În baza aceleaşi legi, Secţia a constatat încetarea de drept a suspendării din funcţia de prim-procuror a Parchetului de pe lângă Tribunalul (PT) Bihor, dispusă pe 6 iunie.
„Sancţiunea a fost aplicată pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute la art. 99 lit. h) şi l) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, modificată prin Legea nr. 24/2012”, a mai comunicat CSM după luarea deciziei.
Hotărârea CSM poate fi atacată cu recurs, în termen de 15 zile, la Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Reamintim că pe 6 iunie, CSM l-a suspendat pe Viorel Gavra din funcţia de prim-procuror a PT Bihor până la soluţionarea definitivă a acţiunii disciplinare de pe rolul Secţiei.
Pe contre cu DNA
La acea dată, CSM informa că acţiunea „s-a declanşat pentru abaterile disciplinare prevăzute la art. 99 lit h) şi l) din Legra nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, constând în exercitarea funcţiei cu rea credinţă, respectiv, imixtiunea în activitatea altui magistrat”.
Potrivit unor surse judiciare, acţiunea viza o imixtiune a procurorului Gavra în dosarul instrumentat de procurorii DNA Oradea privind autodenunţul referentului notarial Daniel Ciuciu. Acesta o reclamase, pentru trafic de influenţă, pe orădeanca Rodica Mangra, dar judecătorii DNA au trimis-o în judecată, finalmente, şi pe soţia procurorului Gavra.
Citiți principiile noastre de moderare aici!