Anul acesta, din cele peste 100 de aplicații înscrise, au fost desemnate 5 proiecte care vor primi finanțare în sumă totală de 811.000 de lei.
[eadvert]
Printre organizațiile câștigătoare se numără și Fundația Mihai Neșu, care a participat în aceasta primăvară în cadrul procesului de selecție din program cu proiectul Digitalizarea procesului de management și recuperare neuromotorie cu ajutorul tehnologiei.
Finanțarea primită din partea Fundației Vodafone România este de 170.000 lei, dintr-un buget total al proiectului de peste 250.000 lei. Proiectul vine în sprijinul beneficiarilor și al angajaților fundației, prin digitalizarea proceselor de management și de recuperare neuromotorie, ceea ce va permite eficientizarea fluxurilor de lucru, îmbunătățirea managementului de caz și creșterea calității vieții copiilor cu deficiențe neuromotorii din județul Bihor și localitățile limitrofe.
Fundația Mihai Neșu s-a bucurat de susținerea Fundației Vodafone România încă de la începutul activității sale, obținând la fiecare aplicare finanțări pentru :
- Aducerea metodei Therasuit in România și a dispozitivului de comunicare doar cu intermediul ochilor în anul 2015. În perioada 2015-2020 peste 80 de copii cu dizabilități din 19 județe ale țării au făcut 16320 ore de Therasuit și 5 terapeuți români au fost trimiși la specializare în Praga si Kuwait. Proiectul a fost finanțat cu 70.000 euro.
- Înființarea programului de hidroterapie pentru copii cu dizabilități- program desfășurat pe perioda a 3 ani, cu 4860 de ședințe. Proiectul a fost finanțat cu 15.000 euro
- Înființarea primului serviciu de transport adaptat pentru persoane cu dizabilități din țară, disponibil atunci când persona solicită, în regim caritabil, serviciu desfășurat în Oradea si pe 15 km în împrejurimi. Proiect demarat în anul 2018, finanțat cu suma de 50.000 euro.
Toate proiectele finanțate astfel au continuitate în prezent și servesc copiii și adulții cu dizabilități în regim caritabil.
Proiectul actual, Digitalizarea procesului de management și recuperare neuromotorie cu ajutorul tehnologiei presupune eficientizarea procesului de management prin intermediul unei platforme, special create pentru Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități neuromotorii Sfântul Nectarie din Oradea, platformă care va putea fi accesată de către angajați și părinții copiilor beneficiari direct de pe telefonul mobil. Platforma va ține o evidență digitală pentru istoricul medical al copiilor, programările lor la terapii, condicele de prezență și casierie, stocul de consumabile, mai multe tipuri de rapoarte interne și va fi un mijloc facil de comunicare între părinți și terapeuți, care se va actualiza în timp real, fiind accesibil tuturor, din orice loc, doar prin utilizarea telefonului mobil.
De asemenea proiectul presupune finanțarea achiziționării benzii de alergat H/P Cosmos Pluto pentru mers de enduranță și alergare dotată cu airwalk sistem de protecție la cădere și sistem de susținere a mișcării și creștere a rezistenței. Dispozitivul va fi folosit de către copiii cu dizabilități neuromotorii cu vârste cuprinse între 2-18 ani. Rezultatele dorite pentru recuperarea mersului cu ajutorul benzii de mers HP Cosmos/ Pluto sunt invatarea mersului pentru o parte din copii, imbunatatirea echilibrului si a mersului si obtinerea rezistentei, a capacitatii de a merge pe distante lungi nesustinuti, banda de mers având calitatea de a susține munca terapeuților fundației. Începând cu luna octombrie, Fundația Mihai Neșu este deschisă să înscrie copii cu dizabilități pentru programul de kinetoterapie care include utilizarea benzii de mers. Pentru inscriere părinții pot suna la numărul 0721366252.
Fundația Mihai Neșu anunță reprezentanții firmelor bihorene că pot direcționa până la 20% din impozitul pe profit pentru Construcția Complexului de recuperare Sfântul Nectarie, un proiect inovativ, caritabil, care propune crearea unui spatiu de tip întreprindere socială integrativă, deschis tuturor oamenilor (cu spațiu de agrement, grădini senzoriale, echitație, piscină, restaurant, spații de joacă, loc de petreceri), care prin funcționarea lui și accesarea de către oamenii sănătoși să susțină centrul de recuperare neuromotorie al copiilor și tinerilor, să creeze locuri de muncă în interior pentru tinerii cu dizabilități (grădinar, fermier, bucătar, ospătar) și să îi integreze astfel în societate. Construcția se va face în Cihei, unde fundația a achiziționat 2.3 hectare teren. Suma necesară proiectului este de 3.5 milioane de euro, din care Fundația Mihai Neșu a reușit cu ajutorul donatorilor și a firmelor să strângă 30% până în prezent.
Citiți principiile noastre de moderare aici!