Au fost prezentate şapte colecţii în care studenţii, dar şi dascălii lor au pus multă pasiune, muncă şi aşteptări în ceea ce priveşte viitoarea lor profesie: cea de designeri vestimentar. Ca în fiecre an, absolvenţii şi coordonatorii lor de la Facultatea de Arte şi-au prezentat rezultatele muncii la Gala diplomelor 2012. Pentru prima dată însă, alături de absolvenţii de la Arte au fost pe scenă şi colegii lor de la Departamentul de Muzică care au contribuit la un adevărat spectacol de sunet şi culoare. Duetul pisicilor de Rosini, în interpretarea mezzosopranei Cristina Macavei şi a sopranei Rethi Brighitta, O sole mio şi Se sange, interpretate de tenorul Bede Robert acompaniat la pian de Rethi Brigitta, au deschis spectacolul.
Prezentatorul evenimentului a fost charmantul actor Şerban Bordea, care cu prezenţă de spirit şi umor a contribuit la reuşita spectacolului. Colecţia African mix a Rebei Sasca a propus celor prezenţi o reevaluare a imaginii despre continentul african. Autoarea a evaluat Africa ca o stare de spirit, o entitate subtilă care a ieşit din graniţe. Ideea de amestec, de mix a fost pusă în evidenţă utilizând procedeul colajului textil. Coordonator al colecţiei: lector universitar doctor Corina Andor. Shannon Gabor a propus în Psychedelic community nu doar un stil de îmbrăcăminte, ci un stil de viaţă, ţinutele fiind un manifest pentru libertatea de mişcare. Coordonator al colecţiei: lector universitar Mihaela Tătulescu.
Următorul moment muzical a fost susţinut de Ioana Ianc la clarinet şi Rethi Brigitta la pian. Ele au interpretat Vailenco easter dance. Momentul a făcut trecerea spre prezentarea colecţiei Unduiri, semnată de Toth Katalin, coordonată de lector universitar Corina Baciu, care a fost inspirată de stilul Art nouveau. Ritmuri telurice a fost propunerea absolventei Szilagyi Orsolya, coordonator lector universitar Mihaela Tătulescu. Crişan Eva la vioară şi Foltuţ Ligia la pian au interpretat Haciaturian vals. A fost rândul Ligiei Buciuman să facă o propunere celor cu siluetă elegantă, colecţia Glamour. Coordonator al lucrării: lector universitar doctor Mihaela Tătulescu. Colecţia Ioanei Degău, Pasărea paradisului, sursa de inspiraţie fiind penajul superb al acestei păsări şi penajul nupţial seducător. Coordonator al lucrării a fost lector universitar doctor Corina Andor. Ultimul moment muzical al serii a fost adus pe scenă de Olah Boglarka la vioară şi Fodor Karolina la flaut. Filmul Black swan a fost sursă de inspiraţie pentru colecţia Swan, semnată de Ciutac Zsofia, coordonator lector universitar doctor Corina Baciu. Alături de Casa de Cultură a municipiului, gazda evenimentului, Restaurantul Desira a contribuit la succesul acţiunii.
Citiți principiile noastre de moderare aici!