Ionel Ghib, patron la Lancetti, nu face un secret din faptul că nu urmat nicio facultate. Afirmă că s-a apucat de afaceri, foarte tânăr fiind, după ce a absolvit liceul la Colegiul Economic „Partenie Cosma”. „Dacă vroiam, puteam face facultatea contracost. Îmi permiteam. Dar nu am vrut să am o diplomă pe care nu o merit”, explică Ghib. Om de afaceri, acesta susţine că nu putea face două lucruri deodată.
„Am depus o muncă titanică”
„Nu puteam să fac două lucruri deodată. M-am aplecat foarte mult pe privat şi pe companie. În 1997 am avut primul camion şi am depus o muncă titanică. Înainte, am avut alte mici business-uri. Am vrut să demonstrez că sunt capabil şi îmi pot croi singur viitorul. Am demonstrat pot să şi reuşesc. Sunt studenţi care, din păcate, nu au un loc de muncă astăzi şi mulţi nu au reuşit nici la 50 de ani să facă ce am făcut eu”, declară Ghib, patronul firmei de transport Lancetti.
Contracandidatul lui Bolojan nu crede că lipsa facultăţii reprezintă un impediment în calea pretenţiilor sale edilitare. „Vreau ca lumea să mă vadă aşa cum sunt. Eu mi-am făcut corect banii şi acest lucru se poate verifica oricând. Am reuşit numai prin muncă, nu prin şmecherii, hoţii, licitaţii, ajutoare de la mama şi tata. Un om trebuie să se ascundă de faptele urâte din viaţa lui, nu de faptele bune. Eu consider că în spatele meu nu sunt fapte urâte de care să mă ascund”, afirmă, curajos Ghib.
Ionel Ghib afirmă că fiecare om vine de undeva şi face un apel la memoria orădenilor afirmând că, înainte să fie prefect, actualul primar Ilie Bolojan era, la rându-i, un profesor cu două magazine alimentare în Aleşd şi Vadu Crişului. „Cred că sunt încă 5.000 de oameni care au capacitatea şi respectul pentru cetăţenii municipiului Oradea”, afirmă candidatul PSD, care plusează: „Am curajul să mă angajez că, dacă aş fi ales primar, într-un an de zile s-ar vedea clar că grija pentru felul în care sunt cheltuiţi banii orădenilor şi transparenţa ar fi prioritare în Primărie. Dacă aceste lucruri s-ar realiza, după un an de zile aş putea pleca de acolo, pentru că am treabă în altă parte. Nimeni nu aduce bani de acasă, la Primărie. Niciun primar sau viceprimar. Bugetul Primăriei este, de fapt, banul orădenilor. În Elveţia, se fac referendumuri pentru orice”, declară Ghib, intrat în PSD pe finalul lui 2009, simplu membru de partid până acum.
Citiți principiile noastre de moderare aici!