Alianța pentru Unirea Românilor are soluții pentru economia României, potrivit coordonatorului AUR Bihor, Diana Noane. Cel puțin asta a spus coordonatoarea partidului în introducerea conferinței ce avea ca temă economia României, desfășurată sâmbătă la Oradea. La evenimentul cu titlul „O Românie de AUR” au vorbit George Simion, președintele partidului, și Marius Lulea, prim-vicepreședintele AUR.
În jur de 150 de membri și simpatizanți AUR s-au adunat la ultimul etaj al Hotelului Continental Oradea, pentru a-l asculta pe George Simion și pe adjunctul acestuia, în cadrul conferinței ce ar fi trebui să aibă ca temă economia României și soluțiile AUR pentru creșterea economică. Evenimentul a debutat cu o rugăciune și imnul național.
„Sunt impresionat de numărul mare de participanți la eveniment. În 2020, când AUR a reușit să intre în Parlament prin voința românilor, nu știu dacă ne strângeam 20 de persoane pe toată țara, care să ne cunoaștem. Iată că astăzi reușim să fim zeci de persoane în fiecare județ, asta înseamnă câteva mii de români implicați în activitatea politică pe care o desfășoară AUR în toată țara”, a început Marius Lulea. În scurta prezentare făcută în introducere, acesta a spus că este inginer constructor și tată a cinci copii, aceasta fiind „una dintre principalele calități”.
Deși conferința a promis să fie una pe teme economice, liderii AUR nu au venit cu niciun fel de soluții la problemele actuale, ei făcând doar o trecere în revistă a subiectelor preferate de AUR, multe neverificate, incomplete sau neadevărate, iar de câteva ori vorbitorii au uitat pur și simplu să își ducă ideea la bun sfârșit.
Politicienii „nu arată ca românii”
Prim-vicepreședintele Marius Lulea a vorbit la început despre românii din diaspora, despre politicienii care „nu arată ca românii” și care încearcă să convingă alegătorii să nu se prezinte la vot. „Dacă nu aducem în zona de politică buni ingineri, buni medici, buni economiști, contabili și acceptăm tot timpul ca rudele sau amantele unor politicieni să ocupe posturi cheie în instituțiile statului român, să devină consilieri, ei o să vă spună că dumneavoastră nu arătați ca un politician” a spus acesta.
[eadvert]
„Ei (n.red. politicienii din alte partide) au și un tipar de vestimentație, ei nu arată ca românii, arată ca niște agenți de vânzări, agenții de vânzări care sunt foarte buni, doar că acești agenți de vânzări ne-au vândut pe noi. Ei au reușit să vândă 6,5 milioane de români”, a mai spus Lulea.
El consideră că pentru partidele politice aflate la putere, „toți românii reprezentanți un pericol la adresa lor, de aceea vor face tot posibilul să vă convingă să nu veniți la vot”.
Totodată, acesta i-a avertizat pe cei prezenți de consecințele neprezentării la vot. „Vor face tot ce este posibil prin presa pe care o plătesc să vă convingă că toți ceilalți sunt la fel (n.red. – politicienii). De ce? Pentru că în acest fel o minoritate de 3 milioane de români să decidă pentru restul de 18 milioane. De aceea. Și cei 70% dintre români care sunt convinși că votul lor nu contează trebuie să știe că atunci când nu vin la vot, votul celorlalți contează de 2 ori”, a spus prim-vicepreședintele.
„Dacă ajungem la 50% prezență la vot, aceste două partide nu vor mai putea să își facă majoritatea pentru a conduce. De aceea, obiectivul nostru pentru 2024 , dacă vrem să schimbăm ceva în România, este să mergem la guvernare, să reușim să punem președintele țării”, a subliniat Lulea.
„Cred că la următoarele alegeri, cu ajutorul lui Dumnezeu, vom fi prima forță politică din România și vom începe reconstrucția țării”, și-a încheiat George Simion discursul, în aplauzele tuturor.
George Simion și lupta cu multinaționalele
Președintele formațiunii, George Simion, a vorbit și el despre problemele țării, resursele neexploatate, lemnul exportat care se întoarce sub formă de cabinete Ikea, dar și despre clientela de partid. „Eu repet, până la epuizare, de fiecare dată când merg în orice filială, și vă zic și vouă aicea în Bihor, că în AUR vii să dai pentru țară, nu vii să iei pentru tine.
Să nu vă așteptați, în momentul în care vom conduce România și vom guverna, să ne ajute Dumnezeu, să veniți să spuneți că ați fost în frig cu mine în față la Mihai Viteazul, sau că ați făcut campanie și ați lipit afișe la Beiuș, în ianuarie anul trecut, că am fost la Marghita. Ați fost, suntem împreună și vom fi pentru a face lucruri bune și pentru a implementa aceste lucruri de bun simț care trebuie făcute și care opresc distrugerea României și încep reconstrucția ei.
