Orădenii din Cartierul Europa sunt destinatarii direcți ai unui proiect de peste 4,6 milioane de lei, în contul căruia ar uma să se amenajeze un spațiu public de recreere, într-o zonă relativ centrală a cartierului.
Un proiect de hotărâre cu acest scop se va afla joi pe ordinea de zi a deliberativului local, care se va întruni în ședință ordinară.
[eadvert]
Proiectul se numește „Regenerare urbană în cartier Europa – Grădină publică urbană”. Aceasta va ocupa peste 8.000 mp, suprafața respectivă fiind ocupată la ora actuală de două spații de joacă, un sens giratoriu și șapte parcele private de teren, libere de construcții, aparținând unor societăți comerciale. Acestea urmează să fie expropriate, valoarea totală a despăgubirilor fiind estimată la peste 2 milioane de lei pentru circa 3.500 mp.
Proiectul propune amenajarea de spații pentru odihnă, recreere și socializare, dar și spații de joacă pentru copii, cu terenuri de sport (fotbal, baschet sau handbal).
„Se vor prevedea alei interioare a căror îmbrăcăminte va fi realizată din bicomponent, care asigură o suprafață netedă, facilă pentru deplasarea oricărui tip de utilizator. Sunt introduse facilități care să permită desfășurarea activităților dinamice de exterior: teren de sport multifuncțional, zonă de fitness, spații de joacă pentru copii. Zonele de joacă nu se limitează la obișnuitele leagăne și balansoare, ci presupune un ansamblu de tipul căsuțelor, ce au un rol important în dezvoltarea abilităților și deprinderilor copiilor”, se arată în raportul de specialitate al proiectului.
Trimite articolul
XFoarte interesant!!!!
șapte parcele private de teren, libere de construcții, aparținând unor societăți comerciale. Acestea urmează să fie expropriate, valoarea totală a despăgubirilor fiind estimată la peste 2 milioane de lei pentru circa 3.500 mp
Adică aproximativ 114 euro/mp. Oare cine e expropiat cu suma aceasta? Primăria de obicei expropriază cu sume mult mai mdeste.
O fi cineva din gașca celor cu hepatita acută?
De ce nu face gradina ”publică” marele ”dezvoltator imobiliar” pe banii ”dezvoltați” din vânzarea la suprapreț a căsanelor?
Oare, orice orădean va putea să ”adaste” în grădina ”publică”, fără vreo restricție, dacă tot contribuie la marele proiect de dezvoltare durabilă, bla, bla, bla …?
Cineva din gașcă are nevoie de bani și dacă lucrarea s-ar face pe bani europeni s-ar vedea prea clar la verificări?..
-
Terenuri de sport se gasesc suficiente in imediata vecinătate a cartierului. Cartierul este locuit de cetățeni care au nevoie de liniște. Iar parcare pentru așa zișii sportivi nu este prevăzut. Zonele de regenerare urbană se fac pe domeniile publice iar in cazul de față este vorba despre exproprierea unui teren destinat constructiei de locuințe care sunt la mare cerere in cartierul Europa. In concluzie se folosesc banii publici pe exproprieri inutile
O denumire simandicoasă, puteau să-i zică parc, căci în orașele occidentale o grădină publică/urbană înseamnă cu totul altceva. Iar au ratat conceptul, încearcă și ei poate ține…
Cred ca ar trebui intrebati toti locuitorii cartierului Europa daca doresc acest lucru .
Cu siguranta o mana de oameni hotarasc in numele intregii comunitati.
Spatiile verzi ar trebui mentinute si intretinute si nu incarcat cartierul care si asa este destul de aglomerat.
Cred ca ar trebui intrbati si locuitorii cartierului Europa daca doresc acest lucru.
Nu e corect ca o mana de oameni sa hotarasca ce se face si ce nu in acest cartier .Spatiile verzi si asa sunt putine ar trebui intretinute si nu incarcate avand in vedere ca e destul de aglomerat cartierul
-
Eu sunt de acord. Sunt locatar in cartier si nu sunt de acord cu acest parc. Si se chelruiesc 1 milion de eueo bani publici pentru această nebunie
Inca din momentul avizarii primului PUZ al cartierului Europa treabuia sa ceara primaria procent maxim de 10-20% prevazut de lege pentru utilitati nu ulterior dupa 10 ani de la alti proprietari sa ceri 100% ca sa compensezi o greseala administrativa. Greseala primariei este platita acum de un proprietar de teren. La un proces CEDO din Strassbourg statul Roman ar pierde orice proces cu victimile exproprierii, motivul ca legea exproprierii modificata din 2018 nu respecta dreptul fundamental al unui cetatean european la proprietate privata si nu este conforma legislatiei europene.