„Cartierul Nufărul era cunoscut ca o zonă cu deficit de locuri în creşe şi grădiniţe. Mă bucur foarte mult că am găsit o rezolvare concretă la această problemă, iar azi suntem în situaţia fericită de a deschide o grădiniţă nouă, care va găzdui 260 de copii în condiţii moderne. Le mulţumesc colegilor din Administraţia Imobiliară Oradea, care au reprezentat administraţia locală în toate procedurile necesare ridicării şi finalizării construcţiei, mulţumesc constructorului pentru lucrările de calitate, dar şi doamnei directoare Dana Lukaci pentru tenacitatea cu care a insistat în aceşti ani şi pentru consecvenţa cu care a reprezentat cartierul Nufărul în această problemă”, a mai declarat primarul.
Viceprimarul Ovidiu Mureşan a subliniat faptul că lucrarea a fost finalizată mai repede cu patru luni decât termenul iniţial, precizând că şi dacă anul şcolar ar fi început pe 10 septembrie, grădiniţa tot ar fi fost pregătită să-i primească pe preşcolari. Amplasamentul construcţiei fusese predat pe 20 decembrie 2010. La rândul său, Mureşan le-a mulţumit tuturor celor care au contribuit la construcţia grădiniţei.
Migraţie dinspre Centru?
„Trăiesc un sentiment ciudat. Sunt convins că voi fi asaltat cu telefoane pentru a muta copiii la Grădiniţa nr. 56, aşa cum se proceda până acum în cazul grădiniţelor din Centru”, a ţinut să spună şi inspectorul şcolar general, Daniel Negrean.
Grădiniţa nr. 56 s-a mutat în noua sa casă de pe strada Liszt Ferenc din sediul precedent, amplasat la parterul unui bloc, pe strada Bumbacului. Acolo, grădiniţa funcţiona din anul 1986, a spus directoarea Lukaci. În noul sediu, grădiniţa va fi frecventată de 260 de copii, având 12 grupe.
Potrivit viceprimarului, în fosta locaţie a Grădiniţei 56, pe Bumbacului, în maximum o lună se vor putea înfiinţa trei grupe de creşă.
Imobilul are o suprafaţă construită de 1.186 mp la parter şi 972 mp la etaj, cu o suprafaţă utilă totală de 1.667 mp. Firma executantă a lucrărilor a fost S.C. Abed Nego Com SRL, iar valoarea contractului a fost de 3.963.970 lei lei noi (cu TVA).
La parter grădiniţa este prevăzută cu bloc alimentar, vestiar, grupuri sanitare, biroul administrativ. Tot la parter funcţionează şase din cele 12 grupe. La etajul clădirii se află celelalte şase săli de grupă, spălătoria, uscătoria, călcătoria, grupul sanitar, liftul pentru transportul mâncării, dar şi centrala termică proprie. Întreaga clădire este dotată cu ferestre din PVC cu geam termoizolant, iar în exterior clădirea este izolată termic cu polistiren. Noua grădiniţă va funcţiona cu 12 grupe: opt grupe cu program prelungit şi patru grupe cu program normal.
Sălile de grupă sunt utilate complet. Se remarcă personalizarea acestor săli, în funcţie de preferinţele educatoarelor. Atât în ceea ce priveşte culoarea zugrăvelii, cât şi a personajelor aplicate pe pereţi, culoarea mobilierului, modelul covoarelor şi chiar şi jucăriile cu care sunt dotate sălile.
Modernă, dar nu perfectă
Va fi parc lângă grădiniţă
Citiți principiile noastre de moderare aici!