnă
-Carla Manea
-Andreea Oaie
-Marius Hinţ
-Robert Bolcaş
-Mălina Petruse
-Denisa Popa
-Răzvan Şuteu
-Ana Florea
-Marius Oros-sunet
-Valentin Jurcă- grafica
-Silviu Popoviciu, Christian
Citiți principiile noastre de moderare aici!