Astfel, seful Executivului local spune ca, împreuna cu Directia Tehnica din Primarie, va convoca, marti, sedinte saptamânale cu toti reprezentantii firmelor care au lucrari pentru apa, canalizare, termie, telefonie si gaz, pentru a analiza stadiul fiecareia.
Decizia a fost luata luni dimineata, cu ocazia întrunirii în sedinta a Executivului local, când s-a stabilit ca „receptia lucrarilor” presupune inclusiv asfaltarea strazilor sparte. Alternativa pentru cei care nu se conformeaza nu suna bine: anul viitor nu vor mai primi aviz pentru desfacerea asfaltului.
50 de santiere
Masura initiata de municipalitate vizeaza cel putin 50 de santiere mai mici sau mai mari, aflate acum în lucru la Oradea. Dumitru Fildan, directorul Directiei Tehnice din Primarie, spune ca Romtelecom are doua firme care presteaza lucrari de îngropare a retelei de cabluri în mai multe puncte din oras, Electrica are lucrari pe Republicii pietonal si în toata zona centrala, Atlasstelecom-ul a avut pe Republicii, iar SC Distrigaz are în Iosia, în Centru si pe Corso.
„Cea mai mare problema o avem cu Keviep-ul, cu lucrarile la reteaua de canalizare. Probleme mai mici apar când e nevoie de bransamente si racorduri, sau daca apar avarii. În total, în Oradea sunt vreo 50 de puncte unde se lucreaza”, spune directorul.
Cartonasul rosu
Nemultumirile primarului, ca de altfel a majoritatii celor care critica aspectul orasului, s-au îndreptat, în special, împotriva firmei Keviep, cea care are în antrepriza lucrarile la retelele de canalizare menajera sau pluviala, alimentare cu apa si termoficare.
„Keviep va trebui sa-si analizeze foarte serios proiectul. Daca nu vor schimba ceva în ceea ce priveste implicarea pe fiecare santier si ritmul de lucru, finalizarea investitiei pe canalizare este imposibil de realizat”, a precizat primarul.
Conform contractului pe care firma îl are cu RAAC, pâna în septembrie 2006 trebuie sa înlocuiasca retelele de canalizare pe zeci de kilometri de strazi. Daca nu se schimba nimic în modul de abordare a problemei, Filip îsi reînnoieste amenintarea de saptamâna trecuta.
„Daca nu le place sa munceasca în Oradea, sa predea amplasamentul cel putin asa cum l-au primit, atunci sa lucreze unde doresc, dar nu aici”, spune Petru Filip, avertizând ca neacordarea permisiunii de desfacere a asfaltului ramâne un atu cu care Primaria poate pune bete în roate Keviep-ului.
Cristina Ghilea
Citiți principiile noastre de moderare aici!