De luni, Parcul Sportiv Salca va fi deschis pentru toți orădenii interesați de mișcare și jocuri sportive. Pe durata verii, terenurile de sport vor fi deschise până la miezul nopții, la ora 24:00 urmând să fie oprită nocturna. Pe durata sezonului rece, parcul va sta deschis până maxim la ora 22:00, în funcție de solicitări.
Viceprimarul Florin Birta a organizat marți o conferință de presă pe amplasament, alături de inginerul Răzvan Ionașcu, reprezentantul firmei executante, Abed Nego, deținută de familia sa.
Fără taxă
Vicele spune că intenția Municipalității este de a gestiona baza sportivă fără să impună taxe, în speranța că utilizatorii vor înțelege să se abțină de la distrugeri și vandalisme.
„Într-o primă fază, vom lăsa accesul liber la această bază sportivă. De principiu nu vrem să punem taxă, este o investiție din bani publici și dorim să lăsăm liber accesul în această bază sportivă. Sperăm doar să nu constatăm la un moment dat că vor apărea distrugeri sau vandalizări. Până atunci, folosința va fi gratuită”, asigură Birta.
Totuși, pentru siguranță, e posibil ca terenurile să fie închise cu lacăt pe durata nopții.
„Nu s-a pus problema angajării unei firme de pază; ca măsură de descurajare a distrugătorilor, urmează să fie montate camere video în fiecare colțișor. Acestea vor fi monitorizate de dispeceratul Poliției Locale”, spune el.
Dacă în timp utilizatorii bazei sportive vin cu reclamații că nu se pot înțelege pe programări, Primăria va atribui sarcina de a media și a ține programări unui angajat.
Replantări
Parcul a fost proiectat de Pro-Arh, firma arhitectului Pafka Ernest, care s-a ocupat și de partea de arhitectură a celorlalte parcuri Salca. Și Salca Sportiv are aleile umbrite de pergole și pe spațiile verzi au fost plantați arbori. O parte dintre ei trag să moară. „Se va face recepția parcului sportiv cu obiecțiuni, urmând ca în toamnă, când e sezon de plantări, să schimbe vegetația care nu s-a prins”, spune vicele.
Terenurile au pe margine bănci pentru public și în parc au fost montate trei cișmele. Terenurile de tenis au în vecinătate o tribună cu 180 de locuri, sub care sunt amenajate vestiare și toalete. De curățenia acestora răspunde firma care va asigura îngrijrea parcului, RER Ecologic.
Un milion
Costul lucrării este de aproape un milion de euro, bani proveniți de la bugetul local. Parcul are trei terenuri de tenis, două terenuri de baschet, un teren de minifotbal, plus trei mese pentru tenis de masă.
Termenul contractual de finalizare era de 6 luni, dar baza sportivă a fost finalizată după 14 luni de la darea ordinului de începere a lucrărilor.
În primul rând, Primăria a preferat să prelungească termenul contractual la nouă luni. În plus, a acceptat și cererile de oprire a lucrărilor pe perioada iernii și a ploilor de la începutul acestei veri.
Executantul lucrării este asocierea Abed Nego Com SRL din Oradea – Sport Arena din București. „Noi am presat firma, dar au fost lucrări care au necesitat prelungirea termenului”, spune viceprimarul.
Constructorul insistă că „a fost un an foarte greu pentru noi, constructorii, din punct de vedere meteorologic. A fost iarnă până în aprilie și în iunie și iulie a plouat foarte mult. A fost complicat. Nu se poate compacta ca lumea terenul în condițiile în care plouă și pământul e îmbibat”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!