Nu ați fost ca să veniți să îmi spuneți că aveți o fată și să o angajăm pe la Apele Române sau pe la Transgaz unde își pun ăștia nevestele sau la Romsilva că se fură bine lemn sau în vămi”, i-a avertizat pe cei prezenți.
Și „războiul” cu Auchan
A amintit și despre scandalul iscat de decizia Auchan de a renunța la casieri. „Un politician trebuie să apere drepturile românilor. Iar în momentul în care ai un mare retailer care nu lasă bani în țară, care externalizează profitul, asta se poate vedea din toate statisticile, luați prin comparație cât plătește impozit pe profit Auchan, Cora, Carrefour, comparați cu ce plătește Dedeman, care este un mare retailer pe domeniul de bricolaj și are acționariat românesc”, a spus Simion.
El are și o soluție la această problemă. „Și atunci, despre ce măsuri vorbim? Despre impozitarea tuturor afacerilor din România la nivelul de 1%. A zis și PSD-ul că face asta. De ce nu face? Pentru că nu vrea, pentru că este controlat, pentru că este stăpânit de alții. Asupra agenților economici români trebuie oprită supraimpozitarea, trebuie oprit controlul excesiv, trebuie oprite acele instituții ale statului care, pentru că nu sunt în stare să creeze un mediu favorabil afacerilor, nu știu decât să vină să controleze în haită, când au ordine.
De exemplu, benzinăriile românești din Bihor care au fost închise 30 de zile, din zona Beiușului, pentru că așa a dat ordin Nicolae Ciucă și au trebuit să vină să îi găsească ceva acelui antreprenor român. El era responsabil de dezinformare, nu creșterea reală a prețului de Rompetrol, care îi dădea combustibilul (n.red. – benzinăria din Beiuș era partener MOL, nu Rompetrol) și care i-a trimis o ofertă de preț la zece lei nouăzeci”, a continuat liderul AUR.
George Simion a vorbit și despre măsura de a desființa localitățile mici, parte a programului de guvernare, dar și despre reducerea numărului de parlamentari, ori impozitarea pensiilor speciale cu 90%. „Nu putem să avem localități cu 200-300-500 de locuitori că nu este rentabil. Și ce vă zic eu, îmi zic și primarii din localități mici, că trebuie făcut lucrul ăsta”, a declarat președintele AUR.
George Simion, declarații la Oradea:
Toți românii știu care sunt soluțiile corecte pentru reconstrucția României. Și celelalte formațiuni politice știu ce trebuie făcut, o parte din măsuri le-a enunțat domnul vicepreședinte Marius Lulea mai devreme. De la infrastructura care trebuie finalizată și parte din ea reconstruită, cum ar fi infrastructura critică pentru că vor veni cutremure peste noi și ne cad podurile pentru că au ieșit din perioada de garanție, până la reducerea impozitării muncii, până la o impozitare corectă a tuturor antreprenorilor din România, care să aibă parte de tratament egal.
Nu vrem să alungăm multinaționalele din România. Ne dorim să vină să facă afaceri corect în țară, să lase bani în țară, să plătească salarii corecte, să trateze angajații conform legislației muncii și să creeze plus valoare aici în România, nu să externalizeze profiturile și în spate să lase cancer, jaf, și să se aleagă de țara noastră praful și pulberea, românii mergând peste tot în toată lumea.
Am fost în turneu la cealaltă jumătate de țară, la românii care lucrează în diaspora. (…) M-am dus să încerc să înțeleg de ce poți să crești căpșuni în Spania, sparanghel în Germania și cartofi în Irlanda, cu forță de muncă din România și nu am putea face acest lucru la noi în țară.
Am luat recent atitudine față de măsura anunțată de un mare retailer, Auchan. Acționariat francez, fac de fapt parte din același grup ca și Carrefour, Cora, după cum și Lidl și Kaufland și Metro sunt aceiași. (…)
Problema noastră și una din principalele puncte din programul economic al AUR este că în România trebuie să genereze plus valoare și nu mai putem exporta lemn sub formă brută și mai departe să cumpărăm mobilă de la Ikea, făcută din lemn românesc. Același lucru trebuie să îl facem și cu cerealele noastre și în toate domeniile în care avem avantaje nete, pentru că România este încă proprietara unora dintre cele mai mari bogății ale solului și subsolului din Europa. Și nu este normal ca noi să nu prelucrăm aceste bogății.
