Hotelierii români sunt optimişti când este vorba despre numărul de turişti care îşi vor petrece concediile în România în acest an. Conform unui studiu realizat de portalul de rezervări online HotelGuru.ro în rândul hotelierilor parteneri, 45,6% dintre respondenţi au o viziune pozitivă cu privire la evoluţia numărului de turişti care vor alege ca destinaţie România, faţă de anul trecut.
Principalele servicii pe care cei mai mulţi dintre deţinătorii de hoteluri le-ar îmbunătăţi în anul 2017 sunt confortul camerelor (78,9%) şi dezvoltarea zonei SPA din cadrul unităţilor de cazare.
Hotelierii români sunt pozitivi atunci când fac estimările pentru anul 2017. Unul dintre motive este introducerea voucherelor turistice pentru persoanele care lucrează în instituţii de stat. Acestea vor fi introduse de la 1 iulie, iar contravaloarea lor este de 1.450 lei.
Investiţii
De asemenea, o altă resursă de creştere o reprezintă şi investiţiile pe care hotelierii intenţionează să le facă în facilităţile lor. Cei mai mulţi dintre respondenţi au declarat că plănuiesc să îşi dezvolte serviciile în anul 2017. Majoritatea intenţionează să îmbunătăţească nivelul de confort din camere, în timp ce peste 20% dintre hotelieri şi-ar dori să ofere oaspeţilor condiţii mai bune în zonele de relaxare şi SPA.
În topul serviciilor pe care hotelierii intenţionează să le dezvolte se regăsesc şi cele legate de restaurant.
În ceea ce priveşte anul 2016 din punct de vedere al rezervărilor, numeroşi hotelieri au indicat faptul că aveau aşteptări mai mari (50,9%). Un procent de 42,1% dintre respondenţi au răspuns că a fost un an foarte bun, în timp ce doar 7% au afirmat că în 2016 au avut mai puţini turişti faţă de anii trecuţi.
Aproximativ jumătate dintre respondenţi îşi propun ca în acest an să dezvolte campanii de promovare şi să-şi crească numărul personalului calificat din cadrul unităţilor de cazare.
Bugetul mediu alocat de turişti pentru petrecerea unui sejur în ţară se încadrează între 300 şi 500 lei de cuplu. Conform hotelierilor, majoritatea celor care se cazează preferă să stea între două şi trei nopți. 73% dintre hotelierii din România primesc cele mai multe solicitări pentru perioada weekend-urilor. În acelaşi timp, clienţii a 26% dintre unităţile de cazare aleg să facă rezervări pentru o întreagă săptămână.
De asemenea, cea mai populară perioadă din an rămâne sezonul estival, când gradul de ocupare a pensiunilor şi hotelurilor se apropie de 100%.
Studiul a fost realizat pe un eşantion de 100 de unităţi de cazare din România şi a avut ca scop centralizarea estimărilor hotelierilor din România pentru anul 2017 din punct de vedere al evoluţiei turistice, faţă de anul 2016.
Citiți principiile noastre de moderare aici!