“Proiectul este finanţat din fonduri europene provenite din fondul social european şi îşi propune să promoveze tradiţiile culinare din Bihor şi Hajdu-Bihar”, ne-a explicat Ruben Filimon, directorul C.T. “Mihai Viteazul“.
În cadrul proiectului transfrontalier va fi realizat şi un schimb de experienţă, pe rând câte un grup de elevi vor pleca de la fiecare şcoală pentru a studia în şcoala parteneră. Primii care vor învăţa despre bucătăria tradiţională a partenerilor sunt cei de la şcoala din Berettyaujfalu care vor învăţa la Mihai Viteazul pentru două săptămâni urmând ca anul viitor elevii din Oradea să meargă în Ungaria.
“Pe lângă schimbul de experienţă vom realiza şi o reţetară bilingvă, un site interactiv bilingv cu sfaturi utile, concursuri şi prezentări pentru public”, ne-a informat Vasile Kusnyer coordonator al proiectului.
V.T.
Citiți principiile noastre de moderare aici!