Familia lamelor a ajuns în urma acestei nașteri la cinci exemplare. Masculul, proasăpăt locatar al Zoo Oradea, nu are deocamdată nume și se hrănește doar cu lapte matern, urmând ca, treptat, să-i fie introduse în meniu legume mărunţite, morcov, sfeclă, varză, bostan, inclusiv mere. Numele acestuia va fi ales de o persoană fizică sau juridică în urma încheierii unei adopții.
„Este foarte bine când într-o grădină zoologică apar pui, e un semn că animalele se bucură de îngrijire și alimentație adecvată. Apoi, se înnoiește sângele și scade riscul apariției unor pui bolnavi”, menționează Florin Ienciu, biologul Grădinii Zoologice Oradea.
Programul de vizită al Zoo Oradea în această perioadă este zilnic, între orele 9-17 (ora 16, la casierie), iar începând de la 1 aprilie și până la 1 septembrie, zilnic, între orele 9-19 (ora 18, la casierie). Un bilet de intrare pentru adulți costă 18 lei, în timp ce copiii peste 3 ani până la 18 ani, pensionarii și persoanele cu dizabilități au de achitat 9 lei. Abonamentul anual pentru adulți costă 160 de lei, iar cel pentru copii 3-18 ani, pensionari și persoane cu dizabilități – 80 lei. Copiii până la 3 ani și persoanele peste 75 de ani au acces gratuit.
„Puiul de lamă nu este singurul locatar nou al Grădinii Zoologice din Oradea. Zilele trecute, familia caprelor cameruneze s-a mărit cu doi iezi (un mascul și o femelă), iar familia oilor cameruneze, cu trei miei (un mascul și două femele). De asemenea, în ultimele luni, colecția de animale a Zoo Oradea s-a îmbogățit cu pui de elan, zebu, măgar, ponei, rațe și gâște sălbatice”, transmite Loredana Buz, consilier relații publice ADP Oradea.
Trimite articolul
XLa zoo ar putea fi făcută o secție de votare in iunie? Să dăm lui Darwin sufragiu că am evoluat.
-
Poate ca vom gasi si o cusca goala si pentru tine.
-
Nu mușc, doar votez.
-