Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a anunțat că instituția pe care o conduce va dezvolta o aplicație prin intermediul căreia cetățenii să poată reclama locurile în care sunt depozitate deșeuri ilegale. Această aplicație ar veni în sprijinul autorităților județene care și-au propus să curețe județul de gunoaie.
[eadvert]
Protocol pentru curățenie generală în județ. Bolojan: Un județ curat atrage turiști și investitori
„Ne dorim să avem o hartă făcută de cetățeni a depozitelor ilegale de deșeuri din județul Bihor. Vom crea o aplicație în care orice cetățean care nu își dorește ca localitatea sa să fie o groapă de gunoi, să încarce fotografii cu locația unde sunt aruncate deșeurile. Astfel, vom putea interveni mult mai rapid. Oricât s-ar zbate comisarii de la Garda de Mediu, nu au cum să perieze toate gropile de la marginile localităților”, a declarat marți Ilie Bolojan, în cadrul unei conferințe de presă.
Camere video performante
În cadrul campaniei “Un județ mai curat”, cetățenii care aruncă ilegal deșeuri sunt “vânați” de polițiști cu ajutorul a patru camere de supraveghere.
„Consiliul Județean Bihor a achiziționat patru camere de supraveghere performante, care permit identificarea persoanelor și a autovehiculelor, inclusiv pe timp de noapte sau în condiții meteo nefavorabile. Acestea sunt utilizate de Garda de Mediu și Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, ca urmare a protocolului încheiat cu autoritatea județeană”, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean Bihor.
Camerele sunt amplasate în diferite zone ale județului, prin rotație.
„Pentru prima dată am putut monta echipamente de supraveghere și în locuri greu accesibile, fără curent și alte facilități, camerele de supraveghere fiind mobile și autonome. Am dispus colegilor din județ să facă un inventar al zonelor de pe raza lor de competență unde se depozitează ilegal deșeuri, dar am primit informații de la fiecare instituție implicată, inclusiv autorități locale. Camerele sunt montate în mai multe locuri concomitent, în funcție de zonele cu probleme semnalate”, a declarat chestorul Alin Haniș, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.
Trimite articolul
XIn padurea Felix langa casa paduralului e plin de gunoaie, moloz, acareturi vechi dar nu se deranjeaza nimeni sa il amendeze sau sa il puna sa faca curat.
consiliul judetean apare pe harta gunoaielor?
Ati facut din chestorul Hanis responsabilul gunoaielor?