Ședința săptămânală a Clubului Toastmasters Oradea, care va avea loc miercuri, 16 februarie, de la ora 19:30, are ca temă de dezbatere gestionarea emoțiilor în timpul unui discurs public. Invitatele evenimentului sunt trei tinere orădence obișnuite cu lumea „scenei, a reflectoarelor și microfoanelor”: Anda Tămășanu (actriță), Bianca Malița (magician) și Cristina Pușcaș (istoric).
[eadvert]
Evenimentul va fi găzduit de Comuniteca, Magazinul Crișul, etaj I, iar gazda ediției din această săptămână va fi Remus Toderici, vicepreședinte – membri a Clubului Toastmasters Oradea. Cele trei invitate, Anda Tămășanu (actriță), Bianca Malița (magician) și Cristina Pușcaș (istoric), prin prisma meseriei lor, au învățat câteva trucuri pentru a-și gestiona emoțiile în timpul vorbitului în fața unui public numeros.
Nu înseamnă că înainte de fiecare „cuvântare” vorbitorii nu sunt copleșiți de sentimente de panică, însă acestea pot fi controlate. Experiența invitatelor în fața microfonului, reflectoarelor sau camerelor de filmat și câteva reguli „de aur” ce trebuie urmate odată ce pășești pe scenă vor fi împărtășite celor prezenți la ședința săptămânală a Clubului Toastmasters Oradea de miercuri.
Anda Tămăşanu este actriţă la Teatrul ,,Regina Maria” din Oradea, actriţă de dublaj şi membru fondator al Teatrului Anonim Oradea. Este absolventă a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București (promoția 2012). Pe scena teatrului orădean a interpretat mai mult de 25 de roluri, lucrând cu regizori precum Gavriil Pinte, Mihai Măniuțiu, Alexandru Dabija, Anca Bradu, Victor Ioan Frunză, Alexandru Mâzgăreanu, Radu Nica, Alexandru Weinberger-Bara, Ovidiu Caița, Claudiu Goga, Radu Nechifor, Radu Iacoban ș.a.
Bianca Malița este una din puținele femei magician din Europa! Este o fire sensibilă și creativă. Îi place mult să creeze momente magice, dar și-a depășit de multe ori emoțiile și a participat la concursuri, festivaluri și spectacole în întreaga lume. Înainte de a deveni magician Bianca a practicat gimnastica ritmică și baletul. Adoră să creeze, să personalizeze orice moment magic și mereu lucrează la ceva nou, la ceva diferit.
Cristina Pușcaș este doctor în Istorie, muzeograf și președintele Asociației Cei 40 de Mucenici. Preocupările ei sunt legate de închisorile comuniste din România și a amenajat în Cetatea din Oradea Memorialul Rezistență și Represiune în Bihor. De asemenea, a realizat mai multe documentare video: „Locuri ale memoriei: Lagărul, Securitatea și Penitenciarul din Oradea”, respectiv „Uitarea înseamnă o nouă condamnare”.
Clubul orădean, înfiinţat în 2013 după o reţetă internaţională urmărește să ofere un cadru prietenos de învățare și dezvoltare a abilităţilor de comunicare şi de leadership, toate acestea ducând la dezvoltarea personală, profesională şi la creşterea încrederii în sine.
Citiți principiile noastre de moderare aici!