Grădina botanică promisă de Primăria Oradea între Parcul Salca și Lotus Center este în faza achiziției pentru proiectare, fără ca Primăria să aibă în proprietate toată suprafața necesară.
„Noi avem studiul de fezablitate gata, în acest moment Primăria se ocupă de achiziția de terenuri în Salca. Am cumpărat un hectar, în continuare am anunțat proprietarii de intenția noastră de a cumpăra parcele. Cred că sunt vreo 30 sau 40 de proprietari, oricum, există o hotărâre de Consiliu local prin care s-a declarat interesul public pentru acele terenuri, altceva nu se potea construi pe ele”, spune edilul.
Lucrarea „Grădina Urbană Nufarul” a fost predată Compartimentului Achizitii pentru a fi scos la licitatie proiectul tehnic.
„Vom lucra să avem gata proiectul tehnic, să nu mai pierdem vremea cu documentațiile atunci când se va lansa linia de finanțare. Săptămâna trecută, la Cluj, s-a anunțat că ghidurile de finanțare pentru POR se vor lansa în primăvara – vara anului viitor. Realist, lucrările ar putea începe cel mai devreme în toamna anului 2024”, mai zice primarul.
În acest moment, din cele 7,6 hectare alocate proiectului, municipalitatea deține doar un hectar.
[eadvert]
Cel mai mare parc din Oradea
Parcul botanic din Nufărul ar urma să cuprindă o grădină botanică închisă, cu 15 zone amenajate distinct, cu un lac creat artificial, cu punerea în valoare a pârâiașului existent care face legătura cu Peța.
„Se va construi o seră propriu-zisă, în care vor funcționa ateliere și laboratoare pe care le vor folosi cei de la Universitatea din Oradea – Facultatea de Științe/ Protecția Mediului, se vor amenaja spații verzi cu vegetație variată. Proiectul presupune de asemenea, realizarea unei promenade suspendate care va face legătura între Peța și Lotus. Accesul la această pasarelă se va putea face dinspre malul Peței, dinspre Trade Center și dintr-un turn de observație care va fi amplasat în mijlocul acestui complex botanic și care va fi realizat pe o structură ușoară”, își descrie Primăria proiectul, în urma căruia va rezulta cel mai mare parc din Oradea.
Costul proiectul este estimat la aproximativ 20 de milioane de euro.
Trimite articolul
XVor avea terenul, nu va pancati. Primaria poate dispune de orice teren, casa, apartament. Totule al primariei daca vrea ceva. Legea exproprierii intra in functiune si terenul va fi al primariei.
-
iarasi racnesti, vorbeste normal, nu reprezinti nimic
-
Sunt vocea primariei
-
spuse asistatul social, inteleg ca esti in buda (ca institutia a carei voce spui ca esti), dar vorbeste normal….
-
-
Un alt abuz din miile de abuzuri care se fac aici!
-
Se numeste dezvoltare
-
racni asistatul social
-
Pacat ca cel mai mare parc din Oradea va fi rupt in doua de strada Meiului. Nu ar fi bine sa fie relocata aceasta strada pe la marginea dinspre Lotus a acestui parc?
-
Pentru ca asta e marea gandire, a marelui vizionar din Birtin, el stia ca face parc acolo, dar strada costa un pic mai mult daca ocolea. Dar el prefera tot timpul lucrul cel mai ieftin. Ieftin si prost.