Echipamentul de la Școala nr. 11 a fost achiziționat în cadrul proiectului „Școala și viitorul meu”, organizat de Junior Achievement România cu susținere financiară din partea Telekom Romania. Conform unui comunicat de presă 4.000 de elevi de gimnaziu din 43 de școli din 12 județei au participat la o competiție organizată de Junior Achievement, cu susținerea Telekom Romania.Competiția a urmărit încurajarea inițiativelor ce au ca obiectiv orientarea profesională și prevenirea abandonului școlar în rândul elevilor, prin utilizarea tehnologiei și a resurselor educaționale disponibile în format digital interactiv.
Profesorii și elevii participanți au parcurs online modulul Junior Achievement (JA), acumulând astfel puncte pentru școala lor, și au realizat și prezentat, în echipe, proiecte practice prin care au identificat soluții pentru prevenirea abandonului școlar în comunitatea din care provin.
Feedback-ul oferit de participanți demonstrează faptul că tehnologia joacă un rol din ce în ce mai important în educație, facilitând accesul la resurse educaționale, contribuind la apropierea școlii de viața reală și la pregătirea tinerilor pentru viitor și piața muncii.
Comform comunicatului remis redacției un profesor din cadrul Școlii Gimnaziale nr.11 Oradea a declarat că: „Mă bucur că am avut șansa de a participa la acest proiect, pentru școala noastră fiind un real beneficiu. Vorbind despre educație și cum am putea preveni abandonul școlar, nu doar teoretizând, ci folosind tehnologia, elevii au arătat interes, implicare, motivație.”
Dotări și la Ștei
Cu sprijinul Asociației Ateliere fără Frontiere, au fost acordate premii speciale (donații constând în calculatoare recondiționate în atelierul de inserție socio-profesională reconect) pentru alte cinci școli, lista fiind deschisă de Școala Gimnazială Miron Pompiliu, Ștei
Competiția face parte din proiectul „Școala și viitorul meu”, implementat de Junior Achievement România cu susținere financiară din partea Telekom Romania, fiind unul dintre cele trei proiecte câștigătoare în cadrul concursului Teimplici.ro, ediția 2018. Scopul proiectului este de a contribui la prevenirea abandonului școlar, prin utilizarea de mijloace tehnologice moderne ce facilitează accesul a peste 1.000 de elevi din 40 de școli din județele selectate la educație, printr-un program la clasă, learning by doing (conținut digital) și studii de caz despre abandonul școlar.
Junior Achievement România este o organizaţie non-profit, având ca misiune dezvoltarea în România a programelor internaţionale JA de educație antreprenorială, economică, financiară, orientare profesională, sănătate şi viaţă activă şi dezvoltarea abilităţilor pentru viaţă. 40 de ţări din Europa şi peste 100 de ţări din toată lumea derulează programele JA.
În România, acestea sunt urmate de peste 200.000 de elevi și 4.100 profesori din 1.700 de şcoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi prin susţinerea financiară a comunităţii de afaceri din Romania.
Trimite articolul
XInvestiție de 7000 de euro într-o școală, în condițiile în care în Elveția acesta este salariul unui electrician… Lasă ca se dau pensii speciale pentru dragoni, dinozauri și fosile, iar viitorul țării poate beneficia în continuare de niște investiții minuscule, aproape inexistente. Să te mai miri că pleacă tineretul peste hotare după ce își termină studiile în țară!