Mai exact, clădirea a fost dotată cu panouri fotovoltaice, iar energia produsă cu ajutorul lor va asigura, în mare parte, alimentarea electrică a acesteia. Lucrările de eficiență energetică sunt realizate prin Programul Operațional Regional 2014-2020, „Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor”. Acestea sunt finalizate în proporție de 95%. Executantul lucrării este asocierea formată din Halon SRL și Termoline SRL, iar valoarea contractului este de peste 2,6 milioane de lei fără TVA.
[eadvert]
După implementarea măsurilor de eficientizare energetică, se va reduce consumul anual de energie cu minimum 50% față de consumul inițial. În cadrul proiectului s-a izolat fațada, planșeul peste ultimul nivel și s-a asigurat un nivel ridicat de etanșeitate la aer a clădirii. S-au executat lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire și a sistemului de furnizare a apei calde de consum. Radiatoarele au fost înlocuite cu ventiloconvectoare, fiind reabilitată și modernizată instalația de distribuție a agentului termic – încălzire, inclusiv echilibrarea instalațiilor termice. Totodată, s-au instalat sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu. Este vorba despre panouri solare fotovoltaice pentru producere de energie electrică fără distribuție în sistem, recuperatoare de căldură.
Trimite articolul
XCe manageri incompetenți – scoateți cauciucurile și spinii din curtea grădiniței. Ca la țigani – palate, dar buda e in curte
Parca-i inchisoare……