Iar eu m-am luat de Auchan pentru că au anunțat o măsură batjocoritoare față de români, desființarea tuturor caselor cu casieri. Nu am făcut asta pentru că mă opun progresului. (…)
Ce trebuie să facă PSD? Trebuie să aplice legea care spune că 50% din produse trebuie să fie din România (n.red. în supermarket). Nu se poate implementa această lege pentru că nu mai există produse din România? E simplu ce trebuie făcut: centre de colectare, centre de prelucrare și rețea de vânzare. Trebuie să colectezi laptele ca țăranii să fie interesați să țină vacile. Nu să spui că vacile poluează și nu mai dai subvenție și incurajezi prostiile care ți se livrează de la niște birocrați care își bat joc de ideea europeană la Bruxelles. Nu știu dacă au venit ciobanii aicea?
Îi salutăm pe ciobanii care bat drumul pănă la Parlamentul României de aicea din Bihor pentru apărarea dreptului la oierit, pentru apărarea dreptului de a trăi cum am trăit mii de ani. E timpul, și asta includem în viitorul program de guvernare, să redescoperim industrii și ramuri ale agriculturii uitate. Nu se mai colectează lâna și am putea foarte bine să aducem înapoi lâna românească, inul, cânepa la fel, e drog. Mii de ani nu a fost drog, este o aberație.
Resursele acestei țări trebuie puse în folosul românilor. Este destul de simplu, este prea populist pentru unii, ne vor cataloga ca fiind extremiști pentru că nu mai vrem să îi lăsăm pe alții să ne exploateze și să ne jupoaie de vii? Cu siguranță asta o să auziți.
Suntem singura forță care poate guverna și poate reconstrui România. Avem nevoie de fiecare om care ne poate pune la următoarele alegeri pe primul loc în în preferințele românilor. Avem nevoie de fiecare dintre voi.
Sistemul acesta clientelar de relații practic ne-au alungat jumătate din forța de muncă peste hotare. Și nimeni nu mai vrea să muncească în privat astăzi pentru că există acele funcții călduțe în care nici nu te duci la muncă, în aparatul de stat, bine plătite, în administrația centrală și care nu sunt eficiente pentru că la fiecare funcționar care își face treaba mai sunt cinci membri de partid.
Declarații Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR
Scopul principal al unui stat este acela de a asigura bunăstare, noi nu avem așa ceva. și aparenta bunăstare pe care stăm se datorează românilor plecați afară.
Scopul unui stat este să construiască infrastructură, autostrăzi, spitale, școli, să ofere educație și un alt scop îl reptezintă asigurarea securității
În timp ce politicienii, parlamentarii, președinții de consilii județeni, primarii, primesc pensii speciale, un milion și ceva de români trăiesc cu 1000 de lei pe lună (…) O să vă spună că nu sunt bani. De bun-simț ar fi fost să pună un leu la fiecare pensionar și să nu își crească lor veniturile de cabinet cu 7.500 de lei.
Ca să înțelegem ce avem de făcut, trebuie să înțelegem care sunt problemele. Principala problemă care există astăzi o reprezintă faptul că nu mai producem nimic. Tot ceea ce consumăm în proporție de 80% provine din import. Asta înseamnă că avem deficite comerciale foarte ridicate. Aceste deficite comerciale, anul trecut 33 de miliarde de euro (n.red. potrivit Ministerului de Finanțe deficitul bugetar în decembrie 2022 a fost 16 miliarde de euro), acum doi ani 20 (n.red miliarde de euro), acum trei ani 17. În mandatele lui Klaus Iohannis s-a ajuns ca deficitul comercial să crească de aproape 10 ori.
Când a venit actualul președinte, dacă putem să spunem așa, la conducerea țării, mai produceam câte ceva. Au trecut zece ani și în loc să deschidem noi unități de producție, le-am închis și pe cele pe care le aveam.
În termeni contabili, să știți că România astăzi este în faliment. Acest lucru se ascunde. Ca să vă dau un exemplu, anul acesta o să depășim 40 de miliarde de euro, deficit comercial, în condițiile în care rezerva valutară a țării este de doar 50 de miliarde de euro. Dacă nu se întâmplă o minune deosebită, o să vedeți de pe rafturi că vor dispărea bunurile. Și nu este o glumă. Veți constata că dacă nu dispar se scumpesc. De ce? Pentru că nu mai au valuta necesară ca să cumpere aceste produse.
Una dintre soluții este să începem să producem aici în România, cu români. Nu trebuie să trimitem români în Spania, să lucreze în fermele de acolo, să crească porci și noi să importăm 80% din carnea de porc.
