Conducerea şi membrii Asociaţiei „Gheorghe Şincai” a studenţilor în Istorie – Oradea au organizat, vineri, o gală aniversară care s-a dorit a fi un act atât de celebrare, cât şi de recunoştinţă faţă de activitatea organizaţiei din ultimele două decenii şi a oamenilor care au făcut-o posibilă.
Ideea de bază a evenimentului a ţinut de rememorarea trecutului Asociaţiei. În spiritul domeniului în care activează, organizatorii încercat să reprezinte simbolic istoria ca disciplină, prin îmbrăcămintea moderatorilor, asemănătoare celei de acum câteva decenii. „Moderatorii, studenţii Călin Albu şi Ioana Perei, au reuşit, atât prin ţinută, cât şi prin modul de prezentare, să anuleze monotonia specifică unor manifestări de acest gen, demonstrând rolul şi importanţa creativităţii ţinereşti, lucru recepţionat în termeni pozitivi de publicul din sală”, consideră Marius Deaconu, preşedinte al Asociaţiei.
În cadrul Galei, acesta a ţinut să remarce fructuoasa activitate a echipei pe care o conduce, din ultimul timp, ţinând seama, în chip firesc, atât de priorităţile imediate ale sale, cât şi de direcţiile pe care îşi va canaliza eforturile pe termen mediu: profesional/ştiinţific, de reprezentare a studenţilor şi de ieşire din porţile Universităţii, adică direcţia socială, adresată tuturor orădenilor. Un astfel de plan de perspectivă are, deci, în vedere, atât continuarea unor proiecte deja începute, cât şi începerea unora noi.
Şi imagini din presa locală
În scopul readucerii aminte a celor familiarizaţi, cât şi de informare a celor mai puţin cunoscători, s-a avut în vedere prezentarea, pe scurt, a istoricului Asociaţiei, prin evocarea celor mai importante momente şi evenimente propuse de-a lungul anilor. Obiectivul a fost atins prin două variante de prezentare: susţinerea orală a scurtului istoric de către masterandul Cristian Culiciu, respectiv rularea unei videoprezentări, cu imagini reprezentative, atât din presa locală, cât şi din arhiva membrilor.
Actul de recunoştinţă s-a săvârşit atât faţă de partenerii Asociaţiei, cât şi faţă de cadrele didactice ale Facultăţii de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării şi faţă de foştii preşedinţi ai Asociaţiei. Reprezentanţii instituţiilor partenere – Universitatea din Oradea, Biblioteca Universităţii din Oradea, Primăria Oradea, Consiliul Judeţean Bihor, Muzeul ţării Crişurilor, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din Români – au fost recompensaţi cu diplome de mulţumire. Cadrele didactice au primit diplome de recunoştinţă, în ambele cazuri pentru sprijinul logistic, ştiinţific, uman, material oferit, iar foştilor preşedinţi li s-au acordat diplome In honoris, pentru meritul de a fi dus mai departe tradiţia organizaţiei studenţeşti.
În dorinţa de a populariza cât mai bine acţiunile, din ce în ce mai dese şi de impact, ale Asociaţiei, organizatorii Galei aniversare vor edita în următoarea perioadă un Istoric cu realizările fiecărui an universitar începând din 1994.
Citiți principiile noastre de moderare aici!