Astfel, directorul Hidroelectrica Oradea, Mihai Groza, respinge şi afirmaţia publicată ieri în următorul citat „nu pot să confirm sau să infirm primele acordate”.
Cât priveşte declaraţiile de avere ale conducerii Hidroelectrica Oradea pe anul trecut, care includ atât salariile cât şi eventuale sporuri sau prime, trebuie să le aşteptăm să ni le comunice Serviciul de PR şi Comunicare al Hidroelectrica S.A. Bucureşti. La fel şi strategia de dezvoltare a filialei Hidroelectrica Oradea.
Această strategie de dezvoltare interesează comunitatea locală în măsura în care o şi afectează. Astfel, putem nota că amenajările de baraje hidrotehnice sunt însoţite, în general, de exproprieri de terenuri, de restricţii privind construcţiile pe terenurile private intrate în zona de siguranţă a digurilor. Totodată, se afectează mediul, cursul firesc al râurilor şi au loc oscilaţii ale debitelor în exploatare.
Ca exemplu, odată cu inaugurarea micro-hidrocentralei de la Fughiu, Crisul Repede a fost deviat în parte pe un canal de beton iar vechiul curs al râului bălteşte în cea mai mare parte a verii. Nu în ultimul rând, comunităţile locale pot fi interesate şi de aspectele de siguranţă în exploatarea lacurilor de acumulare. Astfel, se ştie că barajele de la Coada Lacului şi de la Tileagd au nevoie de monitorizare şi goliri periodice pentru a se preveni deteriorarea lor.
C.H.
„Băieţii deştepţi” au stors Hidroelectrica
Citiți principiile noastre de moderare aici!