Calificativul a fost acordat în vizitei instituționale de evaluare externă ARACIS desfășurată în octombrie 2018. La evaluare au participat experți evaluatori ai ARACIS, cadre didactice din România, din străinătate și studenți. În total, au fost evaluate 21 de programe de studii de licență și un domeniu de studii de masterat.
Totodată, a fost mărită capacitatea de școlarizare pentru 4 programe de studii: Informatică (75 de studenți), Asistență medicală generală (75 de studenți), Fizică medicală (50 de studenți) și Kinetoterapie și motricitate specială (90 de studenți).
„Scopul evaluării externe a fost acela de a identifica și de a certifica măsura în care Universitatea din Oradea răspunde interesului public și se preocupă de creșterea calității educației și cercetării științifice, organizarea eficientă a structurilor instituționale, administrative și manageriale, monitorizarea rezultatelor și performanțelor academice ale acesteia, contribuind astfel la promovarea încrederii publice în regulile și standardele de acordare a calificărilor universitare respectiv a diplomelor”, se arată într-un comunicat al ARACIS.
Experții evaluatori au identificat și punctele tari ale universității: oferta educațională la toate nivelele de programe de studii – diversificată și adaptată la cerințele perințele pieței muncii, campusul modern, colaborarea bună cu mediul socio-economic, dezvoltarea de proiecte internaționale – prin care au fost atrase fonduri semnificative, și creșterea vizibilității internaționale în domeniul cercetării științifice – prin mărirea numărului de lucrări cu cotare ISI.
Totodată, conducerea universității și-a asumat un plan de măsuri care să răspundă recomandărilor și observațiilor ARACIS astfel încât să reducă punctele slabe și să fructifice oportunitățile identificate în urma acestei vizite.
„Doresc să mulțumesc tuturor cadrelor didactice, studenților, personalului administrativ și colaboratorilor din mediul socio-economic care s-au implicat pentru ca vizita instituțională să se desfășoare în cele mai bune condiții și care contribuie în permanență la reușitele universității”, a declarat rectorul Constantin Bungău.
Citiți principiile noastre de moderare aici!