Am ajuns să fim exportatori de forță de muncă brută. Acest deficit comercial care se poate rezolva foarte ușor stimulând anumite ramuri. Ce înseamnă concret stimulând? Dând bani, asta înseamnă. (…) Noi trebuie să luăm bani de la stat și să nu dăm tot statului, cum se face astăzi, ci să dăm companiilor care funcționează, astfel încât să treacă la un alt nivel.
Am ajuns astăzi la o datorie externă de o 140 de miliarde de euro (…) Stiți ce înseamnă 140 de miliarde în condițiile în care aveam datorie zero în ’90? 140 de miliarde de euro înseamnă drumul de aici până în China, pe autostradă, de vreo patru ori. Vedeți dumneavoastră autostrăzile astea? V-au construit ei de 140 de miliarde de euro ceva? (n.red. potrivit site-ului BNR, plăţile scadente în luna martie 2023 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor, însumează circa 153 milioane de euro).
A doua problemă majoră pe care o avem, faptul că avem un aparat de stat mult prea mare. (…) Până nu se reduce aparatul de stat nu facem absolut nimic. Avem de două ori mai mulți angajați la stat față de numărul de cetățeni care lucrează, decât Marea Britanie.
Dacă nu ne asumăm să facem o reformă așa cum a făcut Cuza. Cuza când a venit în 1859 a vrut să dea putere poporului român, dându-le pământ.
93% din cheltuielile care astăzi sunt făcute de statul român, se duc către plata salariilor, pensiilor și clădirilor în care aceștia funcționează și chiar și de la cei 7% din care se mimează investițiile ajung la firmele de partid. De aceea nu vedem școli, spitale, economie reală. Ce economie reală putem avea în condițiile în care firmele din România nu se pot dezvolta. Avem aproape cel mai mare impozit pe forța de muncă din Europa. Și asta este o nouă măsură economică pe care partidul AUR trebuie să o ia. Noi am depus deja o lege în Parlament, să reducem impozitarea muncii.
45% din munca dumneavoastră ajunge la stat. Înseamnă că din 5 zile pe săptămână, două zile se duc direct la stat. (n.red. – media europeană a taxelor pe muncă este de 45%, în România taxele sunt de 47.5%).
În România, deși ni se spune că e un paradis fiscal, nu e niciun paradis fiscal aici. E paradis fiscal pentru companiile de afară care plătesc salariul minim pe economie.
Deci una dintre măsuri trebuie să fie reducerea impozitării muncii cel puțin la jumătate. Cea mai redusă taxă pe muncă există în Ungaria, parcă sub 15%. În Polonia la fel, au taxa pe muncă foarte redusă.
Trebuie să folosim resursele să generăm economie reală. Iar asta se face dacă vei construi autostrăzi. Fără autostrăzi cum vom putea dezvolta Moldova. Nimeni nu investește acolo. Sigur, aici se fac investiții (n.red. – Bihor), dar nu vă ajută, pentru că din taxele voastre trebuie să fie ajutați și ceilalți.
Trimite articolul
XAdunarea celor cu tulburari de personalitate se face in terapia de grup de catre un psiholog. Din pacate aici avem o adunare a celor cu TP intr-un partid condus de o persoana cu tulburare de personalitate antisociala. Trist 🙁
Cata intelepciune la un loc!
” In AUR vii dacă ai IQ-ul la temperatura camerei “
Toţi dãm pentru ţarã, când plãtim TVA-ul la cumpãrãturi, dar nu toţi vor sã vinã la AUR.
In AUR vii daca esti de acord cu Putin :)))))
Jeguri socialiste
Bla bla sa ajungă el la putere sa vezi ce face duce la superlativ ce hoții fac ăștia de acum…
Asa e mai ciocoflenderilor, psihopati, scuze psihologi: Nicu, Pityu si Catalin (oricare ati fi voi), in PNL Bihor intrii doar daca ai tulburari cu betonul sau asfaltul. Betonul fie cu voi, amin!
Ăsta se aude ce vorbește?
In AUR vii daca iti iubesti stapanul de la Moscova :))))
Nu ați fost ca să veniți să îmi spuneți că aveți o fată și să o angajăm…., glasui cre(s)tinul, geniu carpatin, daca are baiat il angajezi?
astia sunt aur, in martie, luna femeilor ei le deconsidera, simpla declaratie nu veniti…, denota ca faceti numiri politice ca ceilalti, unde este noutatea, avantajul competentelor,…sunt multe de spus, aur si tragi apa…..
Haur ne va duce inapoi in epoca de glorie a dacilor!
Ciptian Blejan cel mai mare traseist politic si Noane Diana Estrer fosta agenra de vanzari si o profitoare,cine are portofelu mai gros acolo dansaeza mai bine.Sa nu uitam ca Blejan are firma de constructii si Niane este cu casa in constructii.